Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πομάσκι: «Πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες»

Για τους αθλητές που έχει αναδείξει στο παρελθόν, αλλά και αυτούς που βρίσκονται τώρα υπό την καθοδήγησή του μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Πομάσκι. «Να πάνε περισσότεροι στο Ευρωπαϊκό», είπε.

Πομάσκι: «Πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες»
Στο μέλλον του ελληνικού στίβου αναφέρθηκε ο Γιώργος Πομάσκι, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο προπονητής που έχει αναδείξει μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου αναφέρθηκε στην παρουσία των Αντώνη Μάστορα και Χάιδως Αλεξούλη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού, ενώ μοιράστηκε και το… μυστικό της επιτυχίας.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Πομάσκι στην εκπόμπή «Playball» στους Μάνο Ζερβάκη και Μάκη Τσίλκο:

Για τις επιτυχίες που έχουν φέρει οι αθλητές του: «Δουλεύουμε. Το μεγαλύτερο μυστικό είναι η δουλειά».

Για πρωταθλητές που έχει προπονήσει στο παρελθόν και αυτούς που προπονεί τώρα: «Το έργο επαναλαμβάνεται. Πάνω κάτω, όλα είναι τα ίδια. Αυτό που είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα τώρα, είναι το θέμα των εγκαταστάσεων. Αν είχαμε καλές εγκαταστάσεις θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν σοβαρά. Οι δυσκολίες πολλές φορές δημιουργούν και αρνητικές αντιδράσεις. Υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες, μπαίνουν στη μέση οι εγωισμοί και έτσι χαλάει η δουλειά μας».

Για το αν έχει γίνει προετοιμασία στο εξωτερικό: «Δεν έχουμε πάει πουθενά για καιρό. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, κάνουμε εδώ ό,τι μπορούμε. Έτσι δεν φτάνεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως έτσι είναι η κατάσταση. Αν υπήρχαν τουλάχιστον οι εγκαταστάσεις, θα μπορούσαμε να έχουμε κι εδώ μεγάλο και δυνατό τιμ.

Για το ότι προπονεί αθλητές σε οριζόντια, αλλά και κάθετα άλματα: «Είμαστε πολύ τυχερή γενιά στην Βουλγαρία, γιατί προετοιμαζόμασταν με Ρώσους και Γερμανούς αθλητές. Το είχαμε σαν βίωμα και ήταν πολύ εύκολο να αρπάξουμε θετικά παραδείγματα. Βλέπαμε τις μεθόδους προπονήσεων για καλό αποτέλεσμα».

Για τους νεαρούς αθλητές: «Όποτε μπαίνει ένα παιδί στο γκρουπ μου, το περιβάλω με αγάπη, αλλά και σκληρή συμπεριφορά. Πολλές φορές δεν το δέχεται αυτό ένα παιδί, όμως αν είναι κάποιος πλασμένος για να γίνει πρωταθλητής θα το δεχτεί. Από κει και πέρα είναι πολύ εύκολη η δουλειά μας».

Για τους Μάστορα και Αλεξούδη: «Ο Αντώνης Μάστορας είναι πολύ καλό ταλέντο, ιδιαίτερο παιδί, πολύ εύκολα μπορεί να φτάσει σε μεγάλη επιτυχία. Για τη Χάιδω Αλεξούλη δεν το συζητάμε, θα γίνει πολύ καλή αθλήτρια».

Για το τι περιμένουμε στο Ευρωπαϊκό της Πράγας: «Προτρέχω λίγο, όμως ίσως αποφασιστεί να ακολουθήσουν παιδιά που δεν έχουν πιάσει τα όρια. Πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες. Τα παιδιά δεν μπορούσαν να προπονηθούν όπως ήθελαν. Δεν μπορούμε να είμαστε πολύ αυστηροί μαζί τους. Μακάρι να τους δώσει την ευκαιρία να ταξιδέψουν, για την εμπειρία. Είναι πολλά παιδιά, ας πάνε 4-5 απ’ αυτά, είναι κέρδος για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: