Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΕΠΟ: «Δεν παρέλαβε καμία λίστα ο Ιφαντίνο»

Άμεση ήταν η απάντηση της ΕΠΟ για τη περιβόητη λίστα με τους 26. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναφέρει πως ο γενικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, δεν παρέλαβε καμία λίστα με κατηγορούμενους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και πως δεν απάντησε επί του θέματος.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν πως σχετικά με δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Γενικός Γραμματέας της UEFA παρέλαβε λίστα με κατηγορουμένους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και αποκρίθηκε "Εμείς αποβάλλουμε από το ποδόσφαιρο τα φυσικά πρόσωπα που κατηγορούνται μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση", ισχύει το εξής:
O κ. Ινφαντίνο δεν πήρε καμία λίστα με κατηγορούμενους και φυσικά δεν απάντησε επί του θέματος. Μάλιστα, στη διάρκεια της συζήτησης ρωτήθηκε σχετικά από τον κ. Γκιόκα (εκπρόσωπος ΚΚΕ) για τον κώδικα ηθικής της UEFA και της FIFA και ο κ. Ινφαντίνο απάντησε ότι "για τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας". 

Στην ΕΠΟ, αναφέρουν ακόμα πως στις δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων και ότι "Οι χειραγωγημένοι αγώνες είναι ένα ζήτημα ποινικού δικαίου πριν γίνει θέμα του ποδοσφαίρου". Συνεπώς, δεν υπήρξε εκ μέρους του κ. Ινφαντίνο κάποια επίσημη τοποθέτηση όταν ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ σχετικά.

Καταλήγουν, δε, ότι η διαρροή που προβάλλεται σαν δήλωση του Ινφαντίνο, εξυπηρετεί συγκεκριμένες καταστάσεις και στοχεύσεις.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: