Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Αυτό το «αυτόνομα» είναι που με ανησυχεί!!

Γράφει ο Γιώργος Ζαϊρης
Η Μαρία Γκοντσάρεβα στο περιθώριο της προχθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για το αν ο Σαββίδης είναι εκείνος που αποφασίζει και για τα αγωνιστικά θέματα. «Ο μεγαλομέτοχος λειτουργεί αυτόνομα» απάντησε η στενή συνεργάτης του μεγαλομετόχου της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

Για να το ξεκαθαρίσουμε. Ο Σαββίδης που με την νέα αύξηση θα έχει βάλει συνολικά 62 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα, είναι λογικό να θέλει να προστατεύσει την επένδυση του. Είναι απόλυτα λογικό να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε ότι συμβαίνει στην ομάδα και πολύ περισσότερο σε ότι έχει να κάνει με τις μεταγραφές αφού σε  τελική ανάλυση αυτός είναι που πληρώνει.

Όμως μια ΠΑΕ είναι ένας ολόκληρος οργανισμός και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να διοικείται από ένα και μόνο άτομο. Ειδικά όταν ο μεγαλομέτοχος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ απουσιάζει συνεχώς στο εξωτερικό και δεν είναι εδώ η βάση του. Το σημείο κλειδί λοιπόν για να μπορεί να λειτουργεί ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ είναι το να μπει στη διαδικασία να ορίσει αρμοδιότητες αλλά και να επιτρέψει αυτούς που εμπιστεύεται να έχουν ευελιξία κινήσεων.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα τρια τελευταία χρόνια ο Σαββίδης πλήρωσε έναν ΣΚΑΣΜΟ χρήματα και τίτλο δεν είδε. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι το μοντέλο διοίκησης απέτυχε είτε επειδή αυτοί που εμπιστεύτηκε ήταν ανεπαρκείς είτε επειδή οι αποφάσεις που πήρε ο Σαββίδης ήταν αποτυχημένες.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μια δραστηριοποίηση του γιου του Σαββίδη και αυτό είναι θετικό. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί ο φίλος του ΠΑΟΚ να περιμένει από έναν άπειρο άνθρωπο να πάρει πάνω του το τιμόνι της ομάδας στην προσπάθεια που αυτή κάνει για να μπει επιτέλους και στην ουσία σε πορεία πρωταθλητισμού.

Είχε δοθεί η εντύπωση σε όλους μας ότι μετά από ένα οκτάμηνο όπου ο Αγγελίδης «μάζευε», «παρατηρούσε» και «μετρούσε» θα έπαιρνε τα κλειδιά της ΠΑΕ σε ότι αφορά τον προγραμματισμό της. Είχε δοθεί επίσης η εντύπωση ότι ο Σαββίδης θα αποφάσιζε να δώσει τα κλειδιά σε έναν τεχνοκράτη και επαγγελματία τεχνικό διευθυντή και σε βάθος τριετίας αυτός και ο Αγγελίδης θα κρίνονταν εκ του αποτελέσματος.

Χθες η «Μ» σας αποκάλυψε ότι ο Σαββίδης έχει μπει στη διαδικασία να ζητά απόψεις από τον Ζαγοράκη, τον Βρύζα ακόμη και τον Γιώργο Γεωργιάδη για να δει ποια η άποψη τους σε ότι αφορά τη θέση του τεχνικού διευθυντή και ποιον θα πρέπει να επιλέξει.

Αφενός έτσι ακυρώνει τον ρόλο και την οντότητα του Αγγελίδη. Αφετέρου δείχνει να μην έχει ξεκολλήσει από το παρελθόν. Δικαίωμα του. Αλλά το «λειτουργώ αυτόνομα» σε μια ΠΑΕ όπου επειδή το χρήμα περισσεύει δεν είναι πετυχημένη συνταγή. Και είναι κρίμα να χαθεί μια ακόμη χρονιά για τον ΠΑΟΚ επειδή ο Σαββίδης αρέσκεται να είναι ο one man show επειδή πληρώνει και έσωσε την ομάδα.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: