Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ο Τόργκελε στο gazzetta.gr για Ελλάδα, Ουγγαρία και Παναθηναϊκό!!

Σάντορ Τόργκελε, παρεξηγημένος κι... αδικημένος! Ο Μαγυάρος μιλάει στο gazzetta.gr για την Ελλάδα, τον «τελικό» στη Βουδαπέστη, τον «εφιάλτη» του Βύντρα και την καριέρα που θα έκανε στη... Μπαρτσελόνα!
Σάντορ Τόργκελε, το Μαγυάρικο κανόνι που άφησε... ανέπαφες τις αντίπαλες άμυνες! Το κακό κλίμα, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι ήταν μερικές από τις αιτίες που έμεινε λίγους μήνες στον Παναθηναϊκό. Η Εθνική Ουγγαρίας και το ματς με την Εθνική μας ήταν η αφορμή, ωστόσο δεν μπορούσε να μην σχολιαστεί και το πέρασμά του από τους «πράσινους». Ο Τόργκελε μίλησε στο gazzetta.gr για την υπέροχη ομάδα του Ντάρνταϊ, τις καλές πιθανότητες που θα έχει ο Τζούτζακ με τον Βύντρα, αλλά και τη... Μπαρτσελόνα! Ποιο είναι το λάθος που δεν πρέπει να κάνουν οι Μαγυάροι με την Εθνική μας...

Η Ελλάδα παίζει τον δικό της «Τελικό», η Ουγγαρία δεν... χάνεται αν χάσει! Αν έπρεπε να κάνεις πρόβλεψη;
Πίστεψε με σε αυτό το ματς δεν θα πόνταρα... Είναι ένα ανοιχτό ματς και στα τρία αποτελέσματα, αφού σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσεις την Ελλάδα τελειωμένη. Η Ομάδα σας έχει ποιοτικούς παίκτες, ποδοσφαιριστές που παίζουν στο εξωτερικό και αν συγκρίνεις τα δυο ρόστερ θα διαπιστώσεις πως ποιοτικότερο σύνολο είναι το ελληνικό. Από την άλλη, εντός έδρας είμαστε ισχυροί, μια δεμένη ομάδα που ξέρει καλά τι χρειάζεται στο γήπεδο και μπορεί να το πάρει»
Πως αντιμετωπίζει την αναμέτρηση;
Ένα θα σου πω, τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε τη διαφορά και ο κόσμος θέλει να δει την ομάδα στο Euro! Κατάμεστο το γήπεδο, αν και αυτό δεν πιστεύω πως μπορεί να επηρεάσει τους Έλληνες. Όταν έχουν παίξει σε έδρες του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ δεν μπορούν να επηρεαστούν από καυτές έδρες. Το γεμάτο στάδιο θα είναι εξαιρετικό για μας. Οι παίκτες θα ζήσουν μοναδικές καταστάσεις και σίγουρα θα κάνουν τα πάντα για τη νίκη.
Πως θα παίξει η Ουγγαρία;
Εμείς αν χάσουμε δεν... χανόμαστε, απλά θα υπάρχει πίεση. Οπότε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιέσουμε και να αφήσουμε χώρους ελεύθερους. Είμαστε ικανοποιημένοι με την ισοπαλία, πρέπει να έχουμε παγωμένο τον ρυθμό, να ελέγχουμε την άμυνα μας και να αποφύγουμε τα λάθη. Η Ελλάδα καίγεται για τη νίκη, θα επιδιώξει το γκολ, οπότε μας βολεύει να μην πιέσουμε ψηλά. Αν δεν το κάνουμε είμαι σίγουρος πως θα μας δοθούν ευκαιρίες για ένα γκολ. Πιστεύω πως θα παίξουμε με στόχο και την ισοπαλία.
Η Ελλάδα θα παρουσιαστεί με αρκετά νέα πρόσωπα. Για ποιους παίκτες ανησυχείς;
Το είδα, η Ελλάδα θα παίξει χωρίς Σαμαρά, Γκέκα, Μήτρογλου. Στην αρχή είπα ''Πόσο καλό είναι για μας...'', αλλά στη συνέχεια καταλαβαίνεις πως οι αντικαταστάτες τους δεν θα μείνουν στη συμμετοχή. Είναι μια ευκαιρία γι αυτούς να αποδείξουν πράγματα. Είναι μια παγίδα για μας στην οποία δεν πρέπει να πέσουμε. Στόχος μας να παραταχθούμε σα να βλέπαμε απέναντί μας τον Μήτρογλου!
Τι είναι αυτό που σε κάνει να αισιοδοξείς για την ομάδα σου;
Υπάρχει ένας προπονητής που σε κάνει να είναι σίγουρος. Ο Παλ Ντάρνταϊ έχει καταφέρει μέσα σε λίγο καιρό να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο. Βρήκε τη γλώσσα που μεταμόρφωσε τους ποδοσφαιριστές. Τον ακούν και καταλαβαίνουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Νέοι παίκτες ξέρουν πως θα μαρκάρουν, πως θα κινηθούν, πως θα τελειώσουν τις φάσεις. Μια δεμένη ομάδα που ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Δεν μπορώ να βρω αρνητικά στην Ουγγαρία τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Ουγγαρίας;
Ο Τζούτζακ της Ντιναμό είναι σε σούπερ κατάσταση, ο παίκτης που αριστερά κάνει μεγάλα πράγματα. Δεν θυμάμαι τον Τοροσίδη τόσο καλά, ξέρω ότι είναι καλός παίκτης. Μου είπες πως ο Βύντρα θα είναι στην αποστολή. Ναι, πιστεύω πως θα κάνει δύσκολη τη ζωή του Βύντρα, θα είναι στα υπέρ μας αυτή η μονομαχία. Είμαι σίγουρος...

Εφυγες από τον Παναθηναϊκό χωρίς να αποδώσεις τα αναμενόμενα. Πιστεύεις πως άξιζες μια δεύτερη ευκαιρία;
Οταν πήγα στον Παναθηναϊκό είχα ένα εξαιρετικό πλάνο στην καριέρα μου, όμως όλα πήγαν στραβά. Είχα πρόβλημα με τον Μαλεζάνι, δεν πήρα τις ευκαιρίες που έπρεπε, ήθελα και γω, αλλά δεν μπορούσα με όλα αυτά να κάνω το κάτι παραπάνω. Πιστεύω πως άξιζα μια ευκαιρία, αλλά ο Μαλεζάνι είπε στη διοίκηση «Δεν το θέλω στην ομάδα...». Κάθε εμπόδιο για καλό, πήρα τα μαθήματα μου και βρήκα τον δρόμο μου... Εμαθα αρκετά από αυτά που μου συνέβησαν...
Είναι αλήθεια πως οι σχέσεις σας ήταν... εχθρικές;
Δεν τσακωθήκαμε ποτέ! Πιστεύω πως όλα έγιναν στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα. Κάπου στο 60' έγινα αλλαγή, αν και είχα καλή παρουσία. Δεν ξέρω γιατί έγινε, περίμενε πως θα σκοράρω ίσως με τη Μπαρτσελόνα... Μάλλον ήθελε να σκοράρω σε κάθε ματς, αν γινόταν αυτό θα έπαιζα και στη Μπαρτσελόνα. Δεν γίνεται αυτό. Η κατάσταση αυτή που επικρατούσε δεν με βοηθούσε και ψυχολογικά, δεν πίστευα σε μένα. Οταν έφυγα βρήκα τον εαυτό μου!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: