Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πολλά "ναι μεν, αλλά" ο Αδαμίδης!!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εντιμότητα του Αδαμίδη. Ο άνθρωπος είναι φρέσκος στον χώρο και δεν έχει δώσει δικαίωμα σε κανέναν για το παραμικρό.
Πολλά "ναι μεν, αλλά" ο Αδαμίδης
Όπως, βέβαια, έχει δίκιο όταν λέει «εγώ περαστικός είμαι από τον χώρο, όμως είδα πού έχουν οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο κι όσοι δεν είναι περαστικοί». Συμφωνούμε απολύτως μαζί του.
Από εκεί και πέρα, όμως, κάπου μας τα μπερδεύει ο πρόεδρος της ΑΕΚ πάλι με όσα δήλωσε στην Ερα Σπορ. Πάει να μιλήσει για τον Ντέμη Νικολαϊδη και λέει «δεν έχω τίποτα με τον Ντέμη, αλλά…». Μετά πάει να μιλήσει για τον Ψωμιάδη και δηλώνει «δεν έχω τίποτα με τον κ. Ψωμιάδη, αλλά…».
Πολλά «ναι μεν, αλλά», δηλαδή. Κι από την άλλη τι βόμβα ήταν αυτή που πέταξε ότι «γιατί οι μέτοχοι να πληρώσουν τα χρέη;». Και ποιος θα τα πληρώσει; Ο κόσμος της ΑΕΚ; Οι Supporters; Ποιος; Ή μήπως θα πρέπει η ΑΕΚ να μπει σε κανένα άρθρο τύπου 44 (άρθρο 99);
Από την άλλη πλευρά είναι κατανοητό ότι οι Νοτιάς και Παππάς μείνανε μόνοι τους, αφού τους άδειασε όλη η υπόλοιπη παρέα. Κι όντως έχουν βάλει λεφτά. Το πού πήγαν, όμως, αυτά τα χρήματα είναι ευθύνη και των δυο μετόχων. Δεν γίνεται, δηλαδή, να πληρώνεις ή να επενδύεις κάπου και να μην έχεις κανέναν έλεγχο επί χρόνια. Κι ένα ωραίο πρωϊ να διαπιστώνεις ότι το ταμείο είναι βαρέλι χωρίς πάτο και να πέφτεις από τα σύννεφα. Αυτά είναι κωμικά πράγματα.
Όσο για το τελευταίο που δημοσιεύσαμε και στον σκύλο σαν δήλωση Αδαμίδη ότι «του χρόνου θα έχουμε μια πιο δυνατή ΑΕΚ και θα γίνει καλή δουλειά», έχουμε να πούμε ότι ο κόσμος της ΑΕΚ έχει χορτάσει από υποσχέσεις «του χρόνου» και «του χρόνου». Και κάθε χρόνο η ΑΕΚ πηγαίνει χειρότερα, όχι καλύτερα. Μικραίνει, δεν μεγαλώνει.
Για να μπορέσει ο μέσος οπαδός της Ένωσης να βοηθήσει ξανά (για πολλοστή φορά) με νύχια και με δόντια θα πρέπει να εμπνευστεί από κάτι, να αισθανθεί ότι υπάρχει ελπίδα. Το αν υπάρχει αυτή η ελπίδα, θα φανεί. Από τις πράξεις, όχι από τα λόγια. Όταν, όμως, η Ένωση δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό ούτε εντός, ούτε εκτός γηπέδου, τότε κάποια πράγματα ήδη μιλάνε από μόνα τους για το τι μέλλει γενέσθαι.
Επαναλαμβάνουμε. Η ευθύνη του Αδαμίδη για όσα συμβαίνουν στην Ένωση τα τελευταία χρόνια είναι ίσως η μικρότερη. Και πιθανόν η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσε να του δώσει κάποιος να ήταν «μίλα λιγότερο, δούλευε περισσότερο», έτσι έστω να κριθεί καθαρά και μόνο από το έργο του. Στις δηλώσεις, άλλωστε, όλο και λιγότεροι δίνουν σημασία… Κι όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά και γενικά σ’ όλες τις ομάδες.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: