Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Άλλο Λαφαγιέτ, άλλο Σπανούλης!!

Πολλές φορές μια ατυχής συγκυρία μπορεί να γκρεμίσει όνειρα και φιλοδοξίες εκεί που δεν το περιμένουμε. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ολυμπιακού και του Βασίλη Σπανούλη… Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης

Άλλο Λαφαγιέτ, άλλο Σπανούλης!
Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν εκπληκτικά στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας, μετρώντας 8 νίκες σε 9 αγώνες. Μοναδική ήττα αυτή στην Τουρκία από την Εφές Αναντολού του Ντούσαν Ίβκοβιτς που θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε και… εντός προγράμματος.

Μετά από την επιβλητική εμφάνιση και τη νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ολυμπιακός άρχισε να κάνει όνειρα πρωτιάς, να οννειρεύεται μια εύκολη διασταύρωση στα προημιτελικά της διοργάνωσης και κατ’ επέκτασιν το Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης. Λογάριαζε, όμως, χωρίς τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και τον… Βασίλη Σπανούλη.
Από εκεί που έδειχνε εκτός τόπου και χρόνου, η Φενέρμπαχτσε “αναστήθηκε” και τα γύρισε όλα τούμπα. Το διπλό στη Μόσχα έδειξε πως υπάρχει ξανά, αναστατώνοντας τους αντιπάλους της που είχαν… βολευτεί με την αρχική μετριότητα των Τούρκων.
Ο Ολυμπιακός τα είχε κάνει όλα… σχεδον τέλεια. Χρειαζόταν νίκη με έναν πόντο στο ΣΕΦ απέναντι στην Φενέρμπαχτσε για να “κλειδώσει” το πλεονέκτημα έδρας και να πάει να παίξει στη Μόσχα για την πρωτιά. Ωστόσο, λίγο ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη (δευτερευόντος του Μπρεντ Πέτγουεϊ) και λίγο η απίστευτη ευστοχία του Γκάουντλοκ, άλλαξαν το σκηνικό και πλέον οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν 3 νίκες στις ισάριθμες εναπομείνασες αναμετρήσεις για να βγουν τουλάχιστον δεύτεροι.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως τα πράγματα χωρίς τον Σπανούλη είναι εντελώςς διαφορετικά και καθόλου αισιόδοξα. Το κενό του, έτσι όπως είναι στημένος ο Ολυμπιακός την τελευταία τετραετια, δεν καλύπτεται. Πόσω μάλλον από έναν παίκτη σαν τον Όλιβερ Λαφαγιέτ.
Ο Αμερικανός δεν είναι παίκτης-ορχήστρα, αλλά κυρίως εκτελεστής. Έχει “κρύο αίμα” να πάρει μεγάλα μακρινά σουτ και να ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες, όμως δεν μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, καθώς δεν έχει την προσωπικότητα και το ειδικό βάρος του Σπανούλη.
Στο ματς με την Φενέρμπαχτσε ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Γιάνννη Σφαιρόπουλου, όμως, δεν μπορούσε μόνος του να φέρει το ροζ φύλλο. Στο ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα έβαλε ξανά μεγάλα καλάθια, έβγαλε καλές άμυνες πάνω στον Τζέιμς, αλλά στο τέλος τα έκανε… μαντάρα, για τους λόγους προαναφέραμε.
Είναι, λοιπόν, άδικες οι “επιθέσεις” κάποιων προς τον πρώην παίκτη της Βαλένθια, για τον απλούστατο λόγο ότι για άλλο πράγμα αποκτήθηκε, κι άλλο βρέθηκε να κάνει ελλείψει του Σπανούλη. Για να το θέσουμε πιο σωστά, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να το κάνει, καθώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε άλλος να βγει μπροστά.
Ο Σπανούλης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ για τον Ολυμπιακό και μέχρι να γυρίσει, η ομάδα θα έχει πρόβλημα. Όσο παράλογο κι αν ακούγεται δεν έχει το “δικαίωμα” να λείπει γιατί τίποτα δεν είναι ίδιο χωρίς αυτόν…

Πηγή:superbasket.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: