Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ο φετινός απολογισμός και η επόμενη μέρα στη Ρεάλ!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για αυτά που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, όσα ακολούθησαν μέσα στη σεζόν και τι χρειάζεται πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης για να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών.
Ο αγώνας κόντρα στη Χετάφε ήταν ο τελευταίος της Ρεάλ για φέτος, με τη «βασίλισσα» να ολοκληρώνει μια καταστροφική σεζόν, που στο ξεκίνημά της φαινόταν ονειρεμένη. Το... ταμείο, όμως, γίνεται πάντα στο τέλος και οι Μαδριλένοι έμειναν χωρίς τίτλο μέσα στο 2015. Το Ευρωπαϊκό Σούπερ-καπ τον περασμένο Αύγουστο και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων τον Δεκέμβριο ήταν τα δύο τρόπαια που κατέκτησε η Ρεάλ μέσα στη σεζόν, όμως και τα δύο ήταν απόρροια... της προηγούμενης.
Τι ήταν όμως αυτό που πήγε λάθος, αν και οι «μερένγκες» είχαν όλα τα απαραίτητα εχέγγυα για να παραμείνουν στην κορυφή και φέτος; Το FourFourTwo του gazzetta.gr κάνει έναν απολογισμό από το περασμένο καλοκαίρι έως σήμερα και παρουσιάζει τις κινήσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν, ώστε η Ρεάλ να αφήσει πίσω της το καταστροφικό 2014-15.
Το πάρε-δώσε του 2014
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε δικούς της δύο ποδοσφαιριστές, που «έλαμψαν» στα γήπεδα της Βραζιλίας. Τον Χάμες Ροντρίγκες και τον Τόνι Κρόος. Με την άφιξη των δύο νέων galacticos, δεν έμενε χώρος στη μεσαία γραμμή για ποδοσφαιριστές, όπως ο Άνχελ Ντι Μαρία και ο Τσάμπι Αλόνσο, που αποχώρησαν. Για τους παίκτες που αποτέλεσαν τα 2/3 του κέντρου στην πετυχημένη σεζόν 2013-14, τη ραχοκοκαλιά της ομάδας δηλαδή.
Στις 30 Αυγούστου 2014 γράφαμε πως ο Φλορεντίνο Πέρεθ κάνει το ίδιο λάθος με αυτό του 2003, όταν έδιωξε τον Μακελελέ για χάρη των galacticos και τα αποτελέσματα στο τέλος της σεζόν μας επιβεβαιώνουν. Κι αν αντι-Ντι Μαρία ήταν ο Χάμες, σε καμία περίπτωση αντι-Τσάμπι Αλόνσο δεν ήταν ο Κρόος. Κλασικό αμυντικό χαφ ο ένας, οκτάρι ο άλλος. Και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο αμυντικός μέσος είναι απαραίτητος, ειδικά στα κρίσιμα παιχνίδια.



Η απώλεια του Μόντριτς
Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειχνε μια καλοκουρδισμένη μηχανή στο πρώτο κομμάτι της σεζόν. Το απόλυτο ρεκόρ με τις 22 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις προκαλούσε τρόμο σε κάθε αντίπαλο, ωστόσο μέσα σε αυτό το διάστημα ήρθε ο τραυματισμός του Λούκα Μόντριτς σε έναν αγώνα της Κροατίας με την Ιταλία, που τον άφησε εκτός δράσης για τέσσερις μήνες.



Η απώλειά του αποδείχθηκε καθοριστική, αφού μέσα σε αυτό το διάστημα η Ρεάλ αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ισπανίας και έχασε το προβάδισμα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Με την επιστροφή του, η «βασίλισσα» άρχισε να βρίσκει ξανά ισορροπία στη μεσαία γραμμή, όμως ένας νέος τραυματισμός του στο παιχνίδι κόντρα στη Μάλαγα για το πρωτάθλημα, τον άφησε στα «πιτς» για όλη την υπόλοιπη σεζόν. Η απουσία του ήταν αισθητή στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Γιουβέντους.



Οι απαραίτητες 2+1 μεταγραφές
Η φετινή σεζόν ανήκει στο παρελθόν και πλέον στη Ρεάλ είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν την επόμενη μέρα. Ανεξάρτητα με την απόφαση του Φλορεντίνο Πέρεθ για παραμονή ή όχι του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της ομάδας, ο πρόεδρος της «βασίλισσας» οφείλει να σκεφτεί... μπασκετικά, ώστε να επιστρέψει η ομάδα του στις επιτυχίες. Όπως το περσινό καλοκαίρι, η Ρεάλ στο μπάσκετ «διάβασε» τις αδυναμίες της, αποκτώντας παίκτες-σκυλιά (αντί για επιπλέον αστέρες) και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, έτσι πρέπει να κάνει και η ποδοσφαιρική Ρεάλ.
Όχι ξανά galacticos. Η ομάδα «πονάει» σε δύο θέσεις και θέλει δύο ενδεκαδάτους παίκτες. Έναν τερματοφύλακα και έναν αμυντικό μέσο. Όσο μένει κάτω από τα δοκάρια ο Ίκερ Κασίγιας, το κακό είναι διπλό. Τόσο για το δικό του «μύθο», όσο και για την ομάδα. Ο διακαής πόθος είναι ο Νταβίντ Ντε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως ίσως αξίζει μια παραπάνω ευκαιρία ο Κέιλορ Νάβας. Όσο για τη θέση του αμυντικού μέσου, εκεί πρέπει ο Φλορεντίνο Πέρεθ να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Με τον Κεντίρα στην εξέδρα (και πλέον εκτός Μπερναμπέου) και τον Ιγιαραμέντι στον πάγκο, η Ρεάλ αναγκάστηκε να παίξει μέχρι και με τον Σέρχιο Ράμος 6αρι. Ο παίκτης σε αυτή τη θέση είναι το «κλειδί», όσο κι αν ούτε πολλά γκολ θα βάζει, ούτε εντυπωσιακές ντρίμπλες θα κάνει. Το... +1 της υπόθεσης είναι ένα αξιόπιστο back up του Καρίμ Μπενζεμά. Ο Τσιτσαρίτο μπορεί να έδωσε την πρόκριση κόντρα στην Ατλέτικο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ποτέ δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Κάρλο Αντσελότι. Κάρλο Αντσελότι είπαμε; Τι καλύτερο μπορεί να κάνει ο Ράφα Μπενίτεθ;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: