Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Οταν ο Νταϊφάς ήθελε να μυρίσει φανατίλα!!

Στην πιάτσα έχουν να το λένε. Ο Νταϊφάς ήταν πολύ σκληρός στα νταραβέρια του τα οικονομικά. Παίκτης δύσκολος στα παζάρια που έκανε.Ο Αποδυτηριάκιας γράφει στον SportDog... Ό, τι, όμως, συμφωνούσε θα το πλέρωνε στην ώρα του. Ο λόγος του ήταν συμβόλαιο. Ο συνεπέστατος.
Σπαθής και στον τζόγο. Του άρεσε το χαρτί, όπως και το τάβλι. Έκανε χοντρό παιχνίδι. Ένα εκατομμύριο, σε δραχμές μιλάμε, στο μονό παιχνίδι και όποιος το πάρει διπλό κερδίζει δύο εκατομμύρια. Πάμε; Πήγαμε.
Να σου πω κάτι άγνωστο, που δεν έχει γραφτεί ποτέ, με αφορμή το θανατό του ακριβώς πριν ένα χρόνο. Γίνεται πρόεδρος στην ΠΑΕ πλέον Ολυμπιακός ο Σταύρος Νταϊφάς (στη φωτό με τον Κυράστα) και τι έκανε τον πρώτο καιρό; Πήγαινε στα στέκια των γάβρων και άκουγε τι λέγανε. Ήθελε να πάρει γεύση από το άρωμα της φανατίλας της γαβρίλας.
Δεν ήταν Ολυμπιακός του καφενείου, ούτε της εξέδρας ο Σταύρος Νταϊφάς. Δεν είχε τέτοια ένσημα. Η οπαδοσύνη του ήταν “αποστασιακή”, ας το πούμε έτσι, από την ομάδα. Επειδή, όμως, ήταν άνθρωπος έξυπνος και της πιάτσας, είχε αντιληφθεί ότι πρόεδρος στον Ολυμπιακό δεν αρκεί μόνον να είναι ο διαχειριστής της ανώνυμης εταιρείας, αλλά και ηγέτης ενός λαού τον οποίον έπρεπε να αφουγκραστεί.
Πήγαινε, λοιπόν, πότε στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου, πότε στο Πασαλιμάνι και έπαιρνε μυρουδιά για την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του γάβρου, ακούγοντας τι λέγεται στα “πηγαδάκια”.

ΠΩΣ ΕΣΤΕΙΛΕ αδιάβαστους Τάσο Μητρόπουλο και Νίκο Αναστόπουλο, Σταύρος Νταϊφάς γράφει ο apodytiriakias.gr

Τάσος Μητρόπουλος και Νίκος Αναστόπουλος είναι το δίδυμο στον Ολυμπιακό. Κολλητάρια ο ψηλός και ο κοντός. Σε κάποια φάση, λίγο πριν τελειώσει το πρωτάθλημα του 1983 γίνεται ένα χοντρό επεισόδιο.
Ο Νταϊφάς, είπαμε, είναι σκληρός παίκτης, άγρια τσαμπουκαλεμένος και δεν σηκώνει νταηλίκια. Ακόμα και από δύο παίκτες που είναι θεμέλια στην ομάδα. Τους τιμώρησε και τους πέταξε επιτόπου από την ομάδα. Μιλάμε για τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού με αφορμή το θανατό του σα σήμερα πριν από ένα χρόνο.
Ο “ΦΙΛΑΘΛΟΣ” γράφει ένα ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν πως πίσω από τους δύο ποδοσφαιριστές κρύβεται ο Βαρδινογιάννης. Χαμός. Ο καπετάνιος κάνει μήνυση στον “ΦΙΛΑΘΛΟ” αλλά όταν ήρθε η ώρα του δικαστηρίου ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος είπε πως ο πρόεδρος του Παναθηνϊκού αποσύρει τη μήνυση.
Θεωρείται “ιστορικό” το γεγονός αυτό και δεν αφορά την κόντρα Βαρδινογιάννη με Νταϊφά, όσο την εφημερίδα. Δηλαδή; Ούτε έξι μήνες ζωής δεν είχε ο “ΦΙΛΑΘΛΟΣ” και έτσι που ήταν επιθετικός, με βάση την επικαιρότητα όπως έπαιζε τέτοια εποχή, εύκολα είχε χαρακτηριστεί αντιπαναθηναϊκός, φιλοολυμπιακός.
Μετά από μήνες ο Νταϊφάς μας χάρισε ένα “δώρο”. Επειδή ο “ΦΙΛΑΘΛΟΣ” έκανε κριτική στις “φτηνές” μεταγραφές ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού ο Νταϊφάς κάθε μέρα τα έβαζε μαζύ μας και έτσι μας “απενοχοποίησε”.
Από μία άποψη ο Νταϊφάς, όπως ο κάθε ισχυρός πρόεδρος, είχε “δίκαιο”. Γιατί ήταν καλομαθημένος από εφημερίδες χωρίς παιδεία κριτικής, προσκυνημένες περισσότερο στον κόσμο των ομάδων παρά στους μεγαλοεπιχειρηματίες των ΠΑΕ.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: