Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

TOP-10: Wonderkids made in England!!

Το «FFT» του gazzetta.gr παρουσιάζει τα 10 πιο ταλαντούχα Αγγλάκια που δεν έχουν γίνει ακόμα 21 ετών. Σε ρόλο scouter ο Γιώργος Καραμάνος.
Σίγουρα οι περισσότεροι στη λίστα είναι γνωστοί. Οπότε αυτή τη σχηματίσαμε περισσότερο για να γίνει κουβέντα για τους υπόλοιπους: αυτούς που... έρχονται. Πρόκειται για τους πιο ταλαντούχους Αγγλους U-21. Κατά συνέπεια στο TOP-10 δεν μπήκαν οι Χάρι Κέιν και Σαΐντο Μπεραχίνο που βγάζουν μάτια, αλλά οδεύουν προς τα 22. Το ίδιο και κάποιοι άλλοι που πλέον έχουν μεγαλώσει αρκετά για να θεωρούνται πλέον ταλέντα (π.χ. Τζακ Γουίλσιρ, Φιλ Τζόουνς).
* Τα νούμερα (συμμετοχές, γκολ, ασίστ) είναι μόνο για το πρωτάθλημα!
10. Νέιθαν Ρέντμοντ (6/3/1994)
Πολύ γρήγορος και σούπερ ντριμπλέρ με πολύ καλή σέντρα, ο μικρός της Νόριτς βγάζει μάτια στην Championship. Φέτος έχει 4 γκολ και 7 ασίστ σε 29 αγώνες κι έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο της Λίβερπουλ, που ετοιμάζει πρόταση για το καλοκαίρι. Βέβαια θα πρέπει να πληρώσει από οκτώ εκατ. ευρώ και πάνω για τον εξτρέμ που μπορεί ν γίνει και δεύτερος επιθετικός.



9. Γουίλ Χιουζ (17/4/1995)
Καθώς παίζει στην Cahmpionship, δεν είναι γνωστός όσο οι υπόλοιποι σε αυτή τη λίστα. Ωστόσο, ο κεντρικός μέσος της Ντέρμπι είναι δεδομένο πως πολύ σύντομα θα πάρει τη μεγάλη μεταγραφή. Πρόκειται για ιδιαίτερα προικισμένο τεχνικά χαφ, ο οποίος είναι βασικός στην Εθνική Νέων της Αγγλίας. Συνδυάζει αρμονικά το δυναμικό και το εγκεφαλικό παίξιμο, έχει το γκολ (φέτος 2 και 5 ασίστ σε 29 ματς) και από τα 38 σουτ που έχει επιχειρήσει, τα 11 ήταν επικίνδυνα εντός εστίας. Η τιμή του κυμαίνεται στα 10-13 εκατ. ευρώ.



8. Ντέλε Αλι (11/4/1996)
Είναι ο νεαρότερος της λίστας και αυτό επειδή μόλις τώρα μετακόμισε από τη Μίλτον Κέινς Ντονς στην Τότεναμ, η οποία πλήρωσε οκτώ εκατ. ευρώ. Μας συστήθηκε τον Αύγουστο σε εκείνο το απίθανο 4-0 που έκανε η ομάδα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο League Cup. Πολυσύνθετος μέσος με δύναμη και ταχύτητα, μπορεί να παίξει με άνεση ως εξτρέμ και έχει πείσει τον Ποκετίνο ότι αξίζει ήδη θέση στην πρώτη ομάδα των Spurs.



7. Τζέιμς Γουόρντ-Πρόουζ (1/11/1994)
Παίζει παντού. Εχει βρεθεί ως 6άρι ή ακόμα και στα πλάγια της μεσαία γραμμής. Ωστόσο, εκεί που ξεχωρίζει, είναι όταν γίνεται 8άρι. Κόβει και κεντάει εξαιρετικά και φέτος έχει 7 ασίστ, έχοντας παίξει μόλις 15 ματς εξαιτίας ων τραυματισμών του. Του αρέσει να εκτελεί φάουλ, να κάνει τάκλιν και να μοιράζει το παιχνίδι και κάπως έτσι η αξία του έχει εκτιναχθεί στα 15 εκατ. ευρώ. Σίγουρα δεν θα αργήσει η στιγμή που θα βρεθεί σε μεγάλη ομάδα πιο βόρεια.



6. Κάλουμ Τσέιμπερς (20/1/1995)
Εγινε πρόσφατα 20 ετών, μα στην Premier League παίζει από πριν κλείσει τα 18. Γρήγορος, καλογυμνασμένος κεντρικός αμυντικός ξεχώρισε ως σέντερ μπακ στη Σαουθάμπτον και το περασμένο καλοκαίρι ο Βενγκέρ έδωσε 20 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στην Αρσεναλ. Μόνο που επειδή είχε έλλειψη στα δεξιά, τον έβαλε να παριστάνει τον πλάγιο μπακ. Full back ο μικρός δεν είναι, καθώς δεν μπορεί να παίξει τόσο επιθετικά στη γραμμή και την θέση δείχνει να του την κλέβει ο Ισπανός πιτσιρικάς Εκτορ Μπεγιερίν. Καθώς όμως ο Τσέιμπερς είναι πολυσύνθετος, έχει πάρει ματς και ως αμυντικός μέσος. Με 18 συμμετοχές (1 γκολ, 1 ασίστ) έχει όλο το μέλλον μπροστά του και αναμένουμε να τον δούμε ως σέντερ μπακ. Η αξία του υπολογίζεται στα 15-20 εκατ. ευρώ και έχει βρεθεί τρεις φορές στην Εθνική.



5. Τζον Στόουνς (28/5/1994)
Ξεπετάχτηκε πέρσι και έκανε τη διαφορά. Στην εξαιρετική Εβερτον της περασμένη σεζόν, εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Ντεστέν και καθιερώθηκε. Στα 21 ματς που έπαιξε, είχε 6 clean sheets, 87 καθαρίσματα και 18 μπλοκ σε σουτ. Επειδή όμως αν και σέντερ μπακ ξέει πολύ καλή μπάλα, δεν είχε πρόβλημα να αγωνιστεί ενίοτε και δεξιά. Διαθέτει πραγματικά εκπληκτικό vision για την ηλικία και την θέση του και θεωρείται πως δεν θα μείνει για πολύ στα Ζαχαρωτά. Φέτος είχε τραυματισμούς και έμεινε λίγο πίσω, αλλά ήδη τον κοιτάζουν οι μεγάλοι του Νησιού, με την τιμή του να μην ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ.



4. Αλεξ Οξλεϊντ-Τσάμπεραϊν (15/8/1993)
Εμφανίστηκε μικρός στην Premier League, καθώς μόλις είχε κλείσει τα 18, όταν ο Βενγκέρ πλήρωσε 15 εκατ. ευρώ στη Σαουθάμπτον και του έδωσε την ευκαιρία στην Αρσεναλ. Από το 2011 λοιπόν ο πολύ γρήγορος πλάγιος μέσος ή και εξτρέμ βρίσκεται στα πλάνα του Αλσατού κόουτς και φέτος πάει για ρεκόρ καριέρας, έχοντας ήδη 21 ματς (πρόπερσι έπαιξε 26). Μόνο που δεν τα πηγαίνει τόσο καλά με το γκολ (1 γκολ, 1 ασίστ) και αυτό ίσως να οφείλεται πως τούτη τη σεζόν βρίσκεται συχνά πυκνά στην τριάδα της μεσαίας γραμμής. Δείχνει καλά σημάδια ως 8άρι, αλλά έχει ένα θεματάκι με το μαρκάρισμα. Ισως να μην έχει γίνει όσο καλός φαινόταν στην αρχή, μα έχει ακόμα χρόνο να δουλέψει. Η τιμή του υπολογίζεται στα 20 εκατ. ευρώ.



3. Λουκ Σο (12/7/1995)
Δεν είχε γίνει καν 17, όταν βρέθηκε στην 11άδα της Σαουθάμπτον. Σταδιακά κέρδισε έδαφος και έφτασε πέρσι να παίξει 35 ματς Premier League. Πολύ γρήγορος, με τεχνική σέντρα και ασταμάτητο τρέξιμο με τρελά τρεξίματα πάνω κάτω, έκανε το περασμένο καλοκαίρι τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πληρώσει το τεράστιο ποσό των 35 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει καταφέρει να ξεδιπλώσει τις ικανότητες του στο «Ολντ Τράφορντ». Εχοντας ταλαιπωρηθεί αρκετά από μυϊκούς τραυματισμούς, μετράει μόλις 12 παρουσίες. Σίγουρα αναμένονται πολύ περισσότερα από τον μελλοντικό αριστερό μπακ της Εθνικής (σ.σ.: έχει ήδη 4 συμμετοχές).



2. Ρος Μπάρκλεϊ (28/12/1993)
Αν και μόλις έκλεισε τα 21, τον βάλαμε στη λίστα επειδή αυτό συνέβη πριν από περίπου 1,5 μήνα. Θεωρείται ο πιο ταλαντούχος κεντρικός μέσος (8άρι ή 10άρι) ή και μεσοεπιθετικός στο Νησί. Ειδικά πέρσι που εμφανίστηκε για πρώτη φορά με την Εβερτον, έβγαλε μάτια (6 γκολ, 2 ασίστ σε 34 αγώνες) και γράφτηκε για χάρη του ότι είναι ο νέος Ρούνεϊ. Σίγουρα απέχει πολύ από αυτό και λόγω θέσης και απόδοσης. Διαθέτει εξαιρετικό vision του γηπέδου, έχει γκάζι κουβαλώντας τη μπάλα και καλό σουτ. Μόνο που φέτος ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό και έχασε έδαφος. Με μόνο 1 γκολ και 1 ασίστ σε 17 συμμετοχές (πολλές ως αλλαγή και για λίγα λεπτά) δεν απέδειξε ότι έχει τη εξέλιξη που θα έπρεπε. Ηδη έχει μετρήσει 10 παρουσίες με τον εθνόσημο και βρίσκεται στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Σίτι, που εμφανίζεται διατεθειμένη να πληρώσει πάνω από 25 εκατ. ευρώ.



1. Ραχίμ Στέρλινγκ (8/12/1994)
Γρήγορος, διεισδυτικός, θρασύς, είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο ταλέντο του αγγλικού ποδοσφαίρου και ο παίκτης στον οποίο η Λίβερπουλ επιθυμεί να χτίσει μία μελλοντική σπουδαία ομάδα. Από πέρσι κιόλας που ήταν 19 ετών, έδειξε ξεκάθαρα δείγματα (9 γκολ και 7 ασίστ σε 33 ματς) ότι θα γινόταν ο ηγέτης των Κόκκινων, κάτι που φέτος αρχίζει και διαφαίνεται και στην πράξη. Ο πιτσιρικάς αν και δεν είναι σέντερ φορ, μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και φέτος με 5 γκολ και άλλες τόσες ασίστ σε 23 αγώνες είναι το σημείο αναφοράς στη γραμμή κρούσης του Μπρένταν Ροτζερς. Μετράει ήδη 13 συμμετοχές με τη μεγάλη Εθνική και στο πρόσφατο Μουντιάλ μάλιστα ήταν βασικός. Το transfermarkt τον κοστολογεί στα 30 εκατ. ευρώ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τον έδινε μόνο με τόσα η Λίβερπουλ. Εχει γραφτεί ότι τον θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: