Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Οικονόμου: «Το χρέος στην Εφορία είναι σαν το χρέος της Ελλάδας»

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τάσος Οικονόμου. Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρη μίλησε  για τη γιορτή που ετοιμάζει ο Άρης για τα 100+1 χρόνια και για τις οικονομικές οφειλές του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχαμε σήμερα την απόφαση από το  ειρηνοδικείο, μένει το απόγευμα να συνάξουμε διοικητικό  συμβούλιο. Δεν αλλάζει κάτι στην φιλοσοφία μας, παραμένει η ίδια απλώς μπαίνουν κάποια καινούργια άτομα».

Για την γιορτή για τα 100+1 χρόνια και αν θα γίνει σωστά: «Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Για την ακρίβεια  προσπαθούμε να την οργανώσουμε όσο  καλύτερα γίνεται. Η γιορτή απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και δεν θα έχει την παλιά εικόνα της περσινής. Φέτος  με αυτόν τρόπο θα γιορτάσουμε τα 100+1 χρόνια υπερηφάνειας. Ελπίζουμε να γίνει μια καλή εκδήλωση. Εκεί θα τιμηθούν πρόεδροι που έχουν δώσει το στίγμα τους, παράγοντες, αθλητές και ανάλογα θα τιμηθούν και κάποιοι άνθρωποι που προσέφεραν στον σύλλογο».

Για το αν διοργανώνεται η γιορτή μαζί με την ΚΑΕ και την ΠΑΕ: «Όχι, ο ΑΣ την  διοργανώνει σε συνεργασία με την ΚΜΑ.  Φυσικά όμως θα υπάρχει παρουσία  από το ποδοσφαιρικό τμήμα και την ΚΑΕ».

Για το αν έχει υπάρξει πρόοδος σε όσα έχει περάσει ο Άρης: «Χωρίζουμε τα προβλήματα που έχουμε σε δυο κομμάτια. Το ένα είναι ότι προσπαθούμε στο τμήμα των αθλημάτων σε συνεργασία με κάποιους ανθρώπους να μπορέσουμε σαν αυτοδιαχείριστο το κάθε τμήμα να βοηθήσουμε να τραβήξει ως προς τον σωστό δρόμο. Από την άλλη είναι το κομμάτι το διοικητικό, στο οποίο προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε τις υποχρεώσεις όσο μας είναι δυνατό. Ακόμη προσπαθούμε να αποπληρώσουμε το χρέος στο φυσικό αέριο, πρέπει όμως να είμαστε συνεπείς στις οφειλές που έχουμε απέναντι στο προσωπικό και να κοιτάξουμε να κανονίσουμε ποσό για την ρύθμιση με τις 100 δόσεις».

Για το αν είναι διευκρινισμένα χρέη  του ΑΣ Άρη: «Το κομμάτι του ΙΚΑ είναι αντιμετωπίσιμο ποσό και προκαθαρισμένο. Μάλιστα  με τις προσαυξήσεις είναι γύρο στα 250.000 ευρώ. Στο θέμα  της Εφορίας είναι μην αντιμετωπίσιμο σαν το χρέος της Ελλάδας, τα ποσά δηλαδή είναι μεγάλα. Είναι αντίστοιχα με τα ποσά της ΠΑΕ θα μπορούσαμε να πούμε, ελπίζουμε πως θα έχουμε κάποια εξέλιξη με τα δικαστήρια».

Για το αν θα επιχειρήσουν να βάλουν σειρά στα θέματα των χρεών και των πλαστών τιμολογίων: «Αυτά δημιουργήθηκαν  από την προηγούμενη δεκαετία όμως μας καταλογίστηκαν κάποια από τα ποσά αυτά. Για τα ποσά αυτά  διαφωνούμε και έχουμε προσφύγει στα δικαστήρια».

Για το αν υπάρχει δυνατότητα να εμπορικά έξοδα: «Οι χώροι γύρω από το γήπεδο ανήκουν στην «ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ», που ήταν μέτοχος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Είχε  την εκμετάλλευση του κυλικείου από  το συμφωνητικό που είχε υπογραφεί το 2007 και είχε ισχύ  για δέκα χρόνια. Στα χρόνια με τις παχιές αγελάδες όλα τα έσοδα πηγαίναν στην ΠΑΕ. Όλοι αυτοί οι χώροι τώρα ανήκουν σε εμάς απλά λόγο του συμφωνιτικού δεν μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε. Απέναντί τους δεν έχουμε καμία υποχρέωση  δεν έχουμε υποχρέωση και καλό θα ήταν αν μπορούσαμε να προχωρήσουμε χωρίς προβλήματα. Οι χώροι είναι δεσμευμένοι από την «ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ», αυτή την στιγμή εκκρεμούν  οι αποφάσεις του ΙΚΑ αλλά δεν σταματάει λειτουργία της. Είναι μια επιχείρηση αδρανής, μια επιχείρηση φάντασμα».

Για το πότε θα ξεμπλέξει ο Άρης από αυτή την ιστορία: «Ξεκινήσαμε την εκκαθάριση της ΠΑΕ , θεωρούμε πως το ποδοσφαιρικό τμήμα θα πετύχει  μια άνοδο φέτος και άλλη μια άνοδο του χρόνου. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για τον Άρη. Το θέμα της εφορίας δεν μπορεί να λυθεί μόνο με τις  100 δόσεις  πιστεύω πως με πολιτική παρέμβαση μπορεί».

Για την σχέση που έχει με τον Άλεξ Κάλας: «Κλείνουμε τρεις μήνες από τότε που ανέλαβε ο Κάλας  έχουμε καλή συνεργασία. Από όσο έχω μιλήσει με τον λογιστή που έχει αναλάβει  την εκκαθάριση τα βήματα πάνε σωστά και πάμε καλά στις υποχρεώσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος πληρώνονται. Μένει να δούμε την άνοδο μετά από δυο μήνες».

Για το αν υπάρχει πρόσκληση στη γιορτή για τα 100+1 χρόνια: «Η γιορτή είναι με  πρόσκληση και κοστίζει 14 ευρώ. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια επιβάρυνση με 6 ευρώ τα οποία πάνε για το καζίνο».

Ακούστε όσα είπε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο Τάσος Οικονόμου:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: