Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, δεν πείθουν, ακόμα και σαν μνηστήρες της 2ης θέσης!!


ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, δεν πείθουν, ακόμα και σαν μνηστήρες της 2ης θέσης

O Kώστας Μιαούλης γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού στην Κομοτηνή, τα σφάλματα του Στραματσόνι και την κακή αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζουν τόσο το "τριφύλλι" όσο και ο ΠΑΟΚ.

Το αποψινό ματς στην Κομοτηνή, ο Παναθηναϊκός δεν το λογάριασε όσο θα έπρεπε. Δεν το προετοίμασε καλά, απέναντι σε μία ομάδα που, παρά το γεγονός πως στη συνείδηση πολύ κόσμου, είναι καταδικασμένη, στην συγκεκριμένη σειρά των έξι πολύ δύσκολων αγώνων πούλησε ακριβά το τομάρι της. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός που κέρδισαν την ομάδα της Κομοτηνής, πιέστηκαν πολύ. Οι «πράσινοι», όφειλαν να δείξουν μεγαλύτερη διάθεση και σοβαρότητα στο αποψινό παιχνίδι.

Αυτός που πιάστηκε εντελώς αδιάβαστος, ήταν ο Στραματσόνι. Σε ορισμένα πράγματα που είπε ο Ιταλός, μετά το τέλος του αγώνα, όπως είναι η έλλειψη προσωπικότητας είχε και έχει δίκιο. Καλοί και εξελίξιμοι πολλοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, αλλά σε ένα ματς που βρίσκεσαι να χάνεις από το 27’ με 1-0 από την προτελευταία ομάδα της Λίγκας, δεν μπορείς να φτιάχνεις όλες κι όλες 2-3 φάσεις, για μία ώρα και βάλε στο υπόλοιπο ματς. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά οι «πράσινοι» δεν έχουν να «φωνάξουν» για κάτι σε αυτό το ματς. Δύο λάθος υποδείξεις των βοηθών, η αποβολή του Κουτρουμπή είναι ολόσωστη, αφού τραβολογάει για πολύ ώρα τον Χαβίτο στην φάση της 2ης κίτρινης.

Ο Στραματσόνι σε ένα ματς που έχανε λοιπόν, έκανε δύο αλλαγές στο 86’ και στο 88’ λεπτό. Αυτή ήταν η αντίδραση του, μαρτυρά πως κι εκείνος, ακόμα και μέσα στη διάρκεια του, το ματς δεν το διαχειρίστηκε καθόλου καλά. Κι είναι επίσης κάτι που πρέπει να προβληματίζει, το γεγονός πως όσο περνούσε η ώρα, απειλούσε όλο και λιγότερο.

Ο Παναθηναϊκός με αυτή την αλλαγή προπονητή κι επειδή αρκετοί από τους αναγκαίους ποδοσφαιριστές του, που ήρθαν το καλοκαίρι, αρχίζουν τώρα να μπαίνουν στην ομάδα, διατρέχει έναν σοβαρό κίνδυνο. Οι «πράσινοι», πρέπει να μονταριστούν σαν ένα καινούριο σύνολο από την αρχή. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αστάθεια από παιχνίδι σε παιχνίδι και το «τριφύλλι» κινδυνεύει να χάσει έδαφος και έναντι της ΑΕΚ, που αυτή τη στιγμή, δείχνει να έχει μια συνεπή βελτίωση και ανοδική πορεία.

Κάπου τα ίδια ισχύουν και για τον ΠΑΟΚ, που κέρδισε. Εδώ και αν μπορεί να γίνει κουβέντα για την διαιτησία. Για να είμαι δίκαιος στην αρχή του αγώνα, οι βοηθοί στις πρώτες τέσσερις υποδείξεις τους, δεν έχουν πετύχει ούτε τον λήγοντα, με πιο κραυγαλέα φάση το τετ-α-τετ που φεύγει ο Μακ. Πλην όμως ο «Δικέφαλος» του Βορρά κατακτά ένα ακόμα τρίποντο με ένα πέναλτι που δίνει ο Μήτσιος και δεν είναι. Ένα πέναλτι που αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός, θα το συζητούσαμε για...εβδομάδες. Ο ΠΑΟΚ παρά την σαφέστατη εύνοια που έχει, τουλάχιστον σε σύγκριση με ΠΑΟ και ΑΕΚ, από την διαιτησία παρουσιάζεται εξαιρετικά προβληματικός και συνεχώς έχει απώλειες σε έμψυχο δυναμικό.

Αυτή τη στιγμή, με τον τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, αν η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει το ματς με τον Λεβαδειακό, στην κούρσα για την 2η θέση η «Ένωση» έχει σαφέστατο προβάδισμα. Κι αυτό όχι εξαιτίας της βαθμολογίας, αλλά γιατί εκείνη δείχνει να βελτιώνεται και πως έχει ακόμα να δώσει σε άνοδο απόδοσης. Την ίδια στιγμή Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, καλούνται να ξεπεράσουν σοβαρά προβλήματα. Ειδικά στο «τριφύλλι» πρέπει κάποια στιγμή, ν’ ασχοληθούν περισσότερο με την ομάδα και το πώς θα βελτιωθεί, παρά με όλα τα υπόλοιπα. Οι επιλογές από τις μεταγραφές μέχρι και οι αλλαγές σε συγκεκριμένα πόστα μέσα στην ομάδα που αφορούν και το αγωνιστικό τμήμα και θέσεις στον περίγυρο της ομάδας, μόνο επιτυχημένες δεν ήταν...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: