Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αλλάζουν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ με το νέο νόμο!!

Την αντικατάσταση των «ποδοσφαιρικών εισαγγελέων» της ΕΠΟ Κ. Πετρόπουλου και Π. Καρρά προβλέπει ο νέο αθλητικός νόμος, που αναμένεται να κατατεθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η πρόβλεψη που υπάρχει για στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων των αθλητικών ομοσπονδιών με τακτικούς δικαστές και μόνο, σε αντίθεση με το μεικτό σημερινό σύστημα που έχει ως προέδρους συνταξιούχους δικαστικούς και δικηγόρους ως μέλη, θα επεκταθεί και στους υπεύθυνους άσκησης πειθαρχικών διώξεων (ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς) ο οποίοι όπως θα προβλέπεται στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα πρέπει να είναι τακτικοί εισαγγελείς.

Οι Κωνσταντίνος Πετρόπουλος και Παναγιώτης Καρράς που έχουν τοποθετηθεί από το Φεβρουάριο του 2012 είναι συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί, άρα δεν θα πληρούν το κριτήριο του νόμου.


Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι έχουν προκαλέσει με τι αποφάσεις τους ή / και τις "παραλείψεις" τους ποικίλα αρνητικά σχόλια είτε από ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που πρόσφατα τους κατήγγειλε στην ποινική δικαιοσύνη και τον Στ. Κοντονή, αλλά και από ΜΜΕ κυρίως για τη μη ενεργοποίησή τους στο θέμα των στημένων αγώνων μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, για την παρουσία μπράβου στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας και την επίθεση στον Β. Κωνσταντίνου αλλά και για τις χειρονομίες παικτών και προπονητών προς θεατές για τις οποίες παρότι προβλέπεται πειθαρχικός έλεγχος δεν έχει ασκηθεί.

πηγή: www.soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: