Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Μόνος δίνει τη μάχη ο Κάλας!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης

Ειλικρινά, δεν θυμάμαι πότε ήταν η προηγούμενη φορά στον Αρη που ο επικεφαλής της διοίκησής του χειρίστηκε με τόση σοβαρότητα, τόση υπευθυνότητα, τόσο μεθοδικά ένα θέμα πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα.

Το μόνο που θυμάμαι σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις κατά τις οποίες οι «κίτρινοι» αντιμετώπιζαν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και έπρεπε να το λύσουν, είναι άναρθρες κραυγές, απειλές, μαγκιές και μια σιγουριά που πήγαζε από το «Αρης είσαι», μια έννοια, βέβαια, που τα τελευταία χρόνια είναι παντελώς αστήρικτη, κενή περιεχομένου.

Κόντρα σε όλα αυτά, κόντρα στις παθογένειες του Αρη, κόντρα στην αρρωστημένη νοοτροπία, εξαιτίας της οποίας σε κάθε δύσκολη περίπτωση τα προηγούμενα χρόνια αυτοί που διοικούσαν επιχειρούσαν να προτάξουν την δυναμική του ονόματος, πιστεύοντας ότι αυτό αρκεί για να ανοίξει όλες τις πόρτες, ο Αλεξ Κάλας ρίχνει το βάρος στα επιχειρήματα, στην τεκμηρίωση, στο δίκαιο του αιτήματος, ώστε κανείς να μην μπορεί να διανοηθεί πως θα πάει κόντρα στην αλήθεια και θα πλήξει τα συμφέροντα των «κιτρίνων»

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν με τις άναρθρες κραυγές των παραγόντων, ενωνόταν και οι σκληρές ανακοινώσεις οπαδών, αυτή την στιγμή ο Αλεξ Κάλας κινείται απολύτως μόνος. Χωρίς καμία στήριξη, χωρίς καμία βοήθεια.

Κι αυτό διότι πολλοί λένε πως ενδιαφέρονται για την πρόοδο του Αρη, την αναγέννησή του, την εξυγίανση και την επιστροφή του σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι οι παρεούλες ενδιαφέρονται μόνο για την αποκαθήλωση του νυν, ώστε να πάνε στον επόμενο.

Γι’ αυτό και δεν παίρνει αυτή την στιγμή χείρα βοηθείας από κανέναν ο Αλεξ Κάλας. Πού είναι οι ισχυροί οικονομικά παράγοντες του Αρη για να τον συνδράμουν, πού είναι οι οργανωμένοι οπαδοί για να συστρατευτούν δίπλα του, πού είναι ακόμη και αυτοί που όταν πρωτοήρθε ο ομογενής επιχειρηματίας έσπευσαν για να πάρουν θέση δίπλα του, αλλά μόλις χάθηκε η πρώτη θέση εξαφανίστηκαν από προσώπου γης;

Μόνος του την δίνει ο Αλεξ Κάλας τη μάχη για να γίνει αποδεκτό το δίκαιο αίτημα του Αρη και να συμπληρωθούν από τη Γ’ Εθνική όποια κενά προκύψουν στην Β’.

Τόσο μόνος, που ακόμη και για να κλείσει το ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, χρειάστηκε την συνδρομή φίλων του στην Ελλάδα και φίλων του αδερφού του, Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Ουδείς από την οικογένεια του Αρη δεν είχε, έστω, την δυναμική για να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να κλείσει ένα ραντεβού στον Κάλας με τον υπουργό.

Παρόλα αυτά, ίσως, έτσι να είναι καλύτερα. Ισως οι χαμηλοί τόνοι, η αδιαφορία της οικογένειας του Αρη να συσπειρωθεί δίπλα στον χρηματοδότη του ποδοσφαιρικού τμήματος, να είναι για καλό.

Ισως η επιλογή του Κάλας να χειριστεί την υπόθεση όπως αυτός νομίζει, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε κάποιους εξειδικευμένους νομικούς και χωρίς να επιδιώκει απειλητικές ανακοινώσεις και συλλαλητήρια, να αποδειχθεί αποτελεσματική.

Εξάλλου, που οδήγησαν τον Αρη οι τσαμπουκάδες και τα «ξέρεις ποιοι είμαστε εμείς;» παραγόντων και οπαδών του τα τελευταία χρόνια; Στην Γ’ Εθνική τον οδήγησαν, κατεστραμμένο και απαξιωμένο…  
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: