Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Τους τελείωσαν: Οκτώ χρόνια αποκλεισμός σε Μπλάτερ και Πλατινί!!


Τους τελείωσαν: Οκτώ χρόνια αποκλεισμός σε Μπλάτερ και Πλατινί

Καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Ηθικής της FIFA για τους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί. Οκτώ χρόνια απαγόρευσης ενασχόλησης με το άθλημα η τιμωρία!

Βαρύτατος έπεσε ο πέλεκυς της Επιτροπής Ηθικής της FIFA προς τους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Και στους δύο άνδρες επιβλήθηκε απαγόρευση ενασχόλησης με το άθλημα για οκτώ χρόνια μια απόφαση η οποία –ουσιαστικά- αποτελεί και το τέλος των δύο ανδρών από το ποδόσφαιρο.

Στην σχετική απόφαση, την οποία και ανακοίνωσε ο δικαστής Χανς Γιοακιμ Έκερτ, επικεφαλής της Επιτροπής Ηθικής, επισημαίνεται ότι κρίθηκε παράνομη η μεταβίβαση του ποσού 1,8 εκατ. ευρώ από τον Μπλάτερ στον Πλατινί.

Να τονίσουμε, ότι στην περίπτωση των δύο ανδρών δεν ασκήθηκε καμία ποινική δίωξη. Η επιτροπή δεοντολογίας δεν περίμενε νομικές διαδικασίες, πήρε τα στοιχεία, τα εξέτασε και αποφάσισε να "τελειώσει" ουσιαστικά τους δύο άνδρες.

«Ο κ.Μπλάτερ από τη θέση του προέδρου της FIFA, ενέκρινε την πληρωμή προς τον Μισέλ Πλατινί η οποία δεν έχει καμία νομική βάση στη γραπτή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο αξιωματούχων στις 25 Αυγούστου 1999» ανέφερε και συνέχισε:

«Ούτε σε γραπτή δήλωση, ούτε στην προσωπική του ακρόαση ο κ.Μπλάτερ ήταν σε θέση να αποδείξει άλλη νομική βάση για την πληρωμή αυτή. Ο ισχυρισμός του της προφορικής συμφωνίας κρίθηκε ως μη πειστικός και απορρίφθηκε».

Εκτός της ποινής του αποκλεισμού και οι δύο άνδρες τιμωρήθηκαν με ένα πρόστιμο. Ο Μπλάτερ καλείται να καταβάλει το ποσό των 50.000 ελβετικών φράγκων και ο Μισέλ Πλατινί 80.000.

«Ο κ.Πλατινί απέτυχε να ενεργήσει με απόλυτη αξιοπιστία και ακεραιότητα κάτι που δείχνει την άγνοια της σημασίας των καθηκόντων, των υποχρεώσεων και των ευθυνών που είχε», αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης σχετικά με τον πρώην πρόεδρο της UEFA και συνεχίζει:

«Οι ενέργειές τους δεν έδειξαν καμία δέσμευση στην ηθική στάση που οφείλει να έχει, αποτυγχάνοντας να σεβαστεί όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς καθώς και το πλαίσιο κανόνων της FIFA στο βαθμό που πρέπει να τηρείται σε αυτόν, επιδεικνύοντας μια καταχρηστική εκτέλεση των καθηκόντων του ως αντιπρόεδρος της FIFA και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, σε παράβαση του άρθρου 13 του γενικού κώδικα συμπεριφοράς», καταλήγει.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: