Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Για κάποιους όνειρο, για άλλους... εξτραδάκι!!

Όσο κι αν το αγγλικό ποδόσφαιρο μπορεί να χαρακτηριστεί... γη της επαγγελίας, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Τορκί, το κάνει κάτι συμπληρωματικό για τον μισθό. Ο Κώστας Ζάλιαρης εξηγεί και μεταφέρει τη χαοτική διαφορά των αριθμών με τα ελληνικά δεδομένα.
Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Τορκί, στο -28 από την κορυφή της Conference, κάνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να μοιάζει κάτι... τελείως ξένο.
Μπορεί οι επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας να διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο το άθλημα και ειδικά σε ό,τι αφορά τις γεμάτες κόσμο εξέδρες, αλλά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, εκεί που όλα πραγματοποιούνται ενώπιων συγγενών και φίλων, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.
Υπάρχουν οι ομάδες που διεκδικούν την άνοδό τους στη Football League ώστε να χτίσουν προσεκτικά και υπομονετικά αποσκοπώντας σε ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο, υπάρχουν όμως και οι ομάδες που δεν έχουν οικονομικό υπόβαθρο, δεν έχουν ενδείξεις ότι θα υπάρξει και το ποόσφαιρο παίρνει με την κυριολεκτική του ερμηνεία, τον χαρακτηρισμό του χόμπι.
Προτού μιλήσουμε με αριθμούς, ξεκαθαρίζουμε ότι αναφερόμαστε στην καθημερινότητα, τις απολαβές και τη ζωή των Άγγλων. Σε διαφορετική περίπτωση, μοιάζει κάτι... παραπάνω από ιδανικό (βάσει των ποσών που προκύπτουν μηνιαίως) για τα ελληνικά δεδομένα.
Ο εβδομαδιαίος μισθός ενός ποδοσφαιριστή στην Τορκί, είναι στις 375 λίρες, ήτοι περίπου 500 ευρώ. Αυτό, το ποσό, είναι μικρότερο του μέσου όρου των εβδομαδιαίων απολαβών στη Μεγάλη Βρετανία κατά 104 λίρες, δηλαδή 150 ευρώ.
Το περιστατικό με τον πρώην, πλέον, τερματοφύλακα της ομάδας, Τζόρνταν Σίμπραϊτ που τα παράτησε για να γίνει πωλητής αυτοκινήτων και να παίρνει μεγαλύτερο μισθό, περιγράφει από μόνο του την... σκληρή (ναι, όσο προκλητική κι αν είναι για εμάς) πραγματικότητα που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές του Σωματείου.
Ο μέσος όρος ετήσιου μισθού σε ομάδες όπως είναι η Τορκί, φτάνει στις 19.500 λίρες, ποσό που μεταφράζεται σε 26.500 ευρώ. Αν και δεν τίθεται μέτρο σύγκρισης και κανονικά δεν θα έπρεπε καν να γίνεται, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο Γουέιν Ρούνεϊ βλέπει κάθε εβδομάδα τον λογαριασμό του πιο γεμάτο με 300.000 λίρες, δηλαδή με περίπου 410.000 ευρώ!
Όσα βγάζει ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα τα βγάλουν οι ποδοσφαιριστές της Τορκί σε περίπου 16 χρόνια.
Άλλοι, ούτε σε... δυο ζωές.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: