Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Πισωγύρισμα για Παναθηναϊκό!!

Αλλιώς τα υπολόγιζε, αλλιώς του ήρθαν! Ύστερα από δύο σερί νίκες, ο κακός Παναθηναϊκός έπεσε θύμα του προτελευταίου Πανθρακικού (1-0), ο οποίος πέτυχε την πρώτη εντός έδρας νίκη του.

Πισωγύρισμα για Παναθηναϊκό!«Μαύρα» Χριστούγεννα για τον Παναθηναϊκό!

Ύστερα από δύο νίκες με Βέροια και Αστέρα Τρίπολης, οι πράσινοι τα βρήκαν σκούρα στην Κομοτηνή και ηττήθηκαν απ’ τον πολύ ωραίο και τακτικά σωστό Πανθρακικό (1-0), ο οποίος με τη σειρά του πανηγύρισε το πρώτο φετινό εντός έδρας τρίποντό του.

Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Ροτζέριο Μάρτινς (28’), με τους πράσινους να παρουσιάζουν άσχημη εικόνα και να έχουν μόνο 2-3 καλές στιγμές (δοκάρι ο Καρέλης στο πρώτο μέρος).

Σε κακή βραδιά και ο Στραματσόνι, που μπέρδεψε την ομάδα του με την αλλαγή συστημάτων, ενώ άργησε πολύ να αλλάξει πρόσωπα, με τους Αμπέντ-Πέτριτς να μπαίνουν στο ματς στο τελευταίο πεντάλεπτο. Αυστηρή αποβολή για Κουτρουμπή, με δεύτερη κίτρινη, στο 84'.

Το ματς

Προτού καλά-καλά ζεσταθούν απ’ το κρύο οι θεατές και αρχίσουν οι παίκτες να «ζεσταίνονται», ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή και τα μέτρα που κέρδιζε όσο κυλούσε ο χρόνος. Ωστόσο, στο 8’ ο Αθανασιάδης σταμάτησε την κοντινή προβολή του Καλτσά κι έβαλε «φρένο» στην όρεξη των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Στραματσόνι δεν απειλούνταν ιδιαίτερα, είχαν την κατοχή, πίεζαν από τα δεξιά κυρίως με Βέμερ-Ζέκα-Καλτσά, αλλά φάσεις δεν έβγαζαν. Κι όσο συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση, όλο και περισσότερο ο Πανθρακικός… έπαιρνε τα πάνω του.

inner

Η άμυνα του τριφυλλιού έδειχνε πως δεν πατούσε πολύ καλά. Και πάνω εκεί… πάτησαν οι γηπεδούχοι για να οδηγήσουν στα σχοινιά τον αντίπαλό τους. Στο 26’, λοιπόν, ο Ντιγκινί υποδέχθηκε ωραία την μπάλα, οι παίκτες του Στραματσόνι… παρατηρούσαν, ο άσος του Πανθρακικού είδε το κενό, έδωσε στον Μάρτινς κι αυτός έκανε το 1-0, τιμωρώντας την αδράνεια. Αυτό το τέρμα «πλήγωσε» και την ψυχολογία των πράσινων που έδειχναν μπλοκαρισμένοι. Ακόμα κι έτσι όμως παραλίγο να έρθει η ισοφάριση… Βέμερ-Καλτσάς συνεργάστηκαν πολύ ωραία, αλλά η κεφαλιά του Καρέλη στο 41’ σταμάτησε στο δοκάρι και διατηρήθηκε το 1-0.
inner

Το πρώτο ημίχρονο είχε «χαθεί». Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν την ανατροπή και την… κυνήγησε με το καλημέρα στην επανάληψη, πιέζοντας ασφυκτικά (στο 70% η κατοχή) τον Πανθρακικό. Το τριφύλλι κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, είχε κλείσει στα καρέ τους τους Θρακιώτες, όμως όλες οι υποψίες φάσεις (με κυριότερη την κοντινή κεφαλιά του Καρέλη) οδηγούσαν στο… κενό. Κι εκεί που πίεζε η ομάδα του Στραματσόνι, αυτή του Ελευθερόπουλου (πολύ σωστά τακτικά στημένη) ήταν που έφτανε πιο κοντά στο γκολ. Την μία όμως ο Κουτρουμπής έσωσε με τάκλιν την παραβίαση (σε σουτ του Ντιγκινί μετά από πούλημα της μπάλας του Ζέκα), την άλλη ο Στιλ ήταν σε ετοιμότητα, την… παράλλη, στο 70’, το δοκάρι έσωσε τον Σάντσεθ να μην πετύχει αυτογκόλ (σε κοντινή προβολή κι ενώ προσπαθούσε να διώξει)! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: