Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Η λεπτή κόκκινη γραμμή του Περέιρα!!

Ο Βίτορ Περέιρα σήκωσε νταμπλ με τον Ολυμπιακό αλλά δεν... έπεισε και έτσι τίποτα δεν αποκλείεται από εδώ και πέρα.
Η... επόμενη μέρα του Βίτορ Περέιρα και του team του στον Ολυμπιακό δεν είναι τωρινό θέμα συζήτησης. Αποτελεί αντικείμενο... διαμάχης εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε μία ομάδα που δεν ήταν δική του αλλά η δουλειά του δεν ήταν η αναμενόμενη. Από το Gazzetta.gr έχετε ενημερωθεί εδώ και καιρό για τις... σκιές πάνω από τον Πορτογάλο.
Ο στόχος του νταμπλ επετεύχθη, ο Σάββας Θεοδωρίδης ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Περέιρα, όμως το θέμα παραμένει ανοιχτό. Όπως είχαμε σημειώσει ξανά ως προς την εικόνα του Ολυμπιακού όσο περνούσε ο καιρός οι ερυθρόλευκοι αντί να βελτιώνονται έδειχναν πως η απόδοσή τους έπεφτε σταδιακά. Επί εποχής Περέιρα οι Πειραιώτες σίγουρα δεν ήταν στο επίπεδο που περίμενε και ήθελε ο κόσμος αλλά και οι ιθύνοντες της ομάδας. Αυτό είναι φανερό από όποια σκοπιά και εάν το δει κανείς. 
Αν και αρχικά η ομάδα φάνηκε να... δένει για τα καλά αμυντικά και να εμφανίζει ένα πιο καλό πρόσωπο, λίγο μετά φανέρωσε τα ίδια προβλήματα που είχε και με τον Μίτσελ. Είχε... ζητήματα στο θέμα της κάλυψης χώρων, στον τρόπο που έπαιζε άμυνα βέβαια μεγάλα προβλήματα στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων αλλά και στο ότι ακόμα και σε ματς που έβγαιναν πολλές φάσεις υπήρχε η δυσκολία στην τελική προσπάθεια και το σκοράρισμα.
Στον Ίβηρα τεχνικό πιστώνονται επιλογές σε θέματα προσώπων στην ενδεκάδα, οι... δοκιμές σε θέσεις, η διάταξη που επέλεγε καθώς και η διαχείριση του ρόστερ. Όπως επίσης είναι εμφανές ότι κανένας παίκτης του Ολυμπιακού δεν παρουσίασε καλύτερη εικόνα σε σχέση με αυτό που ήταν πριν. Ή θα ήταν σταθερός στην απόδοση που είχε ή χειρότερος...
Ως προς τον τελικό του Κυπέλλου με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ η εικόνα του Α' μέρους για τον Ολυμπιακό μόνο θετική δεν ήταν. Στο Β' ημίχρονο όμως τα πράγματα άλλαξαν. Οι Πειραιώτες βελτιώθηκαν αισθητά, ήταν πιο ουσιαστικοί δημιουργικά και επιθετικά και πέτυχαν εν τέλει μία άνετη και δίκαιη νίκη με τους Ακρίτες (σ.σ. 3-1 στον τελικό του Κυπέλλου του ΟΑΚΑ). Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός αποτύγχανε να πάρει το Κύπελλο ο Περέιρα θα είχε ήδη αποχωρήσει μαζί με το επιτελείο του.
Τώρα έχοντας κερδίσει νταμπλ με τον σύλλογο τα δεδομένα διαφοροποιούνται. Δεν είναι τόσο εύκολο να δείξεις την έξοδο σε έναν τεχνικό που έχει πάρει δύο τίτλους. Ωστόσο ακόμα και με το νταμπλ ο Περέιρα δεν μπορεί να νιώθει και τόσο σίγουρος για την θέση του. Δεν πρόκειται για απόφαση Δ.Σ. αλλά για προσωπική απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη. 
Εκείνος το... πήρε πάνω του για την αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο με την αποχώρηση του Μίτσελ και την έλευση του Βίτορ Περέιρα. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Όμως μία αλλαγή τεχνικής ηγεσίας αυτήν την ώρα δεν βγάζει και την ανάλογη εικόνα για τον Ολυμπιακό. Καθώς δεν θα φανεί και ότι πιο φυσιολογικό το να αποδεσμευτεί ένας προπονητής που έχει πάρει νταμπλ. Και σίγουρα θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για το μέλλον για τον οποιονδήποτε πολύ σοβαρό υποψήφιο για τον πάγκο της ομάδας...
Ο ισχυρός άνδρας των νταμπλούχων θα είναι ο άνθρωπος που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο θέμα του Περέιρα. Αυτός είναι εξάλλου ο άνθρωπος για τις εύκολες και τις δύσκολες και σκληρές αποφάσεις. Το γεγονός πάντως πως ο Πορτογάλος έκανε... νύξη για το ύψος του μπάτζετ και τις επιλογές παικτών δείχνει πως έχει γίνει αποδέκτης ορισμένων αρνητικών μηνυμάτων, ειδικά από την στιγμή που δεν έπεισε και τόσο για το έργο του...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: