Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

«Ο πρώτος που θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα είναι ο Παναιγιάλειος»


«Ο πρώτος που θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα είναι ο Παναιγιάλειος»

Έτοιμος να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Football League είναι ο Παναιγιάλειος σύμφωνα με όσα είπε στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ομάδας, Αντώνης Ρέλλας.

Η πρώτη ομάδα που θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Football League είναι ο Παναιγιάλειος και όχι η Παναχαϊκή ή ο Πανελευσινιακός, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της «Μαύρης Θύελλας», Αντώνη Ρέλλα, ενώ ανέφερε πως η νυν διοίκηση της ομάδας δεν μπορεί να τη στηρίξει οικονομικά (ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Μοχάμεντ Μαρσέντι απέσυρε το ενδιαφέρον του). Ο πρόεδρος του Παναιγιάλειου έριξε τα βέλη του, επίσης, προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, όσο και προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Σήμερα υπάρχουν πολύ σημαντικά και καίρια θέματα. Λυπάμαι, αλλά δυστυχώς σε κάποιον έπρεπε να πέσει ο κλήρος. Ομάδα δεν θα υπάρχει αύριο. Και δεν θα υπάρχει αν δεν εμφανιστεί κάποιος να στηρίξει την προσπάθεια. Ενημερώθηκα το Σάββατο ότι ο κύριος Μορσέντι απέσυρε το ενδιαφέρον του. Δεν μπορεί να χρηματοδοτεί άλλο. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Δεν μπορούμε να στηρίξουμε άλλο. Η διοίκηση στηρίχτηκε στη συνέπειά της και γι' αυτό κάναμε ό,τι ήταν δυνατό να ανακτήσουμε την αξιοπιστία που υπήρχε. Νομίζαμε ότι βάλαμε την οικογένειά μας σε μία τάξη και μία σειρά. Σήμερα είναι η ώρα μηδέν για τον Παναιγιάλειο και το εννοώ.

Θα πω την αλήθεια. Μπορεί να λέμε ότι θα αποχωρήσει η Παναχαϊκή, η Ελευσίνα... Η πρώτη ομάδα που θα αποχωρήσει θα είναι ο Παναιγιάλειος. Αυτή η διοίκηση δεν μπορεί να δεχτεί ότι κανείς δεν θα πληρώνεται και δεν πρόκειται να βρει άλλους τρόπους για να βγει η χρονιά. Έχω κάνει πολλά λάθη. Ενημερώθηκα από τον εκπρόσωπο του Μορσέντι, τον κύριο Ανδριόπουλο ότι δεν υπάρχει πια χρηματοδότης. Είναι δύσκολη μέρα για όλους.

Πρέπει οι εργαζόμενοι να ξέρουν το «αύριο». Τα σημεία της αρχικής συμφωνίας με τον Αιγύπτιο ήταν τρία. Μπαίνοντας να βάλει 200 χιλιάδες, κάτι που έκανε, αλλά τα άλλα δύο δεν τα υλοποίησε. Σε όλα τα άλλα ήταν αναξιόπιστος. Στη μεταβίβαση με το τίμημα που είχαμε πει και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Έκανε πίσω. Ομάδα δεν υπάρχει. Για εμάς που διοικούμε δεν υπάρχει αύριο. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά για εμάς είναι οδυνηρό. Δεν διανοούμαι ποτέ ότι κάποιος θα δουλέψει και δεν θα πληρωθεί. Το καλοκαίρι ήμουν ξεκάθαρος. Δεν κρυφτήκαμε. Θα είμαστε μάλλον η πρώτη ομάδα που αποχωρεί και η μοναδική δυστυχώς που δεν χρωστά πουθενα εκτός από τα τρέχοντα. Αυτό με λειπεί πολύ.

Είναι κρίμα αυτή η ομάδα που προσπάθησε πάρα πολλά και δεν τα κατάφερε. Ομάδες όπως ο Αρης, η ΑΕΚ, η Νίκη Βόλου, ο ΟΦΗ χρεοκόπησαν σκόπιμα. Αφού του το επέτρεπε ο νόμος δεν θα το κατακρίνω. Η ομάδα είναι σε ώρα μηδέν. Εύχομαι και προσεύχομαι να βρεθεί κάποιος και να δώσει λύση, γιατί εμείς αδυνατούμε. Είναι αρχή μας όποιος δουλεύει να πληρώνεται. Καλύτερα στο Α' τοπικό. Νιώθω προδομένος, αλλά θέλω να είμαι ξεκάθαρος.

Νιώθαμε σιγουριά, η οποία δεν υπάρχει πλέον. Κάθε επιχειρηματίας έχει τους δικούς του λόγους. Σε ό,τι συμφωνήσαμε ο Μορσέντι ήταν ασυνεπής πλην του πρώτου σκέλους. Δεν είναι η ώρα των ευθυνών. Προσπάθησα για το καλύτερο. Ο Παναιγιάλειος είναι ένας. Αν δεν βρεθεί λύση σε 10 ημέρες με πλήρη ευθύνη το λέω ότι δεν θα υπάρχει ομάδα. Η αξιοπρέπεια μιας ομάδας είναι και η συνέπειά της. Ξεκινήσαμε πριν τέσσερα χρόνια επί εποχής Κουρμπανά μια ομάδα φίλων και προσπαθήσαμε με απόλυτη συνέπεια να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αν δεν υπάρξει κάτι καλύτερο με τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις που πρέπει, δεν υπάρχει αύριο. Ο καθένας θα πάρει τον δρόμο του. Εμείς θα απολογηθούμε, γιατί αποτύχαμε.

Πιστέψαμε σε ψεύτικα λόγια και αυτό με πικραίνει πολύ. Έχουμε δώσει τα πάντα γι' αυτή την ομάδα. Ζήσαμε την απόλυτη κοροϊδία. Δεν μπορπούσα να κάνω κάτι. Ο λόγος είναι πάνω από συμβόλαιο. Οι παίκτες έχουν συμβόλαια, αλλά ο λόγος είναι πάνω από αυτά. Σε αυτό βασιστήκαμε»
.

Για τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και την πολιτεία ο πρόεδρος του αχαϊκού συλλόγου ανέφερε τα εξής:

«Κάποιοι ζουν στον κόσμο τους. Αν ο Κοντονής θέλει να φτιάξει το ποδόσφαιρο, να αφήσει την ΕΕΑ να διαλύσει τα πάντα. Από αύριο θα δέχομαι επιθέσεις, αλλά είναι έχω γνώση του τι λέω. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Καθόρισαν την τύχη μιας ομάδας που δεν έχει εμπλοκή σε «στημένα». Το αποδεικνύουν οι αποφάσεις των δικαστών. Αν νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κοντονής νομίζουν ότι η ΕΕΑ θα υποκαταστήσει το αθλητικό δίκαιο, με γεια τους με χαρά τους. Εγώ πρώτος ξεκινάω πόλεμο.

Κάποιο μέλος της επιτροπής και εισηγήτρια για τα «ύποπτα» δύο εβδομάδες πριν είχε βγάλει ήδη την απόφαση. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα το κυνηγήσουμε μέχρι τέλους, είτε είμαστε διοίκηση, είτε όχι. Είναι θέμα τιμής. Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Παναιγιάλειος. Τις παθογένειες τις ξέρουμε. Δεν είναι ποδοσφαιρικό το πρόβλημα, είναι η πολιτεία. Και αυτή μας καταδίκασε για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους. Ας με τρέχουν στα δικαστήρια και ας μου κάνουν μήνυση. Δεν φοβάμαι τίποτα. Ξεκινάμε πόλεμο με την καλή έννοια. Αν νομίζει ο Κοντονής και το επιτελείο του ότι η ΕΕΑ θα υποκαταστήσουν την αθλητική δικαιοσύνη να μας το πουν. Ο Υπουργός έκανε μεγάλο αγώνα για να βάλει τακτικούς δικαστές. Γιατί το έκανε; Ας βάλει αυτούς τους διορισμένους τύπους να το κάνουν.

Η Μαρούπα είναι στην επιτροπή από το 2008. Τότε που πήγαιναν άδειοι φάκελοι από Άρη, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Νίκκη Βόλου. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πολιτεία με το σάπιο σύστημα. Δεν μπορώ να ευχηθώ καλές γιορτές. Ας κάνουν υπομονή ο κόουτς και οι παίκτες μήπως βοηθήσει η Παναγία να κάνουμε κάτι καλύτερο. Εξαπατηθήκαμε σε ένα θέμα που δεν υπήρχε λόγος, σε ένα σίριαλ που δεν υπήρχε λόγος. Να αποδεχτούμε την κατάσταση όπως είναι. Μην ντρεπόμαστε. Η ιστορία του Παναιγιαλείου είναι μεγάλη. Να ντρεπόμαστε μόνο αν τον καταντήσουμε εκεί που ήταν. Για τον Παναιγιάλειο δεν υπάρχει αύριο.

Ήταν προσχηματικό για τον επενδυτή το θέμα της μεταβίβασης. Πήγαμε στην ΕΕΑ, ξέραμε τι ήθελε η Επιτροπή. Για μένα από πλευράς του επενδυτή ήταν προσχηματικό και ψεύτικο. Για μένα πρέπει να καταργηθεί η ΕΕΑ. Εξυπηρετεί την εκάστοτε πολιτεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΕΑ τα μεθόδευσαν όλα αυτά και είναι επικίνδυνοι. Τέσσερις φορές πήγαμε εκεί. Τη μία μας ειρωνεύονταν, την άλλη με αλαζονεία, μας έλεγαν ότι είμαστε το ίδιο.

Το προσύμφωνο δεν υλοποιήθηκε. Εξαπατηθήκαμε. Μας έδωσαν μόνο ανάσα να φτάσουμε μέχρι εδώ. Την Τετάρτη μας έλεγαν ότι είναι όλα όμορφα και ωραία. Και την Παρασκευή ότι περνούσαμε στα επόμενα στάδια». Όταν ο Ρέλλας ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι ο εκπρόσωπος του Μορσέντι, Δημήτρης Ανδριόπουλος στο ημίχρονο του αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη μεταβίβαση, απάντησε: «Δεν ξέρω τίποτα. Το Σάββατο είχαμε συμβούλιο και μας είπε ευθέως ότι ο Αιγύπτιος δεν μπορεί. Του είπα ότι τώρα χρειάζεται στήριξη η ομάδα, να πάμε μια χαρά. Τι θα γίνει; Θα γεννήσει η κότα στις 15 Ιανουαρίου;

Είπαμε να πάμε στα αποδυτήρια και να ενημερώσει τους παίκτες και έφυγε. Θεωρώ τον εαυτό μου εξαπατημένο. Είμαστε εδώ όλοι. Στις 10 Ιανουαρίου παίζουμε. Υπάρχει διάστημα 20 ημερών για να βρεθεί λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: