Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Δύο ερωτήματα μετά τη δήλωση Πράνιτς!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta δύο «παρατηρήσεις»-ερωτήματα μετά την δήλωση Πράνιτς περί Ολυμπιακού.
Είναι σίγουρα ενδιαφέρον όταν ένας Κροάτης διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, όπως ο Πράνιτς, δηλώνει, στην πατρίδα του, ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα τα ελέγχει ο Ολυμπιακός κι ότι τον πρωταθλητή Ελλάδας τον ξέρουμε πριν καν αρχίσει η σεζόν.
Τα λέει αυτά ένας έμπειρος παίκτης όπως ο Πράνιτς, που είναι 33,5 ετών, που είναι 55 φορές διεθνής, που έχει φορέσει τη φανέλα μίας Μπάγερν Μονάχου. Κι έχει φορέσει και τη φανέλα της μεγαλύτερης ομάδας της πατρίδας του, της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Μάλιστα, την πρώτη του μεταγραφή στο εξωτερικό, στην Ολλανδία, ο Πράνιτς την έκανε ως παίκτης της Ντινάμο, το καλοκαίρι του 2005.
Έτσι ίσως είναι ένα καλό ερώτημα, αν στην Κροατία όλα τα ελέγχει μία ομάδα, η Ντινάμο. Διότι φέτος η Ντινάμο ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το 10ο σερί πρωτάθλημα της ιστορίας της. Δηλαδή, το 10ο τα 10 τελευταία χρόνια, καθώς έχει ήδη διαφορά 14 πόντων από τη δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας, τη Ριέκα.
Παράλληλα, θα είναι για την Ντινάμο το 16ο πρωτάθλημα από το 1996. Τρία πρωταθλήματα δεν έχει πάρει η Ντινάμο τα 19 τελευταία χρόνια στην Κροατία. Τρία που πήρε η Χάϊντουκ Σπλιτ, που είναι για την Ντινάμο στην Κροατία ό,τι ο Παναθηναϊκός για τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα.
Ναι, μιλάμε για 19 χρόνια, το διάστημα στο οποίο αν όλα πάνε νορμάλ, ο Ολυμπιακός θα πάρει φέτος το 17ο πρωτάθλημά του στην Ελλάδα. Με τα άλλα δύο να έχουν πάει στον Παναθηναϊκό, όπως ακριβώς είχε πάρει η Χάϊντουκ στην πατρίδα του Πράνιτς, αυτά που δεν κατέκτησε η Ντινάμο.
Αλλά κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η Κροατία είναι κι αυτή μία μικρή ποδοσφαιρικά χώρα, όπως η Ελλάδα.
Γι΄αυτό ας φύγουμε από την Κροατία κι ας πάμε σε μία άλλη χώρα στην οποία έπαιξε ο Πράνιτς, μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη, τη Γερμανία. Εκεί υπερασπίστηκε τη φανέλα της Μπάγερν. Κι ένα καλό ερώτημα είναι αν στη Γερμανία όλα τα ελέγχει μία ομάδα, η Μπάγερν. Γιατί η Μπάγερν ετοιμάζεται φέτος (έχει ήδη 10 πόντους διαφορά από τη δεύτερη Βόλφσμπουργκ) να κατακτήσει τον τίτλο στη Γερμανία για τρίτη σερί σεζόν. Και για 12η τα 18 τελευταία χρόνια! Προσέξτε, σε ολόκληρη Μπουντεσλίγκα 12 στα 18!
Έτσι, απλά για να καταλαβαίνουμε και κάποια πράγματα…
Ούτως η, άλλως, πάντως, η δήλωση Πράνιτς θα είχε άλλη αξία αν γίνονταν λίγο καιρό πριν, όταν ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ κι είχε ισοβαθμήσει με τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση, έστω με ματς λιγότερο για τον Ολυμπιακό...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: