Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η ασάφεια τορπιλίζει το σχέδιο Σαββίδη!!

Σαν να μην του έφταναν όλα τα άλλα του ΠΑΟΚ, όσα αφορούν στον αγωνιστικό του κατήφορο, του προέκυψε τώρα και η… δημιουργική ασάφεια της κυβέρνησης στο θέμα της ρύθμισης των χρεών, για να τον αναστατώσει ακόμη περισσότερο. ΓΡΑΦΕΙ ο Δημήτρης Κανελλάκης
Η διαπίστωση ότι έτσι όπως πέρασε το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των χρεών δεν ξεκαθαρίζει ποιο είναι το αρχικό χρέος μιας εταιρείας, αν προστίθενται και κεφαλαιοποιούνται ή όχι πρόστιμα και προσαυξήσεις, λογικό ήταν να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες επιφυλάξεις από αυτές που υπήρχαν μέχρι τώρα, σχετικά με το αν ο κ. Σαββίδης θα απαλλάξει, τελικά, τον ΠΑΟΚ από το μεγαλύτερο πρόβλημά του.

Με το που έγινε γνωστό ότι έτσι όπως πέρασε το νομοσχέδιο από τη Βουλή δεν φτάνουν τα 10,5 εκατομμύρια αλλά θα χρειαστούν 30.000.000, προκλήθηκε πανικός.

Και προκλήθηκε πανικός γιατί άπαντες σκέφτηκαν αμέσως πως αν μείνει στα 30.000.000 ευρώ το χρέος, πιθανότατα ο κ. Σαββίδης δεν θα τα πληρώσει, ενώ δεν αποκλείεται να θέσει και θέμα αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ, καταγγέλοντας την κυβέρνηση πως τον κοροϊδεύει.

Προς το παρών δεν υπάρχει επισήμως υπόνοια, έστω, πως σκέφτεται κάτι τέτοιο ο κ. Σαββίδης. Όμως, από την άλλη πλευρά, δεν θα πρέπει και να εκπλαγεί κανείς αν βάλει ζήτημα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, που δύο χρόνια τώρα περιμένει να του πούνε ότι μπορεί να πληρώσει ένα τεράστιο ποσό για να απαλλάξει την ομάδα του από τα χρέη.

Οσα είναι υποχρεωμένος να υπόκειται ο Ιβάν Σαββίδης, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους πάρα πολλοί ξένοι επενδυτές δεν αποφασίζουν να έρθουν επιχειρηματικά στην Ελλάδα, ακόμη περισσότερο στο ποδόσφαιρό μας.

Ποιος θα αποφάσιζε να επενδύσει σε μια ομάδα της Superleague όταν κανείς από το κράτος στο οποίο βρίσκεται αυτή η ομάδα δεν θέτει ένα πλαίσιο για τα χρέη αυτής της εταιρείας, για το φορολογικό καθεστώς, για τις δυνατότητες χρηματοδότησης;

Κανείς… Και θα πρέπει να ευχαριστούν το Θεό οι φίλοι του ΠΑΟΚ που ο Σαββίδης αποφάσισε να εμπλακεί σε αυτή την περιπέτεια, διαπιστώνοντας κάθε φορά που νομίζει ότι ήρθε η ώρα να λυθούν τα προβλήματα πως κάτι καινούργιο δημιουργείται για να ξαναμπεί φρένο στην προσπάθειά του.

Εύχομαι αυτή ασάφεια που υπάρχει στο νομοσχέδιο να λύνεται εύκολα, όπως υποστηρίζουν οι φοροτεχνικοί που συμβουλεύουν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εύχομαι να το έχουν καταλάβει το πρόβλημα στο υπουργείο Οικονομικών, όπως παραδέχθηκαν όταν επικοινώνησαν μαζί τους τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Εύχομαι να μην πέρασε το νομοσχέδιο με αυτή την ασάφεια επειδή δεν το δεχόταν να περάσει διαφορετικά η πρώην τρόικα. Εύχομαι η διόρθωση που θα γίνει, είτε με υπουργική απόφαση, είτε με τροπολογία, είτε με ερμηνευτική εγκύκλιο, να μην χρειάζεται την έγκριση της πρώην τρόικας, νυν θεσμών.

Τα εύχομαι όλα αυτά αφού πιστεύω κι εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, ότι αν δεν διορθωθεί η ασάφεια στο νόμο, ίσως, ο κ. Σαββίδης αρχίσει να κάνει σκέψεις που δεν περνούσαν έως τώρα από το μυαλό του…

Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: