Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Οι «ντομπλέτες» της Γιουνάιτεντ στο «Ανφιλντ» (vids)

Ο Χουάν Μάτα έγινε ο 5ος παίκτης της Γιουνάιτεντ που βάζει δύο γκολ σε ένα ματς στο «Ανφιλντ» σε ματς Premier League. Θυμηθείτε τους προηγούμενους.
Ο Χουάν Μάτα έγινε την Κυριακή το μεσημέρι ο πέμπτος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βάζει δύο γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος μέσα στο «Ανφιλντ». Φυσικά μιλάμε από καταβολής Premier League και όχι ανέκαθεν. Η αρχή έγινε το 1996 και σε όλες τις περιπτώσεις η Λίβερπουλ ηττήθηκε στην έδρα της από την ιστορική αντίπαλο της. Συνέβαλαν βέβαια τα μέγιστα πολλές φορές και οι τερματοφύλακες των Κόκκινων...

Γκάρι Πάλιστερ (1996-’97) 1-3 η Γιουνάιτεντ
Αυτό το ντέρμπι είχε κριθεί στη μάχη του… αέρα. Όλα τα γκολ είχαν μπει με κεφαλιές. Θετικός πρωταγωνιστής ο τότε ηγέτης της άμυνας της Γιουνάιτεντ, Γκάρι Πάλιστερ και αρνητικός ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Ντέιβιντ Τζέιμς. Ο πρώτος έβαλε δύο γκολ από κόρνερ, ο Μπαρνς ισοφάρισε ενδιάμεσα με τον ίδιο τρόπο, για να κάνει την λάθος έξοδο ο Τζέιμς και ο Αντ Κόουλ να καθαρίσει για τους φιλοξενούμενους.



Αντι Κόουλ (1997-’98) 1-4 η Γιουνάιτεντ
Ο εκπληκτικός Αντι Κόουλ είχε ανοίξει το σκορ και το είχε κλείσει με πλασέ, σε εκείνο το εμφατικό 1-4 της Γιουνάιτεντ. Ενδιάμεσα, ο Φάουλερ είχε ισοφαρίσει με πέναλτι που κέρδισε ο Οουεν, ενώ το φανταστικό φάουλ του Μπέκαμ είχε δώσει εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.



Ντιέγο Φορλάν (2002-’03) 1-2 η Γιουνάιτεντ
Εδώ όλα τα λεφτά ήταν το… πνίξιμο του Γέρζι Ντούντεκ στο πρώτο γκολ του Ντιέγο Φορλάν, ο οποίος πυροβόλησε και για το 0-2. Το φοβερό με τον Ουρουγουανό matador ήταν πως τον κορόιδευαν στην Αγγλία για την δυστοκία του και ειδικά οι οπαδοί της Λίβερπουλ. Αυτούς όμως σκότωσε τελικά, με τον Χίπια να μειώνει με χαμηλό σουτ.



Ράιαν Γκιγκς (2003-’04) 1-2 η Γιουνάιτεντ
Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση το μυθικό το έχει κάνει ο Γέρζι Ντούντεκ, που στο μακρινό πλασέ του Ράιαν Γκιγκς, ξεγελιέται και το τρώει αβίαστα. Και στο δεύτερο βέβαια γκολ του Ουαλού, ο Πολωνός τερματοφύλακας μπορούμε να πούμε ότι το… πνίγει. Ο Κιούελ με μονοκόμματο είχε μειώσει.



Χουάν Μάτα (2014-’15) 1-2 η Γιουνάιτεντ
Και το Κυριακάτικο σόου του Χουάν Μάτα…



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: