Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Βούρκωσε ο άνθρωπος που «διέλυσε» τον Μαραντόνα!!

Ως ποδοσφαιριστής δεν έδειχνε το παραμικρό συναίσθημα και λειτουργούσε σαν δήμιος. Κι όμως, ο Τζεντίλε διέλυσε την εικόνα του, όπως έκανε με τον Μαραντόνα το ’82, όταν μίλησε για τη μεγάλη του αγάπη.

Βούρκωσε ο άνθρωπος που «διέλυσε» τον Μαραντόνα
Μέσα στα γήπεδα υπήρξε ανηλεής και αδίστακτος. Μπορούσε να σακατέψει οποιονδήποτε αντίπαλο με την ψυχρότητα και τη μεθοδικότητα ενός serial killer, όπως ένιωσε καλά στο πετσί του ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982.

Σ’εκείνο το ματς μεταξύ Ιταλίας και Αργεντινής, ο Κλαούντιο Τζεντίλε μπήκε στο γήπεδο με μία και μοναδική αποστολή: Να μην αφήσει τον Ντιεγκίτο να πάρει ανάσα. Και το έκανε με απόλυτη επιτυχία. Σε μια εποχή που όσοι κατείχαν το τόπι δεν έχαιραν ιδιαίτερης προστασίας από τις σφυρίχτρες των διαιτητών και οι αμυντικοί συναγωνίζονταν σε σκληρότητα «δήμιους», ο μπακ της Γιουβέντους ήταν -ίσως- ο χειρότερος όλων.

Ακολούθησε το «δεκάρι» της «αλμπισελέστε» σε κάθε του βήμα και χρησιμοποίησε οποιοδήποτε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο για να τον σταματήσει. Το θέμα είναι πως τα κατάφερε… Η μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια νίκησε 2-1 και προκρίθηκε, ενώ ο ίδιος ο Τζεντίλε μετά τη λήξη του αγώνα απάντησε στους επικριτές του που ήδη τον χαρακτήριζαν ως τον «άνθρωπο που διέλυσε τον Μαραντόνα» με το μόνο τρόπο που ήξερε: απολύτως κυνικά. «Το ποδόσφαιρο δεν είναι για μπαλαρίνες», αρκέστηκε να πει και συνέχισε τη ζωή του ήρεμος και με καθαρή τη συνείδησή του μιας και γι’ αυτόν εκείνο το απόγευμα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από άλλη μια μέρα στη δουλειά.

Πάρτε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς του…



Και οι πιο σκληροί αυτού του κόσμου όμως, έχουν αδυναμίες και στην περίπτωση του Τζεντίλε, μια τρυφερή πλευρά που δεν χρειάζεται να σκάψεις πολύ βαθιά για να τη βρεις.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του συντηρούσε την εικόνα του «σκληρού» μέχρι που η συζήτηση έφτασε στη μεγάλη του αγάπη. Μην φανταστείτε πως μιλάμε για καμιά γυναίκα… Πρόκειται για τη «Γηραιά Κυρία» με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε από το 1973 μέχρι το 1984 και από ό,τι φαίνεται, δέθηκε μαζί της για πάντα.

Περισσότερα από 30 χρόνια μετά την τελευταία φορά που φόρεσε τη φανέλα της, ο Τζεντίλε βουρκώνει και δεν μπορεί να συγκρατηθεί μόνο και μόνο στην αναφορά του ονόματός της! «Γεννήθηκα Γιουβεντίνος… Υπάρχει μια φωτογραφία από όταν ήμουν 7 ετών στη Λιβύη και φοράω τα ασπρόμαυρα, τη φανέλα των μπιανκονέρι» προλαβαίνει απλά να ψελλίσει σχεδόν ο 61χρονος σήμερα πρώην ποδοσφαιριστής. 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: