Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη τη διαιτησία!! (pic)

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναδεικνύει στο blog του στο gazzetta την επιβεβαίωση μίας αλήθειας που έβγαλε ο χθεσινός τελικός.
Ένα από τα συμπεράσματα που μας έδωσε ο χθεσινός τελικός;
ADVERTISEMENT
Μα πολύ απλά ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη τη διαιτησία για να κερδίζει τους αντιπάλους του στην Ελλάδα. Όπως δεν είχε καμία ανάγκη τη διαιτησία για να πάρει (και) το φετινό πρωτάθλημα, έτσι δεν είχε καμία ανάγκη τη διαιτησία για να πάρει το Κύπελλο.
Ο Κουκουλάκης σύμφωνα με τους «αντικειμενικούς» έπαιξε 50-50. Εγώ είδα στο α΄ ημίχρονο μία διαιτησία σχεδόν «κουτί» για την Ξάνθη, που ενώ έπαιζε πάρα πολύ αποφασιστικά και δυναμικά , καταλογίζονταν εις βάρος της ένα φάουλ ανά…7,5 λεπτά!!!
Τρία φάουλ έγιναν υπέρ του Ολυμπιακού στο ένα με τρία μέτρα έξω από την περιοχή της Ξάνθης. Ένα στον Ντοσεβί, που (θα) ήταν φάουλ σαν…πέναλτι. Ένα στον Τσόρι, στην καλύτερη θέση για να απειλήσεις με σέντρα. Κι ένα στο Φουστέρ. Δόθηκε το τρίτο, στο 36’…
Στο β΄ ημίχρονο είναι αλήθεια ότι το…ηρέμησε το πράγμα ο διεθνής ρέφερι, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρα καλύτερος και δεν άφηνε περιθώρια. Μόνο που άφησε ατιμώρητο το εν ψυχρώ κτύπημα του Καπετάνου στο Σιόβα, που έφερε στη συνέχεια την κίτρινη στον Μποτία και το φάουλ στην Ξάνθη, από καλή θέση.
Αλλά εμένα δεν με πειράζει. Έτσι θέλω να κερδίζει ο Ολυμπιακός. Άσε που σας είχα…προϊδεάσει από χθες. Δεν δίνει ούτε τον πυρετό του στον Ολυμπιακό, είχα γράψει για τον «μη συμπαθώντα τον Ολυμπιακό» Κουκουλάκη-αλλά τον θεωρούσα γουρλή! Γιατί ο Ολυμπιακός πάντα κερδίζει μαζί του!
Όπως είχα γράψει για τον Αλεξέα, που στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 έδειχνε όλα τα οριακά υπέρ της ΑΕΚ. Χθες, δεν είδε το τουλάχιστον ένα μέτρο οφσάϊντ γκολ της Ξάνθης (στο ξεκίνημά του, δηλαδή στην πάσα στον Σολτάνι), όπως μπορείτε να το δείτε στη ΦΩΤΟ-«περιέργως» δεν το…εντόπισε κανείς…
Θα μου πείτε, μα στο 3-0 τι σε πείραξε ένα γκολ οφσάϊντ. Πρώτον, γιατί ξεκίνησε από θέση οφσάϊντ! Και καθαρά, όχι οριακά. Δεύτερον, γιατί αν έσπαγε ο διάολος το ποδάρι του και μείωνε η Ξάνθη σε 3-2, με τον Μποτία να έχει αποβληθεί στο 91’ και με καθυστέρηση πέντε λεπτών, θα γίνονταν θρίλερ ο τελικός, από το πουθενά.
Τέλος πάντων, να μη χάσουμε την ουσία: αποδείχθηκε για άλλη μία φορά, σε ένα σημαντικό παιχνίδι, ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία ανάγκη τη διαιτησία, όπως…διαφημίζουν-προπαγανδίζουν-καταγγέλλουν οι αντίπαλοί του.
Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα για να κλειδώσει το πρωτάθλημα και με διαιτησία 52-48 υπέρ του ΠΑΟΚ, έφερε ισοπαλία κι εύκολα μπορούσε και να κερδίσει.
Ο Ολυμπιακός πήγε στο ΟΑΚΑ με 65.000 ΑΕΚτζήδες και με διαιτησία αυστηρά 50-50 τους τελείωσε με το γκολ στο 90’. Τώρα αν κάποιοι φαντασιώνονται χέρι του Χάρα, πρόβλημά τους.
Ο Ολυμπιακός έκανε φέτος 24 νίκες στις 34 αγωνιστικές και πήρε το πρωτάθλημα χωρίς καμία από τις 24 νίκες να προέρχεται από γκολ οφσάϊντ η, από ανύπαρκτο πέναλτι, χωρίς κανείς αντίπαλός του να στερήθηκε ενός κανονικού γκολ η, πέναλτι, χωρίς δηλαδή να υπάρξει ποτέ αλλοίωση αποτελέσματος.
Επειδή έγινε μία «τρελή» (ναι, υπέρ του) διαιτησία σε ένα 0-0 στην Τρίπολη, βρήκαν άλλοθι κάποιοι για την μόνιμη αποτυχία τους να τον ρίξουν από την κορυφή-την οποία παρεμπιπτόντως είναι φανερό πως δεν αντέχουν οι ίδιοι…
Εδώ ακόμη και στο Βέροια-Ολυμπιακός 0-2, που εγώ δεν γούσταρα να αποβληθεί ο Μπαλάφας από το 10’ για μία βρισιά, είχαμε στο 0-0 την πιο κλασική περίπτωση πέναλτι που δεν δόθηκε στο φετινό πρωτάθλημα, στην πεντακάθαρη ανατροπή του Ομάρ-άραγε ο ανακριτής να ρώτησε τον διαιτητή Ιωαννίδη, γιατί δεν το έδωσε;…
Κι ο Ολυμπιακός όχι δεν είχε φέτος ανάγκη τη διαιτησία. Δεν την είχε ποτέ σε αυτά τα 19 χρόνια. Πολύ απλά γιατί είχε καλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός το 1999 έπαιξε τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, με δέκα παίκτες από το 33’, με το αποτέλεσμα στο 0-0. Και τσάκισε τον Παναθηναϊκό 2-0. Στην πιο μάγκικη επικράτηση όλων των εποχών.
Τι να μας πείτε τώρα!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: