Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Στρατιωτική βοήθεια ζητά η Γαλλία για το Euro 2016!!


Στρατιωτική βοήθεια ζητά η Γαλλία για το Euro 2016

Τα δρακόντεια μέτρα της Γαλλίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, φαίνεται ότι θα επεκταθούν με επιπλέον προσφορά ασφάλειας από την Αγγλία αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Euro 2016 της Γαλλίας δεν θα απαρτίζεται μόνο από τους παίκτες και το προπονητικό τιμ, αλλά και από τις Ειδικές Δυνάμεις του Νησιού.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στρατιωτική ενίσχυση, ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έξτρα μέτρα ασφαλείας στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι αποστολές των ομάδων και τα προπονητικά κέντρα. Η αγγλική ομοσπονδία έχει ήδη μεριμνήσει για το αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα με επιπλέον προσωπικό ασφαλείας. Επιπρόσθετα, προτίθεται να περιορίσει στο ελάχιστο τις βόλτες της ομάδας στις πόλεις όπου θα αγωνιστεί.

Η αρχηγός εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μοχερίνι δήλωσε πως: «Η Γαλλία έχει αιτηθεί βοήθειας και συνδρομής, σύμφωνα με το άρθρο 42-7, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της Ένωσης», ενώ ο Γάλλος Υπουργός Αμύνης το χαρακτήρισε «Πολιτική ενέργειας υψίστης σημασίας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: