Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Παίρνουν μπόνους και μόρια «πετσοκόβοντας» τον ΠΑΟΚ!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας 



Θέλεις χρυσό μεροκάματο (συχνούς ορισμούς) και να γίνεις διεθνής; Δεν έχεις παρά να φιλήσεις το χέρι του «μεγάλου», να ενταχθείς στο πρόγραμμα της θρυλικής παράγκας και εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές τους: Εμετική εύνοια και στήριξη στο λιμάνι και κλάδεμα και αφανισμός του έτσι κι αλλιώς αδύναμου και απροστάτευτου ΠΑΟΚ.

Δεν πιστεύω να υπάρχει κι ένας Έλληνας ποδοσφαιρόφιλος ο οποίος να διατηρεί ακόμη αμφιβολίες και να μην έχει σχηματίσει σταθερή άποψη για το τι συμβαίνει στο χώρο. Είναι τόσο εξόφθαλμη η εικόνα της εξαθλίωσης, ώστε προτιμά «να την κάνει»… με ελαφρά πηδηματάκια, απομακρυνόμενος όσο γίνεται πιο γρήγορα από την εστία της μόλυνσης, με την προοπτική να παύσει να προβληματίζεται και να βασανίζεται.

Εγκληματικές οργανώσεις, στημένα, επίορκοι θεσμικοί, μεγαλόσχημοι βαρόνοι με καρτέλ και παραρτήματα, διαιτητές – εκτελεστές συμβολαίων, ομοσπονδίες – στάβλοι, συνεταιρισμοί – αλητείας και εξυπηρετήσεις επιτηδείων, αθλητική δικαιοσύνη της κακιάς ώρας και ότι άλλο εφιαλτικό και αποπνικτικά ανυπόφορο μπορεί να διανοηθεί κανείς, απαξίωσαν ένα ελκυστικό «προϊόν» και το μετέτρεψαν σε ένα επικίνδυνο τοξικό απόβλητο. Τα άδεια γήπεδα επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Δυστυχώς όμως οι προοπτικές αλλαγής του αποκρουστικού σκηνικού παρά την θέληση και τις προθέσεις του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού, δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα ευοίωνες. Το κακό είναι βαθύρριζο. Ξεκίνησα το σημερινό μου σχόλιο με την πρόθεση να περιοριστώ σε μερικές απλές (ίσως και απλοϊκές) επισημάνσεις που ξεκίνησαν βέβαια μέσα από όλα αυτά που προαναφέραμε. Δεν απέφυγα τον πειρασμό όμως για μια μικρή και επιτομική αναφορά στην «όλη κατάσταση». Αφορμή πήρα από κάποια νούμερα. Κίτρινες κάρτες: ΠΑΟΚ: 85, Ολυμπιακός: 37!!!. Κόκκινες: ΠΑΟΚ: 7, Ολυμπιακός: 0 (!!!). Πέναλτι: ΠΑΟΚ: υπέρ 3, κατά 6. Ολυμπιακός: Υπέρ 9…κατά…1. Μικρή δειγματοληψία, ωστόσο αρκετά ενδεικτική και αποδεικτική.

Πιστεύω όμως ότι δεν χρειαζόταν ούτε κι αυτή για να βγάλουμε συμπεράσματα και να σχηματίσουμε άποψη για το πώς διεξάγεται και το φετινό πρωτάθλημα. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν εδώ και χρόνια πως είναι το μοναδικό στον κόσμο στο οποίο ο πρωταθλητής έχει αναδειχθεί πριν ακόμη ξεκινήσει. Ίσως θα πρέπει να πούμε όμως δύο – τρεις ακόμη αλήθειες που επιμελημένα αποκρύπτονται και οι οποίες αφορούν τη λειτουργία του πλέον βρώμικου θεσμικού οργάνου, της πλέον αμαρτωλής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ευρώπης.

Αναφερόμαστε όπως αντιλαμβάνεστε στην ΚΕΔ και στην ΕΠΟ. Η σύνδεση της πρώτης και ο τρόπος διαχείρισης του θεσμού από το ξεκίνημα της περιόδου με τον ορισμό των διαιτητών όχι απλά προκαλούσαν υποψίες, αλλά και τάσεις εμετού. Τα μέλη της (ΚΕΔ) παρά την οργισμένη αντίδραση του κ. Κοντονή για τα διαδραματιζόμενα και τη σαφέστατη προειδοποίηση του ότι «θα πέσουν κεφάλια», αδίστακτα και αμετανόητα, εξακολούθησαν την ίδια τακτική, εκτελώντας κατά γράμμα τις επιταγές του δόγματος της θρυλικής παράγκας: «Ο Ολυμπιακός να κερδίζει και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ…θουν» (μια και το Αιγάλεω δεν βρίσκεται πλέον στη μεγάλη κατηγορία). Στο δόγμα προσετέθει βέβαια και μια νέα εκσυγχρονιστική διάταξη που αφορά τον ΠΑΟΚ και η οποία δίνει το δικαίωμα στα λαμόγια της ΚΕΔ να τον τσαλακώνουν όπου τον βρουν. Άλλωστε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μόνη και τελείως απροστάτευτη και σε αγωνιστική καθίζηση, αποτελεί ιδανική περίπτωση ασθενούς ο οποίος μπορεί να εγχειριστεί και άνευ αναισθητικού.

Οι προκλήσεις για τα «ανθρωπάκια» και τα «αλητάκια» της γκρίζας συντεχνίας είναι μεγάλες. Πειθαρχείς και είσαι έτοιμος, ακόμη και να εκτεθείς, προκειμένου να ευνοήσεις τον Ολυμπιακό και αντίστοιχα να «κλαδέψεις» τον ΠΑΟΚ; Εάν ναι, τότε θα έχεις τακτικό χρυσό μεροκάματο με συχνούς ορισμούς, αλλά και θα είναι ανοιχτός ο δρόμος της διεθνοποίησης σου. Θα έχεις «μπόνους» και «μόρια» σύμφωνα με τις ανωτέρω επιταγές. Εάν όχι, τότε θα σε φάει η μαρμάγκα. Μη μου πείτε πως ο Ολυμπιακός ο οποίος σέρνεται φέτος, ότι θα έχανε έστω και σε αυτό το χάλι που είναι τα παιχνίδια που έχασε ο ομολογουμένως κακός ΠΑΟΚ. Να μείνουμε στους τελευταίους αγώνες; Ο κόουτς της Ξάνθης κ. Λουτσέσκου μετά το πέρας του αγώνα θαρρετά βγήκε στις δηλώσεις του και είπε ότι αυτά που είδε να σφυρίζει ή να μην σφυρίζει ο Δημητρόπουλος και να δείχνουν ή να μην δείχνουν οι επόπτες του δεν χρειαζόντουσαν. Απλά εκθέτουν τον Ολυμπιακό.

Το ίδιο και ο Μάσα του Αστέρα της Τρίπολης που έτριβε τα μάτια του με τα τερατουργήματα του Βοσκάκη και των εποπτών του. Σύμπτωση που και οι δύο είναι ξένοι; Μάλλον όχι, γιατί οι Έλληνες όπως έλεγε και ο Ζήκος είτε είναι διαιτητές είτε είναι παράγοντες πηγαίνουν χεσμένοι στο Φάληρο. Δημητρόπουλος, Βοσκάκης, Κουκουλάκης στα τρία τελευταία παιχνίδια της ομάδας το Περέιρα, Τριτσώνης, Κομίνης, Στυλιάρας στον ΠΑΟΚ. Εάν υπήρχε τρόπος να αλλάξουν φανέλες οι δύο ομάδες χωρίς να το πάρουν χαμπάρι οι διαιτητές τι λέτε να συνέβαινε; Μάλλον το φαντάζεστε.

Δυστυχώς όμως ο κακός ΠΑΟΚ αγωνιστικά και η ιδιαίτερα ευαίσθητοι Βορειοελλαδίτες δημοσιογράφοι αυτήν την «ιστορία» με τη σκανδαλώδη εύνοια του θρύλου και το διαιτητικού ξέσκισμα του δικέφαλου την περνάνε σε δεύτερη μοίρα. 85 κίτρινες κάρτες!!! Πέναλτι εφευρέσεις! Έχετε δει διαιτητή να εγκαλεί επιθετικό για θέατρο και να τον απειλεί να σηκωθεί για να τον τιμωρήσει με κίτρινη, να δίνει στη συνέχεια πέναλτι υπέρ του; Έγινε κι αυτό προχθές με τον Στυλιάρα. Δεν νομίζω ότι περνάει από το μυαλό σας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί σε βάρος του Ολυμπιακού.

Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: