Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πικέ: «Προσοχή στον Ρούνεϊ»

Τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Γουέιν Ρούνεϊ εξήρε ο Ζεράρ Πικέ σε δηλώσεις του σε Άγγλους δημοσιογράφους, ενόψει του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
«Δεν έχω ξαναδεί παίκτη σαν τον Γουέιν. Παρακολουθώντας τα παιχνίδια του, βλέπεις τον τρόπο που περνάει τους αντιπάλους, την έντασή του, τα τρεξίματα που κάνει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και το πολύ καλό του σουτ. Είναι απλά παγκόσμιας κλάσης και, αντίθετα από τη Ρώμη που έπαιζε στα αριστερά, πλέον παίζει στην κορυφή που είναι πιο επικίνδυνος. Ο Ρούνεϊ είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου, αφού πετυχαίνει πολλά γκολ. Για αυτό πρέπει να είμαστε συνεχώς συγκεντρωμένοι και να μην του δώσουμε χώρο, αλλιώς θα το πληρώσουμε», ήταν τα λόγια του Ισπανού αμυντικού για τον Άγγλο.
Παράλληλα, ο θεωρούμενος κορυφαίος αμυντικός του κόσμου αυτήν  την περίοδο θυμήθηκε και την εποχή που έπαιζε ο ίδιος στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Ο Σερ Άλεξ είναι και θα είναι  πάντα το αφεντικό. Έχει κάνει τη Γιουνάιτεντ την καλύτερη ομάδα στην Αγγλία και έχει κερδίσει πάρα πολλούς τίτλους. Αν και δεν έπαιζα πολύ, είχα πάντα μια καλή σχέση με τον προπονητή και ήταν πάντα ξεκάθαρος απέναντί μου», δήλωσε ο 24χρονος αμυντικός και συμπλήρωσε: «Όταν ήμουν στην Γιουνάιτεντ ήταν δύσκολο να παίζω, αφού η ομάδα είχε τους Βίντιτς και Φέρντιναντ. Ακόμα θυμάμαι την ημέρα που είπα στον Φέργκιουσον ότι θέλω να φύγω. Πήγα στο γραφείο του και του είπα αμέσως ότι τον εκτιμώ, αλλά θέλω να γυρίσω σπίτι. Ήταν η καλύτερη απόφαση τότε για όλους», κατέληξε ο ποδοσφαιριστής των «μπλαουγκράνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: