Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Μπλάτερ: «Ακόμη και μέσα στη FIFA δεν έχουν καταλάβει γιατί τιμωρήθηκα»


Μπλάτερ: «Ακόμη και μέσα στη FIFA δεν έχουν καταλάβει γιατί τιμωρήθηκα»

Ο Ζεπ Μπλάτερ εξέφρασε τη λύπη του για την τιμωρία που του επιβλήθηκε, επεσήμανε ότι δεν την αποδέχεται και πως δεν μπορούν ακόμη και μέλη της FIFA να καταλάβουν τον λόγο που τιμωρήθηκε.

Εμφανώς σε κακή ψυχολογική κατάσταση από την καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Ηθικής της FIFA ο Ζεπ Μπλάτερ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με τα όσα αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής.

«Το να πω ότι είναι μια ημέρα μεγάλη για τη FIFA θα είναι ένα λάθος», ανέφερε ο Ελβετός ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι έγινε ο σάκος του μποξ σε μια οργάνωση για την οποία έχει δώσει όλη του τη ζωή και έκανε αναφορά στον Νέλσον Μαντέλα και τα όσα πρέσβευε για τον ανθρωπισμό τα οποία όπως –άφησε να εννοηθεί- δεν τηρούνται στην περίπτωση του.

«Ο Νέλσον Μαντέλα μιλούσε για τον ανθρωπισμό. Είναι ο κόσμος μας. Χρειάζεται μόνο να σεβόμαστε τους ανθρώπους. Το λέω γιατί το 2010 είχαμε ως σλόγκαν αυτό στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα σλόγκαν το οποίο ουσιαστικά είχε δημιουργηθεί από τον Νέλσον Μαντέλα. Το λέω αυτό σήμερα γιατί απλώς είμαι αποδέκτης μιας νέας τιμωρίας. Γιατί τα ΜΜΕ έχουν λάβει την είδηση πριν από τα άτομα που αφορά; Δεν ξέρω», τόνισε και πρόσθεσε:

«Είμαι λυπημένος. Είμαι λυπημένος γιατί παραμένω ένας σάκος του μποξ. Είμαι λυπημένος για το ποδόσφαιρο. Είμαι λυπημένος για τα περισσότερα από 400 μέλη της FIFA. Είμαι λυπημένος από τον τρόπο με τον οποίο με αντιμετωπίζουν».

Ο Μπλάτερ επεσήμανε ότι είχε πιστέψει αυτός και οι συνεργάτες του ότι είχε πείσει για την αθωότητα του τα μέλη της Επιτροπής και υποστήριξε πως τα μέλη της FIFA δεν έχουν καταλάβει τον λόγο που τιμωρήθηκε...

«Μπορείτε να με πείτε αισιόδοξο. Πιστέψαμε ότι είχαμε πείσει την Επιτροπή για τις πληρωμές μεταξύ της FIFA και τον Μισέλ Πλατινί για ένα συμβόλαιο το οποίο ποτέ δεν τερματίστηκε. Είχαμε μια συμφωνία κυρίων. Αυτή έγινε το ’98 μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο όταν ο Πλατινί με προσέγγισε και μου είπε πως θέλει να δουλέψει για την FIFA. Μου είπε «ειμαι ένας άνθρωπος του οποίου οι υπηρεσίες είναι ακριβές». Του απάντησα εντάξει αλλά θα σε πληρώσουμε αργότερα. Αυτό που με άφησε άφωνο είναι ότι δεν πίστεψαν την ύπαρξη της συμφωνίας αυτή.

Εχω τιμωρηθεί με οκτώ χρόνια για ποιον λόγο; Οι άνθρωποι της FIFA πραγματικά δεν μπορούνε να καταλάβουν γιατί ο πρόεδρος τιμωρήθηκε».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: