Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Τα «μέτωπα» πολλά!!


Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει πως έχει η κατάσταση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ποιοι φεύγουν… Ποια είναι τα ερωτηματικά… Ποιοι οι στόχοι για τη νέα σεζόν.

Τα «μέτωπα» πολλά!

Οι υπεύθυνοι έχουν διαπιστώσει τα σημεία στα οποία «πονά» το ρόστερ και φάνηκαν στα εφετινά παιχνίδια. ‘Έτσι έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν. Όπως έχει υπογραμμιστεί από τους υπεύθυνους, στόχος είναι η ενίσχυση με παίκτες που θα μπορέσουν να ανεβάσουν το αγωνιστικό επίπεδο.

Έστω κι αν ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις, κάποιες θέσεις που θα αποκτηθούν παίκτες είναι δεδομένες, το sport-fm.gr προσπαθεί να... καθαρίσει το τοπίο αναφέροντας πως έχουν –αυτή την στιγμή- τα δεδομένα για το ρόστερ του Ολυμπιακού. Πού αναμένεται να ενισχυθεί; Ποιοι παίκτες αποχωρούν; Ποιοι μένουν;

Ο Μπάλαζ Μέγιερι αποτελεί παρελθόν. Ο Ούγγρος δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και έτσι μετά από μια παρουσία αρκετών ετών καλείται να αναζητήσει νέα ομάδα.

Από το ρόστερ των ερυθρολεύκων της νέας σεζόν θα απουσιάζει και ο Σαντάνα. Ο Βραζιλιάνος ο οποίος αποκτήθηκε ο δανεικός από τη Σάλκε δεν άφησε καθόλου καλές εντυπώσεις στις εμφανίσεις του με τα ερυθρόλευκα. Έτσι σιγά-σιγά από την βασική 11άδα κατέληξε να μένει εκτός αποστολής στα τελευταία παιχνίδια. Θα επιστρέψει στη Γερμανία με τον Ολυμπιακό να μην μπαίνει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με την γερμανική ομάδα για να τον κρατήσει.

Δεδομένη είναι αποχώρηση του Αφελάι ο οποίος τέθηκε εκτός ομάδας. Αβέβαιο είναι το μέλλον των Ντουρμάζ και Κασάμι, ενώ δύσκολα θα μείνει ο Μήτρογλου, ο οποίος είναι δανεικός από την Φούλαμ.

inner

Εκκρεμότητες; Πρώτα από όλα ο Φουστέρ. Ο Ισπανός θα έχει συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στις επόμενες δύο ημέρες. Το κλίμα έχει αλλάξει και αυτή την στιγμή υπάρχουν πολλές ελπίδες για να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Άλλο ένα «μέτωπο» που πρέπει να κλείσει είναι αυτό του Μιλιβόγιεβιτς. Ο Σέρβος έχει έρθει ως δανεικός από την Άντερλεχτ, και κέρδισε τη θέση ενός εκ των δύο αμυντικών χαφ, τόσο επί Μίτσελ όσο και επί Περέιρα. Μάλιστα, με τον Πορτογάλο ο Μιλιβόγιεβιτς χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές και στο κέντρο της άμυνας κατά τη διάρκεια αγώνων. Ο Σέρβος έχει κερδίσει την εκτίμηση των ανθρώπων της ομάδας οι οποίοι θα πρέπει να «χτυπήσουν» την πόρτα της Άντερλεχτ για να τον κρατήσουν. Αντίστοιχη είναι η περίπτωση του Εντινγκά με τους ερυθρόλευκους να καλούνται να επικοινωνήσουν και πάλι με τη Μονακό.

inner

Πού αναζητά παίκτες; Επιτακτική ανάγκη κρίνεται η ενίσχυση στην αμυντική γραμμή. Ο Ολυμπιακός φέτος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αμυντικά. Από τη μία η αποχώρηση του Αμπιντάλ, από την άλλη οι τραυματισμοί, προσθέστε και την αποτυχημένη θητεία του Σαντάνα με τα ερυθρόλευκα, και θα έχετε μια εικόνα. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος έντεκα διαφορετικά δίδυμα αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας συνολικά στη σεζόν. Έντεκα… Μέχρι ο Περέιρα να καθιερώσει τους Μποτία και Σιόβα και οι δύο τους να πάρουν τις δύο θέσεις… σπίτια τους (και δικαιολογημένα) μέχρι το τέλος της σεζόν.

Στον Πειραιά έχουν αποφασίσει ότι η μία καλή μεταγραφή που θα κάνει η ομάδα θα είναι αυτή στο κέντρο της άμυνας. Ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα των Βίντιτς, Μεξές, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και εκείνο του Νέτο που απασχόλησε τον Ιανουάριο. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αναζητηθεί και άλλος ένας κεντρικός αμυντικός.

Στη μεσαία γραμμή τώρα… Μπορεί να μην «καίγονται» αλλά στο… λιμάνι δεν θα πουν «όχι» αν βρουν κάποια καλή περίπτωση μέσου. Το ζήτημα αυτό σχετίζεται άμεσα και με τους Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά.

Δεδομένη είναι η απόκτηση ενός «φουνταριστού» επιθετικού ο οποίος θα έρθει να αποτελέσει την πρώτη επιλογή για τη νέα σεζόν, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Μήτρογλου αποχωρεί, αλλά και ενός εξτρέμ, μετά το «αντίο» του Αφελάι. Ονόματα έχουν ακουστεί και για τις δύο θέσεις...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι έχουν ήδη γίνει κάποιες κινήσεις, με τους ερυθρόλευκους να έχουν έρθει σε συμφωνία για την απόκτηση κάποιων παικτών. Τέτοιες περιπτώσεις είναι του Μπεν, του Μαρτίνες και του Λορία ο οποίος θα καλύψει το κενό του Μέγιερι.

Τέλος, στο παζλ αυτό, πρέπει να λάβουμε υπόψη και παίκτες που ανήκουν στον Ολυμπιακό αλλά είχαν δοθεί δανεικοί για να έχουν αγώνες στα πόδια τους. Πιο τρανή περίπτωση; Αυτή του Κολοβού…

Τα «μέτωπα» είναι πολλά! Και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνουν και περισσότερα σε περίπτωση που κάποια ομάδα από το εξωτερικό ενδιαφερθεί πραγματικά για κάποιους από τους παίκτες που ανήκουν στην ομάδα.

Οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού καλούνται να τα τακτοποιήσουν… Κάποια από αυτά σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα που θα μπορούν να συμμετάσχουν στην προετοιμασία της ομάδας. Ωστόσο, δεν πρέπει να μην ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι ερυθρόλευκοι θα είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν περισσότερο χρόνο για κάποιους παίκτες που ανήκουν σε άλλες ομάδες και θα αποτελέσουν «μεγάλο» στόχο των Πειραιωτών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: