Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Οι προπονητές της Super League που αποχώρησαν!!

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους προπονητές που αποχώρησαν από τους πάγκους ομάδων της Σούπερ Λιγκ μέσα στη σεζόν, με αφορμή την απομάκρυνση του Χοσέ Γκρανέρο, που ήταν ο 18ος, από αυτόν της Βέροιας.
Έχει γίνει, πλέον, συνήθεια οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας να αλλάζουν προπονητές κατά τη διάρκεια της σεζόν, είτε βρίσκονται στην πρώτη, είτε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος. Τελευταίος που απομακρύνθηκε από πάγκο συλλόγου της πρώτης κατηγορίας μέσα στη φετινή σεζόν ήταν ο Χοσέ Γκρανέρο από αυτόν της Βέροιας, με τον Ισπανό τεχνικό να είναι ο 18ος στη λίστα με αυτούς που έλυσαν τη συνεργασία τους μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.
ADVERTISEMENT
Μάλιστα, πέντε... στροφές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είναι χαρακτηριστικό ότι οι 13 ομάδες από τις 18 που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα (θα το ολοκληρώσουν οι 16) προχώρησαν τουλάχιστον μία φορά σε αλλαγή προπονητή. Οι πέντε που συνεχίζουν με τους ίδιους που ξεκίνησαν τον φετινό... μαραθώνιο είναι οι Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου), Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης), ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης), Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος) και Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου).
Ο Ολυμπιακός αντικατέστησε τον Μίτσελ με τον Βίτορ Περέιρα, στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Γεωργιάδης πήρε πρόσφατα τη θέση του Άγγελου Αναστασιάδη, ενώ στην Ξάνθη προτιμήθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου αντί του Σάκη Τσιώλη. Ο Ατρόμητος έχει, πλέον, τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο, που είναι ο τρίτος προπονητής των Περιστεριωτών μέσα στη σεζόν, καθώς προηγήθηκαν οι Γιώργος Παράσχος και Ρικάρντο Σα Πίντο.
Η Καλλονή ξεκίνησε με τον Γιάννη Ματζουράκη και συνέχισε με τον Βαγγέλη Βλάχο, με τη Βέροια να ανακοινώνει πρόσφατα τη λύση της συνεργασίας, όπως προαναφέραμε με τον Γκρανέρο. Μαρίνος Ουζουνίδης αντί Δημήτρη Τερεζόπουλου στον Πανιώνιο, Μανουέλ Ρόκα αντί Άκη Μάντζιου στον Πανθρακικό, με τον τελευταίο να αντικαθιστά τον Σάββα Παντελίδη στον Λεβαδειακό, και τον Γιώργο Παράσχο τον Γιάννη Χριστόπουλο στον Πλατανιά.
Την ίδια στιγμή ο Εργοτέλης έκανε... ρεκόρ στην αλλαγή προπονητών. Οι Κρητικοί ξεκίνησαν με τον Χουάν Φεράντο, ενώ στη συνέχεια προτίμησαν λύσεις από την ελληνική αγορά. Ακολούθησε ο Παύλος Δερμιτζάκης, σειρά πήρε ο Γιάννης Ταουσιάνης, με τον Γιάννη Ματζουράκη να τον διαδέχεται, αλλά όχι για πολύ, αφού ο Ταουσιάνης επέστρεψε για να μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν.
Τέλος, ΟΦΗ και Νίκη Βόλου έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Για τους «Ομιλίτες» ο Τζενάρο Γκατούζο... έχτισε την ομάδα πριν αναλάβει ο Νίκος Αναστόπουλος, ενώ για τους Θεσσαλούς ξεκίνησε ο Γουίλιαν Βλουτ, τον διαδέχτηκε ο Σβεν Φαντενμπρέκ, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να αναλαμβάνει τελευταίος την τεχνική ηγεσία της Νίκης.
Αναλυτικά οι αλλαγές προπονητών (σε παρένθεση οι αντικαταστάτες)**
Ολυμπιακός Μίτσελ (Περέιρα)
ΠΑΟΚ Αναστασιάδης (Γεωργιάδης)
Ξάνθη Τσιώλης (Λουτσέσκου)
Ατρόμητος Παράσχος, Σα Πίντο (Νιόπλιας)
Καλλονή Ματζουράκης (Βλάχος)
Βέροια Γκρανέρο (Δεν έχει ανακοινωθεί)
Πανιώνιος Τερεζόπουλος (Ουζουνίδης)
Πανθρακικός Μάντζιος (Ρόκα)
Λεβαδειακός Παντελίδης (Μάντζιος)
Πλατανιάς Χριστόπουλος (Παράσχος)
Εργοτέλης Φεράντο, Δερμιτζάκης, Ταουσιάνης, Ματζουράκης (Ταουσιάνης)
ΟΦΗ Γκατούζο (Αναστόπουλος)*
Νίκη Βόλου Βλουτ, Φαντενμπρέκ (Τζαναβάρας)*
*ΟΦΗ και Νίκη Βόλου έχουν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα
**Οι αλλαγές είναι 18, οι προπονητές 17, καθώς ο Ματζουράκης είναι 2 φορές στη λίστα

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: