Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Κινδυνεύει με χειρότερα ο Παναθηναϊκός!


Κινδυνεύει με χειρότερα ο Παναθηναϊκός

Στον ένα μήνα που ο Στραματσόνι έχει το κουμάντο της ομάδας, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης, αλλά η εικόνα του μαρτυρά πως μπορεί στο δρόμο να έρχονται τα… χειρότερα...

Συνήθως μια αλλαγή προπονητή, έστω και πρόσκαιρα, φέρνει έναν «αέρα» αισιοδοξίας που συνοδεύεται και από αντίστοιχα αποτελέσματα στο γήπεδο. Λες και συχνά ο νεοφερμένος κόουτς έχει δικαίωμα σε έναν ιδιότυπο μήνα του μέλιτος πριν αρχίσει η περίοδος ουσιαστικής αξιολόγησης της δουλειάς του.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Στον Παναθηναϊκό η φάση έχει στραβώσει σε τέτοιο βαθμό που ούτε αυτό δεν «έκατσε» στους «πράσινους». Το ντεμπούτο του Στραματσόνι ήρθε στο ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ με τον Ολυμπιακό και αγωνιστικά συνδυάστηκε με την ήττα από τον Ηρακλή. Ακολούθησαν οι «άχρωμες» νίκες με Παναχαϊκή για το Κύπελλο και τη Βέροια στο πρωτάθλημα και πάνω που το 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια χαραμάδα αισιοδοξίας, ήρθαν το 1-1 με την Κέρκυρα και στη συνέχεια το «κάζο» από τον Πανθρακικό για να επιβεβαιώσει πως κόντρα στους «Φαίακες» δεν ήταν η έλλειψη κινήτρου η κύρια αιτία της αποτυχίας.

Η Κομοτηνή μετατράπηκε σε μεγεθυντικό καθρέφτη των αδυναμιών ενός ρόστερ που δομήθηκε με λάθος λογική και αντίστοιχες επιλογές, κάτι που φάνηκε από την καλοκαιρινή ευρωπαϊκή περιπέτεια του «τριφυλλιού». Από τότε δεν έχουν αλλάξει πολλά… Μόνο ο προπονητής και οι ιδέες του για συστήματα, διατάξεις στο γήπεδο και οι απόψεις του για τις ατομικές ικανότητες των παικτών που έχει να διαχειριστεί.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ιταλός μίλησε για ποδοσφαιριστές που είχαν το μυαλό του στις διακοπές των Χριστουγέννων. Αν αποδίδει σε αυτόν τον παράγοντα την ήττα από την προτελευταία ομάδα της βαθμολογίας, έχει λόγους να αισιοδοξεί αφού σε λίγες μέρες οι γιορτές θα αποτελούν παρελθόν, άρα ο νους των παικτών θα επιστρέψει στη θέση του.

Παρά τη δεδομένη βελτίωση που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό η ομάδα του Ελευθερόπουλου, το γεγονός είναι πως ο Παναθηναϊκός για να χάσει χρειάστηκε να δεχθεί γκολ από την ομάδα με τη δεύτερη χειρότερη επιθετική επίδοση στη Super League και απέτυχε να σκοράρει κόντρα στην πλέον αδύναμη άμυνα… Αυτό λένε οι αριθμοί που παραμένουν σκληροί και αδέκαστοι κριτές των έργων και των ημερών του καθενός.

Και αν στον Παναθηναϊκό δεν αντιληφθούν πως η εικόνα της ομάδας και στην Κομοτηνή μπορεί να αποτελέσει προάγγελο για ακόμη χειρότερες μέρες, αλλά όλα θ’ αλλάξουν με κάποιο μαγικό τρόπο μετά τις γιορτές, το πρόβλημα στη διάρκεια της χρονιάς θα είναι μεγαλύτερο και κατά συνέπεια πολύ πιο δύσκολο στο να υπάρξει «αναίμακτη» διαχείρισή του. Πάντως, με ρεκόρ 3 ήττες (αν συνυπολογίσουμε το ντέρμπι αιωνίων που δεν παίχτηκε), 1 ισοπαλία και 3 ήττες στο διάστημα της δικής του «βασιλείας» ο Ιταλός (που πήρε κάτω από τη βάση στο κοουτσάρισμά του κόντρα στον Πανθρακικό) μπορεί εύκολα να βγει στη… σέντρα. Όσο εύκολα έβγαλε και ο ίδιος τους παίκτες του μετά το ματς. Αλλά συνήθως σε αυτό το σημείο οδηγείσαι είτε στην αρχή ενός αγώνα, είτε όταν δέχεσαι γκολ. Στη δεύτερη περίπτωση η «σέντρα» ομολογεί απλά μια προηγούμενη αποτυχία...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: