Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Χεζόνια: «Εγώ το Νο1 στο ντραφτ»

Στο νούμερο 1 του επερχόμενου ντραφτ του ερχόμενου καλοκαιριού πιστεύει ότι θα πρέπει να βρεθεί ο Μάριο Χεζόνια, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Κροατίας.

Χεζόνια: «Εγώ το Νο1 στο ντραφτ»
Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι ο Μάριο Χεζόνια. Μάλιστα, ο 20χρονος άσος της Μπαρτσελόνα θεωρείται πολύ πιθανό από τους ειδικούς στις ΗΠΑ να βρεθεί μεταξύ των πρώτων δέκα επιλογών στο επόμενο ντραφτ στις 25 Ιουνίου. Ο νεαρός Κροάτης έχει πλούσια αθλητικά προσόντα, πολύ καλό και ψηλό κορμί, ενώ μπορεί να σκοράρει από όλα τα σημεία του γηπέδου.

Πέρα από τις μεγάλες δυνατότητες που εμφανίζει στο παρκέ, ο Χεζόνια δεν έχει σίγουρα έλλειμμα αυτοπεποίθησης. Σε συνέντευξή του στη «Sportske Novosti», ο Κροάτης φόργουορντ δήλωσε πως αξίζει να βρεθεί στην κορυφή του ντραφτ. Ακόμα, είπε πως επανέλαβε με απόλυτη επιτυχία όλα τα καρφώματα που έκανε στο σχετικό διαγωνισμό του ΝΒΑ στο All Star Game ο φετινός νικητής, Ζακ ΛαΒιν. Μένει να φανεί του χρόνου αν κάνει το βήμα για την άλλη άκρη του Ατλαντικού, να μετουσιώσει τις πράξεις σε λόγια.

Ωστόσο, το να φτάσει μέχρι εκεί θεωρείται σχεδόν αδύνατο. Παίκτες, όπως ο Τζαλίλ Όκαφορ και ο Καρλ Τάουνς, έχουν εντυπωσιάσει με την παρουσία τους στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ και λογικά θα αποτελέσουν τις δύο πρώτες επιλογές.

Άλλωστε, ο μοναδικός Ευρωπαίος που έχει βρεθεί στο νούμερο ένα ήταν ο Αντρέα Μπαρνιάνι το 2006, αλλά η πορεία του δεν επιβεβαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν από τον Ιταλό. Ακόμα και οι πολύ σπουδαίοι Ντιρκ Νοβίτσκι (Νο3) και Πάου Γκασόλ (Νο9) δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι ανάλογο. Έτσι, δύσκολα θα φτάσει τόσο ψηλά ο Κροάτης, αν και θεωρείται αρκετά πιθανό να είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: