Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Λευκαρίτης: «Μπορεί να επέμβει αυτεπάγγελτα η UEFA» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Μάριος Λευκαρίτης και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αποβολής του Ολυμπιακού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα είπε το μέλος της UEFA:

«Εφόσον μια ομάδα βρεθεί ένοχη για αδικήματα τέτοιας φύσεως έστω και αν συνέβησαν πιο παλιά, η UEFA μπορεί να επέμβει και ανάλογα με το κατηγορητήριο να πράξει. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι φετινό το αδίκημα για να τιμωρηθεί. Το είδαμε και παλιότερα με την Φενερμπαχτσέ και την Μπεσίκτας. Επίσης και η Μέταλιστ είναι ένα καλό παράδειγμα και μιλάμε πάντα για αδικήματα που έγιναν στο εσωτερικό, δεν είναι απαραίτητο να έγιναν σε διεθνές επίπεδο».

Για το αν αρκεί απλά η απαγγελία του κατηγορητηρίου ή πρέπει να εκδοθεί καταδικαστική απόφαση: «Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι κατ’ αρχήν πρέπει να είναι κάποιος ένοχος για να τιμωρηθεί. Η κατηγορία μπορεί να υπάρχει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόσωπο είναι και ένοχο. Είσαι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου».

Για το τι συνέβη στην περίπτωση της Φενερμπαχτσέ: «Από ότι θυμάμαι στην περίπτωση της Φενερμπαχτσέ οι κατηγορούμενοι ήταν προφυλακισμένοι ή φυλακισμένοι».

Για την διαδικασία που ακολουθεί η UEFA: «Όλα αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να παρουσιαστούν στην UEFA. Τα ζητάει η ίδια η UEFAαπό την εκάστοτε ομοσπονδία. Το ότι υπάρχουν έρευνες είναι γνωστό, και το παρακολουθεί η UEFA. Η ΕΠΟ, όμως, πρέπει να ενημερώσει».

Για το αν μπορεί η UEFA να κινηθεί αυτεπάγγελτα: «Είναι και αυτός ένας τρόπος, όμως, μπορεί να κινηθεί και αυτεπάγγελτα, ιδιαίτερα σε τέτοια σοβαρά αδικήματα. Στην περίπτωση της Μέταλιστ, η ομοσπονδία της Ουκρανίας υπερασπίστηκε την Μέταλιστ. Η προηγούμενη διοίκηση ήταν υπέρ της τιμωρίας, όμως, άλλαξε η διοίκηση και προσπάθησε να ασκήσει όλη την επιρροή της για να μην τιμωρηθεί η Μέταλιστ».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Μάριος Λευκαρίτης στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: