Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η προειδοποίηση του Ινφαντίνο…!!

Εφόσον οι αλλαγές που θα επιφέρει επί του νομοσχεδίου η κυβέρνηση, δεν καλύπτουν τη FIFA και την UEFA, το Gr-Exit δεν θα αποφευχθεί, όπως προειδοποίησε ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Τι ειπώθηκε στη συνάντηση.

Η προειδοποίηση του Ινφαντίνο…
Προσέγγιση υπήρξε, συμφωνία-ωστόσο-που θα αποτρέψει την «απομόνωση» της Ελλάδας από UEFA και FIFA… όχι (ακόμη) στη συνάντηση του γενικού γραμματέα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων την Τετάρτη.

Το «νούμερο δύο» της UEFA ξεκαθάρισε πως ακόμη είναι ορατό το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ελλάδας από τους διεθνείς κόλπους και υπενθύμισε σε όλους ό,τι είχε συμβεί (για λίγο) το 2006. Μάλιστα για να γίνει πιο σαφής είπε πως «… το ίδιο αεροπλάνο που θα μεταφέρει την άλλη εβδομάδα την Εθνική Παίδων στην Βουλγαρία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το ίδιο θα επιστρέψει τους παίκτες στην Ελλάδα».

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο είναι ακόμη επιφυλακτικός μέχρι να δει τις τροποποιήσεις που χρειάζεται να γίνουν. «Σας στείλαμε προτάσεις και δεν της λάβατε υπ’ όψιν σας. Αντ’ αυτού φέρνετε σχέδιο νόμου, με το οποίο εμείς έχουμε διαφωνίες. Και έχουμε διαφωνίες σε όλο τον κόσμο όταν συμβαίνει αυτό, όχι μόνο στην Ελλάδα. Στείλτε τις αλλαγές για να δούμε αν συμφωνούμε», τόνισε στη συνάντηση.

Επί της διαδικασίας οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως ο Σταύρος Κοντονής και οι συνεργάτες του υφυπουργού θα αποστείλουν γραπτώς τις αλλαγές στο νομοσχέδιο προς τη FIFA και την UEFA, που θα απαντήσουν αν καλύπτουν τις διαφωνίες. Το Νομοσχέδιο θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής στις 6 Μαΐου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους Διεθνείς Φορείς. Αν οι αλλαγές δεν καλύπτουν FIFA και UEFA, το Gr-Exit θα είναι γεγονός.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΠΟ, οι εκπρόσωποι Νέας Δημοκρατίας, Ποταμιού, ΠΑΣΟΚ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων ξεκαθάρισαν ότι οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες θα υπερψηφίσουν το Νομοσχέδιο στη Βουλή μόνο αν εκλείψει οριστικά ο κίνδυνος Grexit και συμφωνήσουν η FIFA και η UEFA. Διαφορετικά, θα το καταψηφίσουν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: