Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ο “ρατσισμός” δεν έχει θέση στον Ολυμπιακό!!

Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης  
Κάποιοι ίσως και να μπερδεύεστε με τον τίτλο… Στον Ολυμπιακό, όμως, είναι όλα τόσο ξεκάθαρα που δεν μπορεί τίποτα να διαταράξει την εξαιρετικά υγιή εικόνα που εκπέμπει η ομάδα. Είναι η σειρά με τον Κόροιβο κριτήριο για να βγάλουμε συμπεράσματα εν όψει των playoffs; Φυσικά και ναι!
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει καταφέρει με τον καιρό να αποβάλει από τους παίκτες του τον “ρατσισμό”. Τους έχει δώσει να καταλάβουν πως είτε παίζουν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Ρεάλ Μαδρίτη, είτε με τον Πανελευσινιακό και τα Τρίκαλα, θα πρέπει να έχουν την ίδια αντίδραση και κανένα ίχνος εφησυχασμού.
Η σειρά της πρώτης φάσης των playoffs κόντρα στον Κόροιβο έδειξε ποιες είναι οι διαθέσεις των Πειραιωτών. Κανένα έλεος και καμία χαλάρωση. Η λογική του είναι απλή… Αν η ομάδα του βρίσκεται στο 60% των δυνατοτήτων της κόντρα στον Κόροιβο, άντε να ανέβουν στο 70% κόντρα στον Άρη και στο 80-90% στους τελικούς… Αντίθετα, όταν η προσπάθεια ξεκινάει από το 100%, τότε θα έρθουν και οι υπερβάσεις όποτε χρειαστούν.
Βλέποντας από κοντά και τα δύο πρώτα παιχνίδια των “ερυθρόλευκων” μετά το Φάιναλ Φορ, παρατηρούσαμε έναν Σφαιρόπουλο στην “τσίτα” με μια καλώς εννοούμενη “λύσσα” για τη νίκη σε κάθε φάση, σε κάθε κατοχή! Η άμυνά του… τσάκιζε κόκαλα και στην επίθεση υπήρχε πολύ καθαρό μυαλό, φοβερή κυκλοφορία και ευστοχία για όσκαρ.
Παρά την απουσία του Κώστα Σλούκα, ο Δημήτρης Κατσίβελης μπήκε στη μάχη και δήλωσε δυναμικό “παρών”, δείχνοντας στον προπονητή του πως τον μπορεί να τον υπολογίζει. Γι’αυτό και η ερυθρόλευκη μηχανή είναι τόσο καλά κουρδισμένη. Επειδή όλα της τα γρανάζια λειτουργούν όπως πρέπει, με το ένα να αποδέχεται το ρόλο του άλλου, χωρίς γκρίνιες και μουρμούρες.
Σημαντική παράμετρος είναι η εξαιρετική φυσική κατάσταση στην οποία διατηρούνται οι παίκτες του Ολυμπιακού, παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια και την έλλειψη ξεκούρασης. Και φυσικά η σωστή διαχείριση από τον προπονητή τους, ο οποίος μοιράζει το χρόνο αρμονικά και δίνει στον καθένα πάνω-κάτω ό,τι του αξίζει.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: