Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

To Εuropa τους ενώνει!!

Ο Ανδρέας Δημάτος σκιαγραφεί το παζλ της νέας διοργάνωσης, συνθέτει τον πίνακα με τις πρώτες 70 ομάδες από πλευράς συντελεστή (και από που ξεκινάει η κάθε ομάδα) και αναλύει την τύχη των τριών εκπροσώπων μας.
To Εuropa τους ενώνει!
Από το γκρουπ των ισχυρών θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός Βόλου στον δεύτερο προκριματικό, ισχυρός θα είναι και ο ΠΑΟΚ στον γ' προκριματικό, ισχυρή θα είναι και η ΑΕΚ στα πλέι οφ! Με το Νο 18 μπαίνει η ΑΕΚ στη διοργάνωση, με το Νο 28 ο ΠΑΟΚ και με το Νο 62 ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος μετέχει με το... κομμάτι του ελληνικού συντελεστή.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
Ο Ολυμπιακός Βόλου θα μάθει τον αντίπαλό του στον β' προκριματικό ή το ζευγάρι του πρώτου προκριματικού από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του στις 20 Ιουνίου και σε αυτή την κλήρωση θα μετάσχει με τον 13ο καλύτερο συντελεστή στο σύνολο των 80 ομάδων.
Θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι στις 14 Ιουλίου και τη ρεβάνς στις 21. Αν προκριθεί, θα συνεχίσει στον τρίτο προκριματικό μαζί με τον ΠΑΟΚ. Εκεί θα βρίσκεται οριακά ανάμεσα σε ισχυρούς και ανίσχυρους με πιθανότητες να βρίσκεται και πάλι στο γκρουπ των ισχυρών. Θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των δύο πρώτων προκριματικών αλλά και από τις εκκρεμότητες που απομένουν σε κάποια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟΝ Β' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ:
Σαράντα πιθανούς αντιπάλους («μονούς» ή ζευγάρια) τους περισσότερους από την Ανατολική Ευρώπη θα έχει στον δεύτερο προκριματικό ο Ολυμπιακός Βόλου. Ανάμεσα σε αυτούς αναφέρουμε: Ραντ Βελιγραδίου, Ζελέζνιτσαρ, Σιρόλι Μπρίγιεγκ (Βοσνία), Μέταλουργκς Λιεπάγια (Λετονία), Μινσκ (Λευκορωσία), Ρέικιαβικ (Ισλανδία), Ερεμπρο, Χάκεν (Σουηδία), Ρουστάβι (Γεωργία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Κόπερ (Σλοβενία), Κουόπιο (Φινλανδία), Τίρανα (Αλβανία)
ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει με τον ένατο καλύτερο συντελεστή στο σύνολο των 70 ομάδων (35 οι ισχυροί) του τρίτου προκριματικού. Θα μάθει τον αντίπαλό του στις 15 Ιουλίου στη Νιόν και θα παίξει το πρώτο του ματς στις 28 Ιουλίου και τη ρεβάνς στις 4 Αυγούστου.
Αν προκριθεί θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Europa όπου σε αντίθεση με πέρυσι έχει πολλές πιθανότητες για να είναι στους ισχυρούς και πάλι. Κάτι που θα εξαρτηθεί από το ποιες θα είναι οι 15 ομάδες που θα συνεχίσουν από τον τρίτο προκριματικό του Champions League. Με τον 28ο καλύτερο συντελεστή «αντέχει» να έχουν δέκα αποκλεισθέντες καλύτερο συντελεστή από αυτόν προκειμένου να βρίσκεται στους 38 ισχυρούς. Η στο μεταξύ να έχουν υπάρξει αποκλεισμοί στις οχτώ ομάδες με καλύτερο συντελεστή, που ξεκινούν πριν από τα πλέι οφ.
ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΠΑΟΚ ΣΤΟΝ Γ' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ:
Τριάντα πέντε είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον γ' προκριματικό και ανάμεσά τους θα βρίσκονται και κάποιες ομάδες που καλό θα είναι να τις αποφύγει και να τις... συναντήσει αργότερα. Ομάδες όπως η Χάιντουκ Σπλιτ, η Ομόνοια, η Μακάμπι Τελ Αβίβ (η ομάδα που πέρυσι στον ίδιο γύρο απέκλεισε τον Ολυμπιακό), η Λέγκια Βαρσοβίας, η Γιάμπλονετς από την Τσεχία και η Νταντί Γιουνάιτεντ είναι ό,τι το πιο δύσκολο μπορεί να βρεθεί στο δρόμο του.
ΑΕΚ
Με τον 18ο καλύτερο συντελεστή του Europa ό,τι και να γίνει στον τρίτο και τέταρτο προκριματικό του Champions League (ακόμα δηλαδή κι αν αποκλειστούν και συνεχίσουν στο Europa όλες οι ομάδες που έχουν υψηλότερο συντελεστή από εκείνη) η ΑΕΚ θα είναι στους ισχυρούς των πλέι οφ. Θα μάθει τον αντίπαλό της στην κλήρωση της 5ης Αυγούστου και θα παίξει το πρώτο της παιχνίδι στις 18 Αυγούστου και τη ρεβάνς στις 25.
Αν προκριθεί θα έχει στην καλύτερη περίπτωση τον 22ο καλύτερο συντελεστή (μίνιμουμ τέσσερις ομάδες από το Champions League θα έχουν καλύτερο συντελεστή από εκείνη) και στην κλήρωση των ομίλων του Europa έχει τύχη να μπει για πρώτη φορά στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας με πιθανότητες μίας καλύτερης κλήρωσης σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι.
ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΑΕΚ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ:
Ασφαλής εκτίμηση αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει γιατί προηγούνται τρεις προκριματικοί γύροι και γιατί στα πλέι οφ του Europa θα συνεχίσουν και οι δεκαπέντε ομάδες που θα αποκλειστούν από τον τρίτο προκριματικό του Champions League.
Δεν αποκλείεται πάντως στους 38 ανίσχυρους να υπάρχουν ομάδες όπως η Στόουκ και η Μπέρμιγχαμ από την Αγγλία (μαζί με τον ΠΑΟΚ θα είναι στο όριο των πρώτων 38 ομάδων) και από εκεί και πέρα οι γαλλικές Ρεν και Σοσό, η Αούστρια Βιέννης, η Ραπίντ Βουκουρεστίου, η κυπριακή Ανόρθωση, το Ανόβερο και η Μάιντς από τη Γερμανία, η ουκρανικό Ντνίπρο, η τουρκική Μπούρσασπορ, αλλά και ομάδες που θα αποκλειστούν από το Champions League όπως η τουρκική Τράμπζονσπορ.
Πηγή: sentra-goal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: