Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Μεταγραφές και... εξετάσεις!!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για την ταχύτητα και την ευστοχία που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στο φετινό μεταγραφικό παζάρι.

Μεταγραφές και... εξετάσεις!
Με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης του Σίλντενφελντ να επιστρέψει στην Κροατία άρχισε η κουβέντα σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός ενόψει της νέας σεζόν.

Για να το πούμε διαφορετικά και ίσως πιο σωστά: η απόφαση του Κροάτη έφερε ξανά στο προσκήνιο μια συζήτηση που είχε αρχίσει πριν αρκετό καιρό. 'Οταν ο Παναθηναϊκός και το γύρω - γύρω από την ομάδα αποφάσισε να βάλει τον πήχυ ψηλότερα. Για όσους δεν θυμούνται στο πλαίσιο της αγωνιστικής ανάπτυξης και προόδου της ομάδας στηρίχθηκε και η συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας με τον Γιάννη Αναστασίου.

Ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν θέλει να ανέβει ένα σκαλί και για να το πετύχει αυτό πρέπει να αυξήσει το ρίσκο της επένδυσης στην ομάδα. Κάτι που σημαίνει ότι και να έπαιρνε διαφορετική απόφαση ο Σίλντενφελντ τα δεδομένα δεν θα άλλαζαν δραματικά. Απλά, θα απαλασσόταν η ΠΑΕ από την υποχρέωση να πάρει (και) βασικό κεντρικό αμυντικό. Αντί για 6 ή 7 μεταγραφές, δηλαδή, θα έκανε 5 ή 6...

Αν την πάμε, όμως, την κουβέντα στην αριθμητική πιθανότατα να εκτεθούμε. Οι μεταγραφές που ήδη είναι σε εξέλιξη θα τελειώσουν 31 Αυγούστου. Διάστημα μεγάλο και ικανό να διαμορφώσει νέα δεδομένα τα οποία θα επηρεάσουν φυσικά και τον μεταγραφικό προσανατολισμό κάθε ομάδας. Πόσο μάλλον του Παναθηναϊκού που θέλει να ανεβάσει κι ένα κλικ το επίπεδό του. Σήμερα μιλάμε για τον Καλτσά που έχει κλείσει, δύο στόπερ, ένα δεξιό μπακ, έναν αμυντικό χαφ, ένα αριστερό χαφ κι έναν επιθετικό που αναζητούνται.

Η ουσία είναι εκεί... Υπό προϋποθέσεις πέντε από αυτούς που αναζητούνται μπορεί να θεωρούνται βασικοί της ομάδας την επόμενη σεζόν. Σίγουρα ο ένας στόπερ, σίγουρα ο δεξιός μπακ, πιθανότατα ο αμυντικός χαφ και ίσως ο αριστερός χαφ και ο επιθετικός - παρτενέρ του Μπεργκ. Μιλάμε, δηλαδή, για μια τελείως διαφορετική ομάδα. Μιλάμε για πολλές προσθήκες που για να πιάσουν τόπο και να αποδώσουν δικαιώνοντας το οικονομικό ρίσκο πρέπει να γίνουν έγκαιρα και να αποδειχθούν εύστοχες.

Μέχρι την ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων της ομάδας και την παρουσίαση της νέας βερσιόν του Παναθηναϊκού το μόνο που μπορείς να πεις ότι οι εξετάσεις έχουν αρχίσει. Εξετάσεις που δίνει (κυρίως) ο Τάκης Φύσσας και οι συνεργάτες του. Από τον βαθμό που θα πάρει το επιτελείο της ΠΑΕ στη διαχείριση του κρίσιμου αυτού χρονικού διαστήματος θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η πορεία της αγωνιστικής εξέλιξης της ομάδας. Εξετάσεις που θα ήταν ευκολότερες αν ο Παναθηναϊκός είχε τη δυνατότητα να ξοδέψει όσα και οι βασικοί ανταγωνιστές του για την κατάκτηση του πρωτάθληματος. Εξετάσεις που θα ήταν πολύ δυσκολότερες, όμως, αν ξεκινούσαν μέσα Ιουνίου ή αργότερα... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: