Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

«Θέμα ημερών»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και μίλησε για το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Συνεργάστηκα με τον ΠΑΟΚ, συνεργάζομαι ακόμα και δεν έχω τίποτα να προσθέσω.Όλη η προσπάθεια που έγινε ευοδώθηκε με την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης και πλέον ο Ιβάν Σαββίδης θα μπορέσει να καταβάλει το κεφάλαιο με την διαγραφή των προσαυξήσεων και έτσι θα μπορέσει να ανακουφιστεί και να προχωρήσει.  Είναι μια πολύ δίκαια απόφαση όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για άλλες τις επιχειρήσεις και θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει στο πλάνο του. Σημασία έχει το τελικό αποτέλεσμα και είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο».
Για το γεγονός πως είχε αναλάβει το φάκελο του ΠΑΟΚ:
«Είχα αναλάβει, έγιναν προσπάθειες, άργησαν να ευδοκιμήσουν και τελικά σημασία έχει το τελικό, καλό αποτέλεσμα».
Για τους λόγους που δεν μπόρεσε να λύσει το θέμα η προηγούμενη κυβέρνηση:
 «Έγινε έντονη προσπάθεια, υπήρξαν δυσκολίες και τελικά δεν ευδοκίμησε αυτή η προσπάθεια. Σημασία έχει ότι η σημερινή κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία και έδωσε μια θετική έξοδο σε αυτό το θέμα. Όλοι είμαστε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι».
Για το αν έχει ολοκληρωθεί το θέμα:
«Ασχολούνται οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και είναι θέμα ημερών να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Ουσιαστικά έχει τελειώσει το θέμα και έχουν μείνει μόνο οι λεπτομέρειες. Είναι στα χέρια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».
Για το Ιβάν Σαββίδη:
« Η γνώμη μου είναι θετικότητα για τον Ιβάν Σαββίδη και ως παράγοντα και ως άνθρωπο. Τον είχα γνωρίσει από παλιά όταν είχε γίνει η πρώτη κίνηση του για τον ΠΑΟΚ που τότε δεν είχε προχωρήσει. Τον θαυμάζω για όσα έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ, στην Μακεδονία, στην ορθοδοξία αλλά και στον Ποντιακό Ελληνισμό».
Για το αν θα συνεχίσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης:
«Αυτό θα το αποφασίσει ο ίδιος σύμφωνα με τις επιδιώξεις και τον προσανατολισμό που έχει. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την Ελλάδα και έχει συνείδηση του Ελληνισμού και ιδιαίτερα του Ποντιακού. Το ότι πληρώνει τα χρέη είναι πολύ σημαντικό  βήμα για την ομάδα. Είναι προφανές πως τον απασχολούσε έντονα αυτή η προσπάθεια διαφορετικά δεν θα ξεκινούσε αυτή την διαδικασία».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: