Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Το βραβείο στον Μάρεϊ, το κράξιμο στον Φέρι!!


Το βραβείο στον Μάρεϊ, το κράξιμο στον Φέρι

Ο Βρετανός τενίστας αναδείχθηκε Αθλητική Προσωπικότητα της Χρονιάς για το BBC και καταχειροκροτήθηκε. Στον αντίποδα, ο Φέρι πρέπει να μετάνιωσε την στιγμή που πάτησε το πόδι του στην τελετή…

Τον τίτλο της κορυφαίας Αθλητικής Προσωπικότητας κατέκτησε για 2η φορά μέσα σε τρία χρόνια ο Άντι Μάρεϊ και όχι άδικα. Ο 28χρονος τενίστας υπήρξε ο ηγέτης της βρετανικής ομάδας που κέρδισε το πρώτο Davis Cup μετά από 79 χρόνια.

Ο Μάρεϊ, εμφανώς ικανοποιημένος κατά την διάρκεια της βράβευσής του, συνεχάρη όλη την ομάδα για το επίτευγμα και δήλωσε: «Τα τελευταία 5 χρόνια ήταν ένα απίθανο ταξίδι. Ήμασταν στον πάτο του τένις και τώρα είμαστε στην κορυφή. Έχω αφιερώσει τη ζωή μου σε αυτό το άθλημα και δουλεύω πολύ σκληρά για να σας κάνω χαρούμενους».

Την δεύτερη θέση πήρε ο αθλητής του ράγκμπι Κέβιν Σάινφιλντ και τρίτη ήρθε η επταθλήτρια Τζέσικα Ένις Χιλ.

Έντονες αντιδράσεις για τον Φέρι

Το κλίμα για τον Τάισον Φέρι όμως, δεν ήταν το ίδιο φιλικό. Ο πυγμάχος από το Μάντσεστερ με τις κατά καιρούς δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους, τις γυναίκες αλλά και το θέμα της έκτρωσης, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τις ενώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Λίγες ώρες πριν την απονομή των βραβείων, σε συνέντευξή του ερωτώμενος για το αν θα τον συνοδεύει η σύζυγός του στην τελετή απάντησε πως όχι διότι: «Έχει να μου μαγειρέψει». Λίγο αργότερα, χειροτέρεψε τα πράγματα υπονοώντας πως όταν εκείνη δεν βρίσκεται στην κουζίνα είναι «Αλυσοδεμένη στο κρεβάτι».

inner

Περίπου 130,000 άνθρωποι υπέγραψαν επιστολή στο BBC με την οποία ζητούσαν να εξαιρεθεί ο Φέρι από την λίστα των υποψηφίων ενώ 30-40 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το SSE Arena στο Μπέλφαστ για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του.
Το BBC ωστόσο, δεν προέβη σε καμία διαγραφή. Μάλιστα ο βρετανός μποξέρ είχε την ευκαιρία να απολογηθεί κατά την διάρκεια των βραβείων: «Αν είπα κάτι το οποίο πλήγωσε κάποιους, λυπάμαι. Έχω πει πολλά πράγματα στο παρελθόν, αλλά δεν είχα ποτέ πρόθεση να πειράξω κανέναν. Δεν είμαι και πολύ σοβαρός τύπος», δήλωσε μεταξύ άλλων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: