Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Πώς λειτουργεί η εγκληματική οργάνωση!!

Μεγάλες αλήθειες θα διαβάσεις στο άρθρο του Αποδυτηριάκια στον SportDog.
Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ποδόσφαιρο. Αν κρεμάσουν ανάποδα σε αγχόνες που θα στήσουν στην πλατεία Συντάγματος τους συμμορίτες, παράγοντες και διαιτητές, της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτή είναι η κουβέντα του αποδυτηριάκια.
Δεν θα αλλάξει τίποτα, μα τίποτα, διότι δεν υπάρχουν στον ορίζοντα δυνάμεις της αλλαγής. Της πραγματικής αλλαγής. Το ότι διαμαρτύρονται κάποιοι επειδή είναι αδικημένοι, επειδή θαρρούν ότι είναι εκτός νόμου της εγκληματικής οργάνωσης, αυτό δεν λέει τίποτα. Μια ζωή η μισή ποδοσφαιρική Ελλάδα αισθάνεται κυνηγημένη. Άλλαξε τίποτα; Όχι, βέβαια.
Αυτός που πεινάει θέλει να φάει. Ο πρεζάκιας θα σαλτάρει αν δεν πάρει τη δόση του. Αυτός που νυστάζει θέλει να κοιμηθεί. Το ίδιο και στο ποδόσφαιρο. Μπήκε κάποιος στο χώρο κάποιος που μπλέκει με μια ομάδα; Θα χορέψει όπως απαιτεί το σύστημα, διαφορετικά θα βρεθεί εκτός κόλπου.
Το θέμα είναι οικονομικό. Μόνον οικονομικό. Καταστροφή για μια ομάδα αν πέσει στη Β΄ εθνική. Για να γλυτώσει, λοιπόν, ο παράγοντας ακόμα κι αν κατέβηκε από το Άγιον Όρος, θα τα χώσει στον διαιτητή. Ή, θα ζητήσει προστασία από τον μεγάλο του χώρου. Τον καπετάν ένα.
Τι πρέπει να γίνει. Πρωτάθλημα που θα εξασφαλίζει οικονομική ανεξαρτησία στις ΠΑΕ. Πρωτάθλημα που με τα έσοδά του θα συντηρεί τις ΠΑΕ. Τόσο απλό είναι. Όταν, όμως, έχεις πρωτάθλημα με ομάδες από χωριά, τότε τον πρώτο λόγο έχει η εγκληματική οργάνωση και ο αρχηγός της.
Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμα κι αν η Δικαιοσύνη βρει ενόχους της εγκληματικής οργάνωσης και τους διώξει από το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η κουβέντα του αποδυτηριάκια. Επειδή αυτό το πρωτάθλημα γεννάει την ανάγκη να διευθύνει κάποιος τη συμμορία, να ελέγχει τα λαμόγια. Χωρίς αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης τα διάφορα λαμόγια της πιάτσας θα κινούνταν ασύδοτα. Και αναγκαία από τις περισσότερες ΠΑΕ.

ΜΕΓΑΛΟ ΖΟΡΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ με την εγκληματική οργάνωση, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Η δουλειά έχει φθάσει στην στροφή, πριν από το τέρμα. Στην τελευταία στροφή. Όλα, τελικά, θα τελειώσουν σε λίγα 24ωρα μετά τις 3 Ιουνίου, αν δεν εξαντλήσει μέχρι τότε την προθεσμία που πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τις βαρειές κατηγορίες του. Ένας σωρό κόσμος είναι στον κουβά του ανακριτή διαφθοράς για την εγκληματική οργάνωση, αρχηγός της οποίας θεωρείται ο Μαρινάκης.
Να μπούμε στην ουσία της ιστορίας. Από τη μία είναι η Δικαιοσύνη που ερευνά, που απαγγέλει κατηγορητήρια κι αύριο θα αποφασίσει για τους ενόχους της εγκληματικής οργάνωσης. Από την άλλη είναι και η κυβέρνηση που καπηλεύεται, που εκμεταλλεύεται το έργο της Δικαιοσύνης και παρουσιάζεται και ότι δεν έχει ευθύνη με το βρώμικο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου και ότι είναι αποφασισμένη να κάνει κάθαρση.
Ποια είναι η απάτη θα σου πω. Ποια είναι η ξευτύλα της κυβέρνησης. Η μεν Δικαιοσύνη θα κάνει, όπως νομίζει, τη δουλειά της. Θα κόψει κοστούμι στους Μαρινάκηδες και Κομπότηδες, διαιτητές και σία. Η δε κυβέρνηση δεν θα κάνει τη δουλειά της.
Και πως να πεις ότι έκανε τη δουλειά της η κυβέρνηση όταν και μετά τις ποινές στην εγκληματική οργάνωση, σ' όσους ενέχονται, το πρωτάθλημα θα είναι μία από τα ίδια. Επειδή, επί της ουσίας, δεν θα έχει αλλάξει τίποτα.
Να στο πω αλλοιώς. Να μιλήσουμε πολιτικά. Η Δικαιοσύνη δεν κάνει κάθαρση. Η Δικαιοσύνη απλά τιμωρεί ενόχους, δεν μπορεί να επέμβει στις δομές κατεστημένων, όπως είναι οι συνθήκες στο πρωτάθλημα που γεννάνε διαφθορά. Τις κοινωνικές τομές τις κάνει η πολιτική εξουσία, η κυβέρνηση.
Αν, λοιπόν, η κυβέρνηση του Σύριζα δεν πάρει δραστικά, όχι μέτρα αέρα πατέρα για λεζάντα, τότε θα εκτεθεί πολιτικά. Εκτός κι αν η κυβέρνηση περιοριστεί στο... νομοσχέδιο της πλάκας του υφυπουργού αθλητισμού.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: