Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ντάντλεϊ: «Την μπάλα στον Γιάννη»

Να παίξουν πιο γρήγορα στον αιφνιδιασμό και να δώσουν την μπάλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οφείλουν να κάνουν οι Μιλγουόκι Μπακς για να μπουν στα πλέι οφ, σύμφωνα με τον Τζάρεντ Ντάντλεϊ.

Ντάντλεϊ: «Την μπάλα στον Γιάννη»
Μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς στο ΝΒΑ αποτελούν οι Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι βρίσκονται στηνέεκτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας με ρεκόρ 34-36. Ελάχιστοι περίμεναν να είναι μέσα στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, μετά την περυσινή απογοητευτική τους χρονιά, που τους έφερε στον "πάτο" της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Όμως, τον τελευταίο μήνα, παρά την καλή παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεν τα έχουν πάει καθόλου καλά μετά τη φυγή του Μπράντον Νάιτ, καθώς έχουν μόλις τρεις νίκες στους τελευταίους 16 αγώνες τους και πλέον κινδυνεύει η παρουσία τους στην postseason.

Ο 29χρονος σούτινγκ γκάρντ των «Ελαφιών» σημείωσε σε δηλώσεις του στον αμερικανικό Τύπο πόσο σημαντικό είναι για τους νέους παίκτες της ομάδας να αγωνιστούν στα πλέι οφ και πρότεινε να παίξουν περισσότερο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Είμαστε πλέον στο τελικό στάδιο, ώστε να βάλουμε την ομάδα στα πλέι οφ, το οποίο είναι ο στόχος μας. Νομίζω πως θα είναι καλό για την πόλη και το σύλλογο, να αποκτήσουν οι νεαροί παίκτες εμπειρία που θα τους δώσει ώθηση για τη νέα χρονιά. Πρέπει να κινηθούμε στα όριά μας. Όταν χάνεις και έχεις κάποιο μεγάλο σερί ηττών, συνήθως πιέζεις να κάνεις υπερβολικά πράγματα. Θα πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα, σύμφωνα με τις δυνάμεις μας. Δεν θα έπρεπε να είναι δύσκολο. Να κάνουμε πικ εν ρολ, να πετάμε την μπάλα στον Γιάννη και να βγαίνουμε στον αιφνιδιασμό. Πολλοί μπορούν να χειριστούν την μπάλα».

Ο προπονητής της ομάδας, Τζέισον Κιντ δήλωσε πως θα είναι σημαντικό επίτευγμα για τους Μπακς να μπουν στα πλέι οφ, όπου αναδεικνύονται οι μεγάλοι παίκτες.

«Νομίζω πως θα πρόκειται για ένα σπουδαίο κατόρθωμα, γιατί αυτό ήταν που θέλαμε όταν αρχίζαμε την προετοιμασία της ομάδας για τη σεζόν. Οι παίκτες θέλουν να μπουν στα πλέι οφ, έχουν δουλέψει σκληρά, αλλά πρέπει να ολοκληρώσουν το μαραθώνιο. Εκεί είναι που οι μεγάλοι παίκτες δείχνουν την αξία τους και οι καλύτερες ομάδες κερδίζουν πρωταθλήματα. Δεν θα είναι διασκεδαστικό να παρακολουθείς από το σπίτι σου τα ματς στην τηλεόραση και να αναρωτιέσαι τι θα έπρεπε να κάνεις για να βρεθείς στα πλέι οφ». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: