Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Γράφουν ιστορία, δίνουν παράδειγμα!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης
Απόψε οι βολειμπολίστες του ΠΑΟΚ, ο προπονητής τους και οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα και γύρω από την ομάδα γράφουν ιστορία. Με μία ακόμη νίκη επί του Ολυμπιακού, στο κατάμεστο “Παλατάκι”, γίνονται η πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ που κατακτά νταμπλ από την ίδρυση του συλλόγου.

Ταυτόχρονα, παραδίδουν μαθήματα για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να έρθει η επιτυχία και η καταξίωση. Πώς, δηλαδή, χωρίς απαραίτητα να ξοδευτούν πολλά χρήματα, δημιουργείται μια ποιοτική ομάδα και πώς κατορθώνει να επιτύχει στόχους, που, στο ξεκίνημα της προσπάθειας, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ανέφικτοι.

Είναι ένα μάθημα και ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα υπόλοιπα τμήματα του ΠΑΟΚ, πολλά από τα οποία έχουν επίσης διακριθεί κατά καιρούς σε ανάλογο επίπεδο και κυρίως για την ποδοσφαιρική και την καλαθοσφαιρική ομάδα.

Ο Ανδρέου, οι συνεργάτες του, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ και όλοι όσοι δούλεψαν γι' αυτή την ομάδα αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτό το νταμπλ είναι δική τους κατάκτηση και προσφέρουν τεράστιες υπηρεσίες στον σύλλογο όχι μόνο γιατί θα προστεθούν στην τροπαιοθήκη του άλλα δύο Κύπελλα, αλλά και γιατί αποδεικνύουν ότι όσοι μπορούν να αξιοποιήσουν έξυπνα, μεθοδικά, οργανωμένα και με πολλή δουλειά τη δυναμική του ΠΑΟΚ, στο τέλος ανταμείβονται με τη γλυκιά γεύση της δικαίωσης.

Αυτή η ομάδα υποχρέωσε πολλούς να... ανακαλύψουν όψιμα το άθλημα που λέγεται βόλει. Ενα άθλημα, που, σε υψηλό επίπεδο, είναι συναρπαστικό. Τόσο συναρπαστικό και τόσο θεαματικό, που παραμένει ανεξήγητο μυστήριο το γεγονός ότι ποτέ και πουθενά στον κόσμο δεν συγκαταλέγεται στα τρία πιο δημοφιλή σπορ. Εστω και αργά, όμως, αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε όλοι μας περισσότερο με το βόλει. Αρκεί να υπάρχουν και οι ευχάριστες αφορμές, οι καλές ομάδες και οι επιτυχίες. Αυτή η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι ικανή να προσελκύσει πολύ κόσμο, όπως ήταν ικανή να αναγκάσει τους πάντες να ασχοληθούν με το βόλει η καταπληκτική ομάδα του Ηρακλή.

Μεγάλη βραδιά η σημερινή για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που θα γιορτάσει στο “Παλατάκι” την κατάκτηση του νταμπλ. Ναι, έχουν δίκιο παίκτες και προπονητής να λένε ότι ακόμη δεν τελείωσε τίποτε, αλλά, μεταξύ μας τώρα, ούτε καν οι παίκτες και ο προπονητής του Ολυμπιακού πιστεύουν ότι μπορούν να αποφύγουν, ειδικά σ' αυτό το ματς, την ήττα. Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρος νικητής, ο θρίαμβος είναι δεδομένος και η φιέστα στο “Παλατάκι” θα είναι μεγαλοπρεπής. Τα εγγυώνται άλλωστε όλα αυτά η ποιότητα και το πάθος των παικτών του ΠΑΟΚ.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: