Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Oι αλλαγές Κοντονή στο νομοσχέδιο!!

Oλοκληρώθηκε η συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις αλλαγές που δέχτηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το αθλητικό νομοσχέδιο από τους εκπροσώπους των κομμάτων στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Επιφύλαξη δήλωσαν Ν.Δ., ΚΚΕ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. H τελική συζήτηση και η ψήφιση του θα γίνει στην Ολομέλεια στις 4 και 5 Μαϊου και ήδη τότε θα γίνουν και νέες αλλαγές, ύστερα από τις επαφές που θα έχει ο Σταύρος Κοντονής με τον Τζιάνι Ινφαντίνο. Πάντως έγιναν οι πρώτες τροποποιήσεις...
Οι αλλαγές που έκανε ο Κοντονής
Για την επιβολή οποιουδήποτε διοικητικού προστίμου σε ΠΑΕ και ομοσπονδίες, απαιτείται η γνώμη της ΔΕΑΒ και ενδεχομένως και της ΕΛ.ΑΣ.
Για τη διακοπή πρωταθλήματος και τον αποκλεισμό της έδρας, θα απαιτείται συζήτηση με την ΕΠΟ αλλά και η γνώμη της ΔΕΑΒ.
Για αποκλεισμό ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, απαιτείται διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες FIFΑ και UEFΑ.
Το πρόστιμο έως 25 εκατ. ευρώ για παραβίαση απόφασης αποκλεισμού από την Ευρώπη, εξειδικεύεται μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση και όχι για άλλη παράβαση και θα αρχίζει από τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.
Ο χρόνος έκδοσης αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων θα είναι εντός δέκα ημερών.
Αλλάζει η διαδικασία για τα ύποπτα ματς καθώς ύστερα από αίτημα FIFA και UEFA η υποχρέωση της ΕΠΟ να διαβιβάζει στη ΓΓΑ τις εκθέσεις με τα ύποπτα ματς, θα ισχύει και στο ανάποδο, δηλαδή να ενημερώνει το κράτος την ποδοσφαιρική ομοσπονδία αν έχει μάθει κάτι για ύποπτο ματς.
Δεν θα λαμβάνεται μονομερώς η απόφαση για το πότε θα διεξαχθεί ένας αγώνας που μετατέθηκε ή αναβλήθηκε, λόγω πληροφοριών που υπήρξαν για χειραγώγηση του και η απόφαση θα είναι από κοινού με την Σούπερ Λίγκα και τις ΠΑΕ.
Τα αγκάθια στο νομοσχέδιο
Υπάρχουν και δύο θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση Κοντονή με τον Ιφαντίνο και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Πρόκειται για το θέμα της στελέχωσης των πειθαρχικών οργάνων του ποδοσφαίρου με τακτικούς ή άλλους δικαστές, αλλά και το θέμα της κατάργησης του άρθρου περί αυτοδιοίκητου του νόμου του 2006. Ο Κοντονής πάντως είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να περιληφθεί στην αιτιολογική έκθεση η χθεσινή του δήλωση ότι «η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να εναρμονιστεί με τους νόμους του κράτους, το Σύνταγμα και τα καταστατικά της FIFΑ και της UEFΑ».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: