Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η Λίβερπουλ δεν βρήκε ποτέ αντι-Σουάρες!!

Η εικόνα της Λίβερπουλ (και) στην ήττα από τη Χαλ, δίνει αφορμή για κουβέντα αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα της ομάδας στο σκοράρισμα. Ο Κώστας Ζάλιαρης εξηγεί γιατί ο Λουίς Σουάρες μνημονεύεται ακόμα για τα... περασμένα μεγαλεία.
Όταν το καλοκαίρι ο Λουίς Σουάρες αποφάσιζε να μετακομίσει στη Βαρκελώνη για χάρη της Μπαρτσελόνα, όπου φέτος κάνει... παπάδες με τους Νεϊμάρ και Μέσι, στη Λίβερπουλ θεώρησαν ότι ήταν πλήρεις.
Μπορεί να μην υπήρχε ένας φορ της ποιότητας του Ουρουγουανού που θα έπαιρνε την ομάδα πάνω του όσον αφορά το σκοράρισμα, όμως υπήρχαν τρεις (Λάμπερτ, Μπαλοτέλι, Στάριτζ) συν ένας (Στέρλινγκ) στους οποίους ο Μπρένταν Ρότζερς στηρίχθηκε και πίστεψε ότι μπορούσαν να βγάλουν τη δουλειά.
Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, η Λίβερπουλ έχει πετύχει λιγότερα από τα μισά γκολ της περσινής αγωνιστικής περιόδου, όταν έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα από το πουθενά, όμως το άφησε να της γλιστρήσει μέσα απ' τα χέρια για να καταλήξει στη Μάντσεστερ Σίτι.
Το βράδυ της Τρίτης, στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Χαλ, έγινε γι' ακόμα μια φορά ολοφάνερο το (ίσως) μεγαλύτερο φετινό πρόβλημα της ομάδας στην επίθεση. Απόντος του τραυματία Ντάνιελ Στάριτζ, πρώτα ο Μάριο Μπαλοτέλι κι έπειτα ο Ρίκι Λάμπερτ απέτυχαν παταγωδώς να προκαλέσουν ανησυχία στον Σέι Γκίβεν. Ακόμα και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα στο «KC Stadium», στην κούρσα του Γκλεν Τζόνσον από δεξιά που έκανε μπαλιά παράλληλη με την εστία της Χαλ για να μην καταφέρει ούτε να... φυσήξει τη μπάλοα στα δίχτυα ο Μπαλοτέλι, φάνηκε η αδυναμία του Ιταλού να κάνει κάτι αξιόλογο και να δικαιολογήσει κάποιο ελαχιστότατο μέρος των χρημάτων και της εμπιστοσύνης των «κόκκινων» στο πρόσωπό του από το καλοκαίρι.
Η είσοδος του Ρίκι Λάμπερτ στο παιχνίδι ήταν απλά μια... τρύπα στο νερό, με τον 33χρονο άσο να δείχνει μονάχα... την ηλικία του και να μην μπορεί να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους που μάταια προσπαθούσαν να διαρρήξουν την άμυνα της Χαλ, η οποία στο φινάλε έφτασε να παίζει με πέντε στόπερ για να προστατεύσει το σωτήριο «τρίποντο»!

Πέρυσι μόνος του ο Λουίς Σουάρες πέτυχε 31 γκολ για τη Λίβερπουλ που συνολικά σκόραρε 101 φορές. Ο αριθμός αυτός, ασφαλώς και την έκανε διεκδικήτρια του τίτλου, τον οποίο θα μπορούσε να έχει πάρει έπειτα από 24 χρόνια αν δεν γλιστρούσε ο Τζέραρντ στο εντός έδρας ντέρμπι με την Τσέλσι και το 3-0 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας δεν γινόταν 3-3 από τους «αετούς» για να φύγει από το Λονδίνο με κλάματα ο Ουρουγουανός φορ.
Φέτος, έπειτα από 34 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έχει πετύχει μόλις 47 γκολ και κινδυνεύει να χάσει την 5η προνομιούχο θέση, με τις Τότεναμ και Σαουθάμπτον να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και να αισιοδοξούν βλέποντας την εικόνα που παρουσιάζουν οι «κόκκινοι».
«Έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η θέση στην οποία χρειαζόμαστε σημαντική ενίσχυση είναι αυτή του επιθετικού. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε από το γεγονός πως φέτος έχουμε 50 γκολ λιγότερα από πέυσι και δεν καταφέραμε ποτέ να φτάσουμε στο επίπεδο των εμφανίσεων και των αποτελεσμάτων της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Όσο κι αν έχουν προσπαθήσει οι παίκτες μου, δεν τα έχουμε καταφέρει και πρέπει να φροντίσουμε να βελτιώσουμε το ρόστερ» ήταν τα λόγια του Μπρένταν Ρότζερς αμέσως μετά την ήττα (1-0) από τη Χαλ.

Αυτό που έχει δει φέτος από τους επιθετικούς της ομάδας του ο κόουτς, είναι:
-μόλις 4 γκολ από τον πολύ ταλαιπωρημένο Ντάνιελ Στάριτζ που έχασε ολόκληρο το πρώτο μισό της ποδοσφαιρικής χρονιάς και έχει καταφέρει να συμπληρώσει μόλις 12 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ.
-μόλις 2 γκολ από τον Ρίκι Λάμπερτ που σε 21 ματς που έχει αγωνιστεί, είτε έχει πάρει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής είτε για λίγα λεπτά, έχει μηδενική προσφορά. Του... χαρίζουμε έναν πόντο για το γκολ στη δύσκολη νίκη (2-0) στο «Βίλα Παρκ».
-μόλις 1 γκολ από τον Μάριο Μπαλοτέλι που ό,τι κι αν πεις για εκείνον, φέτος είναι ένας κακός ποδοσφαιριστής που δεν άξιζε σε καμία περίπτωση τα 20 εκατ.ευρώ που διέθεσε ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ το περασμένο καλοκαίρι για να τον πάρει από τη Μίλαν. Μάλιστα, το πρώτο γκολ του Μάικλ Ντόουσον έπειτα από δύο χρόνια για τη νίκη της Χαλ, έρχεται από λάθος του Μπαλοτέλι που έχει βγάλει οφσάιντ τον Άγγλο αμυντικό!
-μόλις 1 γκολ από τον Φάμπιο Μπορίνι που αν και ήταν στη λίστα με τους υπό-παραχώρηση από το «Άνφιλντ» το περασμένο καλοκαίρι, οι διαφωνίες στη μορφή που θα είχε η μεταγραφή του (κανονική/δανεισμός) αλλά και το κόστος του. Με 12 εμφανίσεις φέτος στο πρωτάθλημα και δίχως ουσιαστικά να υπολογίζεται, ο Ρότζερς «έχασε» έναν παίκτη, που όμως έχει αποδείξει ότι πιθανότατα δεν θα έκανε πολύ καλύτερα πράγματα.
-με 7 γκολ φέτος αλλά έχοντας απασχολήσει αρνητικά για την άρνησή του να υπογράψει νέο συμβόλαιο που θα του αποφέρει περισσότερες από 100.000 ευρώ κάθε εβδομάδα, ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο νεαρός που παίζει κυρίως περιφερειακός επιθετικός, όση ευθύνη κι αν του αναλογεί, δείχνει διάθεση να βοηθήσει στο σκοράρισμα, αλλά το γεγονός πως δεν έχει διάρκεια και αρκετές φορές ήταν μια του ύψους μια του βάθους, αποτέλεσαν ανασταλτικούς παράγοντες και αιτίες για σκληρή κριτική στο θέμα του ποδοσφαιρικού του μέλλοντος.
-επιθετικός δεν είναι ο Φελίπε Κουτίνιο, αλλά ό,τι μπορεί κάνει κι αυτός. Υπάρχουν στιγμές που μοιάζει με... όαση μέσα στη Λίβερπουλ και οι εμπνεύσεις του είναι τέτοιες που τον καθιστούν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, αλλά όταν... βραχυκυκλώνει και δεν έχει βοήθεια από κανέναν, θα «χαθεί» μέσα στο γενικότερο κακό παιχνίδι της ομάδας. Με 4 γκολ φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ, τα οποία όμως όλα έχουν συνεισφέρει σε κατάκτηση βαθμών από τους «κόκκινους», απλά του κάνουμε μια μικρή αναφορά καθώς η θέση του ξεφεύγει πολύ από αυτή των επιθετικών...
Η παρακάτω φωτογραφία, μάλλον λέει πολλά για τη φετινή Λίβερπουλ:


*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: