Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Αισιοδοξία για αποφυγή Grexit!! (vids&pics)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Τζιάνι Ινφαντίνο με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για αποφυγή Grexit. Το gazzetta.gr είναι εκεί και σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις. 
Περίπου 2,5 ώρες κράτησε η συνάντηση για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και στις δηλώσεις τους μετά τις συζητήσεις, τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, όσο και ο Γενικός Γραμματέας της UEFA τόνισαν ότι οι διαβουλεύσεις ήταν εποικοδομητικές και αμφότεροι τροφοδότησαν την πίστη ότι θα βρεθεί τελικά λύση για ν' αποφευχθεί το Grexit.
Στη συζήτηση, όπως βγαίνει από τις δηλώσεις, υπάρχει συμφωνία και η ΟΥΕΦΑ θα περιμένει τις αλλαγές που θα κάνει στο νομοσχέδιο ο Σταύρος Κοντονής για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Ευχαριστημένος από τις εξελίξεις παρουσιάστηκε ο Τζιάνι Ινφαντίνο. «Πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Μάθαμε πως μετά αυτή τη συζήτηση θα γίνουν κάποιες αλλαγές για το αυτοδιοίκητο που θα προστατευτεί. Εμείς δεν θα δεχθούμε έναν νόμο που θα βάλει σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο. Δεν θα αποτρέψουμε την Κυβέρνηση από το να πάρει μέτρα για την βία που είναι μεγάλο πρόβλημα. Περιμένουμε λοιπόν τις αλλαγές για να τις μελετήσουμε για να δώσουμε την απάντηση μας το αργότερο μέχρι αύριο.»

Κοντονής: «Σε ένα σημείο υπάρχει απόκλιση»
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθεί λύση  αναφέροντας ότι υπάρχει σε ένα σημείο απόκλιση σχετικά με την δυνατότητα της Πολιτείας να αποκλείει τις ομάδες από την Ευρώπη : «Η συζήτηση ήταν ειλικρινής, εποικοδομητική και παραγωγική. Δόθηκαν διευκρινήσεις στον κ. Ινφαντίνο για τα δυο ζητήματα που αφορούν τις ομοσπονδίες. Ισχύει ότι το κείμενο που κατέθεσα θα εξεταστεί να περιληφθεί και στο νόμο. Να κατοχυρωθεί δηλαδή και με τον νόμο ότι δεν θα θιγεί το αυτοδιοίκητο. Σε ένα σημείο υπάρχει απόκλιση. Σχετικά με τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να μπορεί να αποκλείει ομάδες από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν υπήρχε κατάληξη από την κουβέντα που έγινε. Θα το συζητήσουμε περαιτέρω.Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση. Ευχαριστώ και τους εκπροσώπους των κομμάτων που έδωσαν το παρών και συνέβαλαν. Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά γιατί σκέφτεται πρώτα την Εθνική ομάδα και όλους τους εργαζόμενους σε αυτόν τον κλάδο. Όχι μόνο τους Έλληνες παίκτες, αλλά και τους ξένους. Εργαζόμαστε για να βρούμε λύση. 
Δηλαδή τα μέτρα που προτείναμε να είναι αποτελεσματικά. Τα μέτρα αυτά δεν θα κριθούν τώρα, αλλά στην εφαρμογή τους. Η εφαρμογή του νόμου θα είναι απόλυτη και προς πάσα κατεύθυνση. Ισονομία είναι γνώμονας άσκησης πολιτικής.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης τόνισε:«Παρουσία του κ. Ινφαντίνο, ο οποίος εκπροσώπησε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, την FIFA και την UEFA, έκανε τις προτάσεις του που εκφράζουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εμείς ως ΕΠΟ σήμερα συμμετείχαμε σε αυτή τη συνάντηση και ακούσαμε τον κ. υπουργό ότι θα κάνει κάποιες αλλαγές, κάτι που περιμένουν και οι δύο Ομοσπονδίες. Ο Νόμος μετατέθηκε να συζητηθεί Τετάρτη και Πέμπτη. Τότε θα πούμε τις απόψεις μας. Υπηρετούμε το ποδόσφαιρο και κανείς δεν θέλει να αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις. Ο κ. Ινφαντίνο ήρθε να δώσει χρήσιμες συμβουλές για να αποφευχθεί το Grexit και θα φανεί από αυτά που θα έχουμε στο κείμενο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Ο κ. Υπουργός θα μας πει το κείμενο και πάνω σε αυτό θα αποφασίσουν η UEFA και η FIFA. Το σύμφωνο ανεξαρτησίας που έχουμε υπογράψει, αυτό μας υποχρεώνει να κάνουμε. Αν δεν έχουμε γραπτώς κάτι, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Μακάρι αυτό να συμβεί, και αυτό περιμένουμε. Κάθε καλοκαίρι που κάνουμε τροποποιήσεις στο καταστατικό της FIFA και της UEFA, ώστε να είναι ενήμερες και να είμαστε και εμείς εντάξει απέναντί τους».
Τι είπαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων
Πρώτος αποχώρησε από τη συνάντηση ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. και Υπουργός Τέρενς ΚουΪκ, που αποκάλυψε ότι όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι δεν πρέπει να υπάρχει ενδεχόμενο Grexit! «Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά ειλικρινής. Τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα θέματα και δόθηκαν οι διευκρινίσεις ότι δε θίγεται το αυτοδιοίκητο. Χάρηκα που ήταν παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Ζήτησα από τον κ. Ινφαντίνο να βοηθήσει η UEFA να ηρεμήσουν τα γήπεδα, για να μπορούν να πηγαίνουν οι οικογένειες μας. 
Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να μπορέσουμε να βάλουμε το ποδόσφαιρο στην τροχιά που επιβάλλεται. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται. Θα δοθούν στον κ. Ινφαντίνο όλες οι διευκρινίσεις και οι γραπτές διαβεβαιώσεις ότι δε θίγεται το αυτοδιοίκητο και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά», ανέφερε ο Τέρενς Κουίκ.
Για τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Κουκοδήμος είπε: «Πιστεύω ότι θα περάσει το νομοσχέδιο με απόλυτη πλειοψηφία. Έγινε μαία σκληρή μάχη στην επιτροπή της Βουλής. Ακούστηκαν όλες οι φωνές που δεν ήθελαν το Grexit. Ο κύριος Ινφαντίνο πήρε τις τελικές προτάσεις και θα μας απαντήσει το βράδυ. Θα γνωρίζουμε λοιπόν και αύριο το πρωί θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο. Τελικά ο Υφυπουργός πείσθηκε και άλλαξε γνώμη. Δεν έπρεπε να τιμωρήσουμε το ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές».
O Γιώργος Μαυρωτάς από το ποτάμι είπε: «Νομίζω ότι ήταν μια αρκετά εποικοδομητική συνάντηση. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα, έτσι ώστε να περάσει το νομοσχέδιο χωρίς να μπει σε κίνδυνο το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα τα θέματα που αφορούν το αυτοδιοίκητο, τα θέματα των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ. Aυτό που διαφοροποιείται είναι ότι η Πολιτεία θα συμμετέχει στις διαδικασίες σε ό,τι αφορά τα εξωγηπεδικά. Όχι σε ό,τι αφορά την αυτονομία του ποδοσφαίρου.»
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ: «Υπήρξε ουσιαστική συζήτηση. Κι όταν υπάρχει συζήτηση και συνεννόηση η πιθανότητα του Grexit απομακρύνεται. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν και τα δικαστικά. Θέλουμε ο κόσμος να γυρίσει στο γήπεδο. Υπάρχει απογοήτευση λόγω της διαφθοράς».
Ο Ινφαντίνο έφτασε λίγο πριν τις 11 μαζί με τους Κομνηνό και Γκιρτζίκη, ενώ στην συνάντηση θα δώσουν το παρών ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ κ. Σαράκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Συναδινός και εκπρόσωποι κομμάτων, όπως οι Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ) Χαϊκάλης, Κουίκ (ΑΝΕΛ), Μαυρωτάς (Ποτάμι), Κουκοδήμος (ΝΔ), Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), Γικόκας (ΚΚΕ). 






*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: