Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Τελικά… ο Σαββίδης τι κάνει;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναρωτιέται, μέσω του blog του στο gazzetta.gr, αν πρέπει ο Ιβάν Σαββίδης να... αλλάξει το παραμύθι! 
Δεν κερδίζει ο ΠΑΟΚ, δεν προοδεύει αγωνιστικά, δεν πετυχαίνει στόχους και από εκεί και πέρα αρχίζει η πλήρης απαξίωση. Για όλους και για όλα!

Ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ βιώνει αυτό το διάστημα μία τρομερά δύσκολη κατάσταση, αφού μπροστά στην κακή πορεία της ομάδας, όλα τα άλλα (τα γύρω-γύρω) παρουσιάζονται αρνητικά και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας όχι απλά κρίνονται ή κατακρίνονται, αλλά πολύ απλά… απαξιώνονται.  Εκμηδενίζονται!

Με αφορμή ερώτημα ενός σοβαρού ανθρώπου -προφανώς και πολλών άλλων-  για το ότι… «ε, καλά έχει βάλει λεφτά ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ» είναι να αναρωτιέται κανείς, που μπορεί να φθάσει ο οποιοσδήποτε όταν απογοητεύεται…

Άλλοι με αφορμή την απουσία του από την Θεσσαλονίκη (για πολλές ημέρες) αναρωτιούνται… «και τι κάνει για τον ΠΑΟΚ, από το Ροστόφ».

Επί προσθέτως, σε κάθε δύσκολη στιγμή, είναι και οι γνωστοί κουτοπόνηροι, που θα θέσουν το άλλο θεμελιώδες ζήτημα: «Πόσα λεφτά του έχουν φάει;» Δηλαδή όλοι οι «επιτυχημένοι» Έλληνες στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, «ξεφωνίζουν» τον Σαββίδη για τις επιλογές και την πολιτική του και όλα αυτά επειδή…. η ποδοσφαιρική ομάδα ΔΕΝ κερδίζει! Γιατί είναι βέβαιο ότι αν ο ΠΑΟΚ πετύχαινε πράγματα στο γήπεδο, κανείς «μυαλοπώλης» δεν θα ασχολούνταν τόσο πολύ με το… ποιος «τρώει» λεφτά από τον Σαββίδη.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι απολύτως αρνητικά και σε κάποιο βαθμό υπερβολικά, αλλά φανερώνουν πώς… όταν η βιτρίνα υστερεί, τότε όλο το «κατάστημα» θίγεται μειώνεται και απαξιώνεται σε τεράστιο βαθμό.

Όσο και αν είμαστε της υπερβολής, όλη η παραπάνω κατάσταση θα έπρεπε να έχει ένα μέτρο…

Όσο κι’ αν ο Σαββίδης έχει αποτύχει ποδοσφαιρικά (μέχρι τώρα και σε ένα ποσοστό) δεν γίνεται να ξεχνάμε και να απαξιώνουμε όλα τα άλλα που έχει υλοποιήσει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Δεν γίνεται να ξεχνάμε τα 30 περίπου εκατομμύρια ευρώ που έχει βάλει σε αυξήσεις κεφαλαίου.

Ας μην υποτιμάμε τα τρία περίπου εκατομμύρια που έχει τοποθετήσει για έργα στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την Μεσήμβρια.
Ας τονίζουμε (μία-δύο φορές τον χρόνο) το ότι «καθάρισε» κάθε εκκρεμότητα της ΠΑΕ σε τρίτους και δημόσιο για την περίοδο 2008-2012, ενώ ακόμη και για υλικοτεχνικές υποδομές έχει ξοδέψει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Από εκεί και πέρα είναι κάτι παραπάνω από συνεπής και με τα τρία εκατομμύρια που δίνει για πέντε χρόνια στον ΑΣ αναφορικά με την χρήση του σήματος, ενώ αρκετές φορές έχει βοηθήσει τμήματα του ΠΑΟΚ με βάση ανάγκες που παρουσιάστηκαν.

Όλα τα παραπάνω «θάβονται» επειδή η ομάδα ΔΕΝ κερδίζει, αλλά και εξαιτίας αυτής της μεγάλης εσωστρέφειας που παρατηρείται στην ΠΑΕ! Μόλις χθες φοροτεχνικός που συνεργάζεται με την ΠΑΕ, αποκάλυψε (σα να του ξέφυγε ήταν…) ότι τον περασμένο Ιούλιο, ο Σαββίδης «τακτοποίησε» πρόστιμο του ΣΔΟΕ ύψους 5,6 εκ. ευρώ, εκμεταλλευόμενος μία σχετική ρύθμιση. Γι’ αυτό το πρόστιμο και πώς επιβλήθηκε, είχε γίνει πόλεμος το 2006 στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τώρα που ο Σαββίδης το «έσβησε» δεν ασχολήθηκε κανείς, γιατί δεν το έμαθε και κανείς. Είναι κι’ αυτό ένα ζήτημα, αν και με τον ΠΑΟΚ να χάνει με τριάρες και τεσσάρες σε όλα τα γήπεδα της χώρας και γνωστό να ήταν το συγκεκριμένο, μικρή σημασία θα δινόταν…

Φυσικά και δεν είναι τέλειος ο Σαββίδης.

Έχει μεγάλη ευθύνη για τα ποδοσφαιρικά προβλήματα που έχει ο ΠΑΟΚ, μια και σε απόλυτο βαθμό δεν εμπιστεύτηκε ΠΟΤΕ ένα ποδοσφαιρικό πλάνο που εκπόνησαν οι άνθρωποι τους οποίους εμπιστεύτηκε γι’ αυτό. Πολλές φορές παρενέβη, πολλές φορές μπήκε στα εσωτερικά της ομάδας, πολλές φορές επέβαλε τις επιλογές του, ενώ  ήταν και άστοχος σε τοποθετήσεις του ανεβάζοντας τις προσδοκίες του κοινού…

Κατά ένα παράδοξο τρόπο όμως (και γι’ αυτό έχει ευθύνη) προβάλλονται περισσότερα τα μειονεκτήματα, παρά τα όσα θετικά έχει κάνει για τον ΠΑΟΚ.

Και κάτι άλλο…. χιουμοριστικό. Ή  μήπως όχι; Στο τηλεπαιχνίδι «Άκου τι είπαν» του ΑΛΦΑ με τον Φερεντίνο, τέθηκε μία ερώτηση σε 100 ανθρώπους για τους πιο γνωστούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Αφού η πρώτη ομάδα ανέφερε τρεις-τέσσερις, έχασε την σειρά της και ακολούθησαν οι δεύτεροι, όπου είχαν μία επιλογή. «Σαββίδης…» αναφώνησε με σιγουριά ένας κύριος και όλοι οι συμπαίκτες του, ακολούθησαν με το ίδιο όνομα, έχοντας την βεβαιότητα ότι… την κέρδισαν την απάντηση.

Ανοίγει η κάρτα… «Μπέος…» βγαίνει η σωστή απάντηση! Σαββίδης πουθενά μέσα στους 7-8 πιο γνωστούς παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

Έτσι γίνεται στην Ελλάδα… Αν δεν πάρεις τίτλο, αν δεν λαϊκίσεις, αν δεν «παίζεις» στα Μέσα για καλό ή κακό σκοπό, αν δεν πας σε συνεδρίαση της Λίγκας να «πλακωθείς», αν δεν πρωταγωνιστήσεις τουλάχιστον σε ένα επεισόδιο εντός γηππέδων, αν δεν ακουστείς τουλάχιστον σε 2-3 απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες να «στήνεις» αγώνες-διαιτησίες-αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων και άλλες παράνομες δραστηριότητες, ΔΕΝ σε ξέρει κανείς! Δεν σε υπολογίζει κανείς! Δεν σε σέβεται κανείς!

Μήπως να το αλλάξει το «παραμύθι» ο Σαββίδης;

Εξάλλου και ο Πλατινί κάτι τέτοιο είχε προτείνει: «Κάντε, ότι κάνουν και οι άλλοι»…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: