Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ντελ Πιέρο: «Ήταν μοναδικό» (vid)

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο θυμάται στο FourFourTwo το εκπληκτικό του γκολ στην αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Φιορεντίνα το 1994.
Στις 4 Δεκεμβρίου του 1994 η Γιουβέντους υποδέχθηκε την Φιορεντίνα στο «Ντέλε Άλπι». Οι Βιόλα είχαν πάρει το προβάδισμα με 2-0 στο ημίχρονο χάρη στα γκολ των Μπαϊάνο και Καρμπόνε και όλα έδειχναν άσχημα για τους μπιανκονέρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, τα πάντα άλλαξαν, ειδικά μετά την απόφαση του Λίπι να βάλει τον 19χρονο Τακινάρντι στη θέση του Μαρόκι. Μέσα σε 3' η Γιουβέντους είχε φέρει το ματς στα ίσα με δύο γκολ του Βιάλι (73', 76') και στο τέλος είδαμε μία στιγμή απόλυτης μαγείας. Μία επίδειξη υψηλής τεχνικής από έναν 20χρονο που έμελλε να αφήσει εποχή με τη φανέλα της Γιουβέντους. Μία βαθιά μπαλιά και ένα τελείωμα εντυπωσιακής τεχνικής στην κίνηση από τον Ντελ Πιέρο, που έκανε το τελικό 3-2 στη χρονιά που οι Μεγάλη Κυρία επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά από 8 χρόνια!
«Όταν μπήκε ήταν σαν να είχε έρθει το τέλος του κόσμου. Ήταν εκπληκτική στιγμή και για μένα και για την ομάδα. Εκείνο που το έκανε αξέχαστο ήταν ότι είναι μοναδικό. Όπως και το γεγονός ότι είχε έρθει σε ένα πολύ σημαντικό ματς για την Γιουβέντους», μας είπε αρχικά ο Ιταλός.
«Εκείνο το γκολ είναι ανάμεσα στα δύο πιο αγαπημένα μου. Ήταν απλά πανέμορφο και το πέτυχα σε μία μέρα που θα μείνει αξέχαστη. Η ανατροπή από 0-2 σε 3-2 είχε έρθει χάρη στα γκολ του Βιάλι και στο δικό μου. Είχαμε δείξει χαρακτήρα και από εκείνο το ματς είχε ξεκινήσει και το εκπληκτικό μας σερί.  Δεν ξέρω αν ήταν το πιο σημαντικό μου γκολ ή το πιο ωραίο. Στο τέλος, έμαθα ότι αυτό που μετράει είναι εκείνο που μένει στις καρδιές των οπαδών. Και εκείνο έμεινε».
 
 
 
 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: