Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Το «κίτρινο τρένο» και η διαφορά με πέρυσι…!!


Το «κίτρινο τρένο» και η διαφορά με πέρυσι…

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sportfm.gr για τον διαφορετικό Άρη, που δεν χάνει φέτος την άνοδο ούτε με… αυτοκτονία, αλλά και κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τους ομίλους της Γ’ Εθνικής.

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής βρίσκεται στου δρόμου τα μισά και πλέον μπορούν να βγουν ξεκάθαρα συμπεράσματα για τη μάχη της ανόδου. Ρίχνοντας μια ματιά στους τέσσερις ομίλους, υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία, που αξίζει να καταγραφούν. Άλλωστε, επειδή μιλάμε για ερασιτεχνική κατηγορία, δεν τυγχάνει μεγάλης προβολής.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο Άρης είναι το πιο «βαρύ» όνομα, το οποίο… κυκλοφορεί στην τρίτη τη τάξει κατηγορία και φαίνεται ότι φέτος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να επιστρέψει στη Football League. Μετά από 16 αγωνιστικές, οι «κίτρινοι» οδηγούν με άνεση την κούρσα στον Α’ όμιλο, έχοντας αποκτήσει πλέον διψήφια διαφορά από τους διώκτες τους. Ο Νέστος Χρυσούπολης και η Δόξα Δράμας είναι ανταγωνιστικές ομάδες, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό για να δυσκολέψουν την ξέφρενη πορεία των Θεσσαλονικέων.

Σε σχέση με πέρυσι, ο Άρης παρουσιάζεται εντελώς διαφορετικός. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στους αριθμούς, θα το καταλάβει. Το +10 που έχουν αποκτήσει οι «κίτρινοι» ήταν ο βασικός στόχος στο πρώτο μισό της σεζόν, όπως αποκάλυψε ο «Αλενατόρε» στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Έβρο Σουφλίου. Φέτος, σε 16 παιχνίδια, ο Άρης μετράει 14 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα και σε 15 ματς, ο απολογισμός ήταν 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, που έφερναν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην τρίτη θέση, πίσω από Πανσερραϊκό και Καβάλα. Η διαφορά είναι τεράστια, δεν νομίζετε;

Βέβαια, καλοί είναι οι αριθμοί, αλλά για να… προκύψουν, χρειάζονται κι άλλα πράγματα. Ένα από αυτά είναι το σαφώς πιο «πλούσιο» ρόστερ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στο διοικητικό κομμάτι δεν υπάρχουν οι περυσινές παλινωδίες, αφού το ποδοσφαιρικό τμήμα πέρασε στα χέρια του Θόδωρου Καρυπίδη, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου στην τεχνική ηγεσία.

Σοβαρότητα και καλύτερη οργάνωση, αλλά μετά την οριστική εμπλοκή Καρυπίδη, είναι δύο λέξεις που δεν υπήρχαν την περυσινή σεζόν. Με δεδομένο ότι η ομάδα φτιάχτηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, είναι λογικό να ενδιαφέρουν σε πρώτη φάση οι βαθμοί. Εκτιμώ ότι στον δεύτερο γύρο και αφού ξεμπερδέψει μια και καλή με την άνοδο, ο Άρης θα μπορέσει να παίξει και καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν είναι αυτοσκοπός φέτος, αλλά πρέπει να το κάνει.

Ο Α’ όμιλος, στον οποίο αγωνίζεται ο Άρης, είναι ο μοναδικός που υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για την άνοδο, η οποία μάλλον έχει «καθαρίσει». Στους άλλους τρεις γίνεται… «αίμα και άμμος».

Ξεκινώντας από τον Β’ όμιλο, στο τέλος του πρώτου γύρου την κούρσα οδηγεί η ΑΕ Καραϊσκάκης, όντας μόλις στο +3 από τον Αιγινιακό. Το ίδιο ισχύει και στον Γ’ όμιλο και ενώ απομένει ένα παιχνίδι για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Στο ρετιρέ είναι η Σπάρτη και ακολουθεί ο Παναργειακός, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται μεταξύ τους στο ντέρμπι με το οποίο θα «μπει» το 2016. Τέλος, στον Δ’ όμιλο και με δύο παιχνίδια να απομένουν, προβάδισμα τριών βαθμών έχει ο Φωστήρας, που νοιώθει «καυτή» την ανάσα της Τριγλίας Ραφήνας και του Ιαλυσού.

Σε σύνολο 64 ομάδων φέτος, αήττητη θα κλείσει τη χρονιά μόλις μια και συγκεκριμένα η Τριγλία Ραφήνας, που αγωνίζεται στον Δ’ όμιλο. Από την άλλη, χωρίς νίκη θα αποχαιρετήσουν το 2015 ο Οπούντιος Μαρτίνου και ο Φωκικός, ομάδες του Β’ ομίλου. Τις περισσότερες νίκες έχει ο Άρης (14 σε σύνολο 16 αγώνων) και στον αντίποδα, η ομάδα με τις περισσότερες ήττες είναι ο Φωκικός με 11 σε 16 παιχνίδια. Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης διαθέτουν και την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 36 τέρματα, ενώ η καλύτερη άμυνα ανήκει στον Εθνικό Φιλιππιάδας, που έχει δεχθεί μόλις 6 γκολ σε 16 ματς, με έξι ισοπαλίες χωρίς τέρματα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: