Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Έγινε του… πέναλτι στην Κέρκυρα!

Τρία διαφορετικά και συνάμα εντυπωσιακά γεγονότα σημειώθηκαν στο χθεσινό παιχνίδι της Κέρκυρας με τον ΟΦΗ. Τα πέναλτι που έδωσε ο Καλογερόπουλος, εκείνα που έπιασε ο Λόρια και η εμφάνιση του Κοντού.

Έγινε του… πέναλτι στην Κέρκυρα
Δεν έχει προηγούμενο τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό παιχνίδι της Κέρκυρας με τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν τρία διαφορετικά και συνάμα εντυπωσιακά γεγονότα στο εν λόγω παιχνίδι, το οποίο κατάφερε να πάρουν οι «Φαίακες» και να κάνουν σημαντικό βήμα για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Το ένα αφορά τον Αλέξανδρο Κόντο, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει δύο φορές, να μοιράσει ισάριθμες ασίστ και να κερδίσει άλλα τόσα πέναλτι! Όπως είναι φυσικό, ο 29χρονος επιθετικός κερδίζει με διαφορά τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής που μας πέρασε.

Το άλλο (ρεκόρ) αφορά το γεγονός ότι ο κ. Καλογερόπουλος σφύριξε τέσσερα πέναλτι. Η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο στην Α’ Εθνική ήταν στις 30 Μαρτίου 2008. Συγκεκριμένα, ο κ. Κύρκος καταλόγισε αρχικά δύο πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου, τα οποία κέρδισε ο Χούτος και εκτέλεσε ο Τζεμπούρ. Το πρώτο το έπιασε ο Γκαλίνοβιτς, το δεύτερο μπήκε γκολ. Ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το σκορ με δύο πέναλτι του Παπαδόπουλου (75') και του Σαλπιγγίδη (80')!

Υπάρχει, βεβαίως, και η επίδοση του Γκιόργκι Λόρια, ο οποίος έγινε ο τέταρτος τερματοφύλακας στην ιστορία της Α’ Εθνικής που αποκρούει δύο πέναλτι σε ένα ματς. Νωρίτερα φέτος, είχε κάνει το ίδιο ο Νίκος Παπαδόπουλος του Πανιωνίου, στην ήττα της ομάδας του με 2-1 στο Αγρίνιο. Οι άλλοι δύο είναι ο Βαγγέλης Βουρδογιάννης της Νάουσας, στο 1-3 από την ΑΕΚ το 1993-94 και ο Θεολόγης Παπαδόπουλος του Πανιωνίου, στο 3-1 επί του Εθνικού το 1988-89.

Πηγή: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: