Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Για το αϊ σιχτίρ που λέει ο Πρίντεζης φτάνει μια μέρα…!!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που δεν κρίνει τίτλο, αλλά δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Α1. Είναι κάτι σαν τελικός γιατί πάντα το αβαντάζ είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι τελικός διότι η νίκη δεν μετράει στην καταμέτρηση που φέρνει το πρωτάθλημα.
Η χρονική περίοδος που διεξάγεται το ματς είναι σαφώς υπέρ του Ολυμπιακού, όμως αυτός είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους ερυθρόλευκους. Να την πατήσουν ακριβώς όπως στην αρχή της σεζόν κι εκεί που είχαν το πάνω χέρι, να βρεθούν και πάλι στο στόχαστρο.
Ηταν πολύ σωστή η ατάκα του Γιώργου Πρίντεζη στον ΟΤΕ TV το βράδυ της Τρίτης. ¨Από Αϊ Γιώργης γίνεσαι… αϊ σιχτίρ», είπε αναφερόμενος σε ένα σουτ όπως αυτό με την Μπαρτσελόνα, αλλά μπορούσε άνετα να ξεφύγει από μία μεμονωμένη φάση και να φτάσει σε ένα ματς. Μία νίκη μπορεί να σε κάνει από Αγιο μέχρι Θεό, μία ήττα να φέρει γκρίνια, διαμαρτυρίες, βρισιές και ακόμα περισσότερα.
Δυστυχώς (και όχι ευτυχώς) έτσι είναι ο αθλητισμός, ειδικά στην Ελλάδα. Μία ήττα, μία κακή βραδιά, μπορεί να διαγράψει – για πολλούς και όχι για όλους – μία εκπληκτική πορεία και να αρχίσουν τα… αϊ σιχτίρ. Κυρίως αν αυτή η κακιά βραδιά δεν είναι σε ένα οποιοδήποτε ματς, αλλά είναι απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο. Πολύ δε περισσότερο αν πρόκειται για παιχνίδι που κρίνει είτε μια πρωτιά σε κανονική περίοδο, είτε έναν τίτλο.
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει μπροστά του ένα μεγάλο ματς που δεν του επιτρέπει να μείνει στις Δάφνες της πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης. Για τους ερυθρόλευκους είναι ένα παιχνίδι που μοιάζει με εκείνο στο ΣΕΦ την περασμένη Πέμπτη. Οχι γιατί δίνει ανάλογο εισιτήριο, αλλά γιατί δίνει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του. Και βέβαια όσο κι αν πανηγυρίστηκε μια νίκη επί της Μπαρτσελόνα με τον τρόπο μάλιστα που ήρθε, μία νέα αποτυχία κόντρα στον Παναθηναϊκό, θα ενοχλήσει σε μέγιστο βαθμό.
Ολο αυτό το σκηνικό βολεύει αφάνταστα τον Παναθηναϊκό. Ας μην ξεχνάμε ότι στο ΟΑΚΑ κοίταξε στα μάτια όλους τους αντιπάλους του και έπαιξε μεγάλο μπάσκετ κόντρα σε ομάδες όπως η Φενέρ, η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ, ο Ολυμπιακός. Και τις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός τις έχει κερδίσει στην έδρα του. Αρα ούτε αουτσάιντερ είναι, ούτε κάτι τέτοιο. Και έχει μια χρυσή ευκαιρία να βρεθεί από… πάνω και ψυχολογικά και στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου. Αν νικήσει με διαφορά μεγαλύτερη των 6 πόντων στο ΟΑΚΑ το Σάββατο, γίνεται αυτομάτως φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού νταμπλ… Και βάζει τον Ολυμπιακό σε δύσκολη θέση, λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο αλλά και πριν μπει στην τελική ευθεία εν όψει του φάιναλ φορ.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: