Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Χέρι χέρι ΑΕΚ και Ανόρθωση!!

Η Ανόρθωση κέρδισε 2-1 τη Νέα Σαλαμίνα, έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας την ΑΕΚ που είχε κερδίσει από χθες, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν το… μπρα ντε φερ.

Χέρι χέρι ΑΕΚ και Ανόρθωσηα στη Νέα Σαλαμίνα αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της με 2-1 και να πιάσει την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας, συνεχίζοντας το… μπρα ντε φερ.

Οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το «Αντώνης Παπαδόπουλος» στο 37’ με γκολ του Αντόρνο. Κι ενώ όλα έδειχναν πως θα πάνε στο ημίχρονο με το προβάδισμα υπέρ τους, οι γηπεδούχοι κέρδισαν αμφισβητούμενο πέναλτι, με τον διαιτητή να καταλογίζει ανατροπή του Εντλοβού από τον Σκοπελίτη. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση και στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ισοφάρισε το σκορ.

Με το σκορ στο 1-1, το παιχνίδι ήταν σαν να ξεκινούσε από την αρχή. Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά κανείς δεν μπορούσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι το 81', όταν ο Μιχάηλ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στο κέντρο της άμυνας της Νέας Σαλαμίνας και με σουτ μέσα από την περιοχή σκόραρε, ολοκληρώνοντας την ανατροπή και δικαιώνοντας τον προπονητή του, Αντρέ Πάους, που τον είχε περάσει αλλαγή 10 λεπτά νωρίτερα. Όσον αφορά τη Νέα Σαλαμίνα έμεινε στην 6η θέση και στους 23 βαθμούς.

Στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας μπήκε ο Απόλλων Λεμεσού, ο οποίος επικράτησε 2-1 της ΕΝ Παραλιμνίου, αφήνοντάς την 10η θέση. Σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Βασιλίου (πέν.) και ο Γκούιε Γκνέκι, με τον γνώριμο των ελληνικών γηπέδων Μάριο Μπούντιμιρ (έχει αγωνιστεί σε Παναιτωλικό και Εργοτέλη μεταξύ άλλων).

Τέλος, η ΑΕ Λεμεσού βύθισε κι άλλο την Αγία Νάπα, κερδίζοντάς την στην έδρα της με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Ζοάο Πάουλο στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι νικητές ανέβηκαν στην 8η θέση με 15 βαθμούς, ενώ η Αγία Νάπα παρέμεινε ουραγός της βαθμολογίας με 5 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:


Σάββατο 19/12
Ομόνοια - Εθνικός 2-1
(8' πέν. Σέρινταν, 33' Σκέμπρι / 48' Γκριγκαλασβίλι)

Πάφος - ΑΠΟΕΛ 0-1
(14' Βάντερ)

Ερμής - Άρης 0-0

ΑΕΚ - Δόξα 2-0
(4' Τζουάν Τομάς, 15' Ζόρζε)

Κυριακή 20/12
Απόλλων Λεμεσού- ΕΝ Παραλιμνίου 2-1
(6' Βασιλίου πέν, 25' Γκουιέ Γκνέκι / 78' Μπούντιμιρ)

Αγία Νάπα – ΑΕ Λεμεσού 0-1
(60’ Ζοάο Πάουλο)

Ανόρθωση-Νέα Σαλαμίνα 2-1
(45' Ν'Ντλοβού πέν., 81' Αβραάμ / 37' Αντόρνο)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική
Τρίτη 22/12
ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ
Άρης Λεμεσού-Πάφος
Δόξα Κατωκοπιάς-Ομόνοια

Τετάρτη 23/12
Νέα Σαλαμίνα-Αγία Νάπα
ΕΝ Παραλιμνίου -Ερμής Αραδίππυ
Εθνικός Άχνας-Ανόρθωση
ΑΕ Λεμεσού-Απόλλων Λεμεσού *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: